Sprød bacon, friskpresset juice og hjemmerørt hønsesalat. Mums!

Er du på udkig efter byens bedste brunch i Aarhus? Smilets By byder på et væld af muligheder.

Herunder giver vi dig 10 bud på byens bedste brunch. Alle mulighederne byder på forskellige menukort, og der er derfor rig mulighed for at afprøve nye, spændende smagsoplevelser.

Læs også:Her får du den bedste street food i Aarhus.

Langhoff & Juul - ikonisk brunch i Aarhus

Aarhus - byens bedste brunch
Foto: Langhoff & Juul

Langhoff & Juul er et af byens mest ikoniske brunchsteder. Caféen ligger hyggeligt placeret i Latinerkvarteret og er kendt for sin L&J signaturbrunch, som blandt andet byder på lækker solbærymer og røræg med pølser, bacon og purløg.

Spiser du ikke kød, er der desuden mulighed for at nyde en vegetarudgave, som indeholder alle de samme elementer, men  med alternativer som tomat og purløg til røræg. Langhoff & Juul har desuden stort fokus på økologi og bæredygtighed, hvilket afspejler sig i de råvarer, der bruges i brunchretterne.

Åbningstider: Hele ugen fra kl. 10.00 til kl. 15.00 (aftenåbent fra 18:00-22:00 tors-lør)
Pris: 245 kroner pr. person inkl. valgfri varm drik og en juice.
Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Mefisto

Aarhus - byens bedste brunch
Foto: Mefisto

Mefisto Restaurant og Gårdhave er endnu en brunchmulighed, der ligger i det charmerende Latinerkvarter. Mefistos brunch består af syv selvstændige retter i én servering.

Menukortet ændres seks til otte gange om året alt efter hvilke råvarer, der er i sæson, og der er således ofte nye spændende retter på menuen. Om sommeren er det anbefalelsesværdigt at sidde i deres hyggelige gårdhave og nyde den lækre brunch i solen. Det kan være en god idé at bestille bord i forvejen, da stedet er populært.

Åbningstider: Fra kl. 11.30 til kl. 22.00
Pris: 228 kroner pr. person. Med kaffe ad libitum er prisen 248 kroner pr. person.
Adresse: Volden 28, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Juliette - få en fransk inspireret brunch i Aarhus

Aarhus - byens bedste brunch
Foto: Juliette

Juliette ligger midt på Jægergårdsgade, og kendt for at være en af byens mest autentiske franske restauranter. Der bliver altid lavet mad efter sæsonen, naturligvis med stor inspiration fra det franske køkken.

Brunchen er således i fransk bistrostil og indeholder blandt andet ventreche bacon, hønserilette og franske oste. Den fås desuden også i en vegetarisk udgave. Er vejret til det, kan brunchen både nydes i gårdhaven eller på fortovet foran restauranten med udsyn over Jægergårdsgade hyggelige caféer og butikker.  

Åbningstider: Mandag til søndag fra kl. 10.00 til kl. 14.00
Pris: 155 kroner
Adresse: Jægergårdsgade 54, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Varna Palæet

Aarhus - byens bedste brunch
Foto: Varna Palæet

Hvis du har lyst til at nyde weekendens brunch på et historisk palæ i smukke omgivelser, er Varna Palæet i udkanten af Marselisborg skov det helt rigtige sted. Her kan du få en ekstravagant buffet med alt hvad dit brunchhjertet begærer fra både det kolde og varme køkken.

Faktisk er der udover morgenmadsklassikere en lang række frokostspecialiteter på menuen, blandt andet frikadeller, Ratatouille og glaserede spoleben. Desuden er både juice, kaffe og te inkluderet i prisen. Fordi brunchen hos Varna Palæet er så populær, er det nødvendigt at bestille bord hjemmefra.

Åbningstider: Udvalgte søndage fra kl. 10.30 til kl. 13.00
Pris: 365 kroner pr. person
Adresse: Ørneredevej 3, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Café Ziggy - morgenmads- og brunchklassikeren

Aarhus - byens bedste brunch
Foto: Ziggy

Café Ziggy, der ligger på Trøjborg, er en morgenmads- og brunchklassiker for de fleste Aarhusianere. De har fornyligt introduceret en nyt koncept, hvor du bestiller små morgenmads/brunchretter til bordet.

Du kan enten betale for en enkelt ret seperat eller bestille tre, fire eller fem retter for en samlet pris. Småretterne inkluderer blandt andet avocadomad på ristet rugbrød, vegansk koldskål, scrambled eggs med brunchpølser, bacon og purløg og peanutbutter på surdejsbrød med banan, kokos og skovbærsirup.

Åbningstider: Hverdage fra kl. 09.00 til kl. 12.00 og i weekenden fra kl 10.00 til kl. 13.00
Pris: 3 retter: 89 kroner. 4 retter: 109 kroner. 5 retter: 129 kroner.
Adresse: Tordenskjoldsgade 96, 8200 Aarhus N

Læs mere på deres hjemmeside.

Emmerys

Aarhus - byens bedste brunch
Foto: Emmerys

En simpel morgenanretning på en fortorvscafé ved Emmerys på Frederiksbjerg eller ved Guldsmedegade i Latinerkvarteret. Emmerys leverer altid godt økologisk bagværk, og med deres morgenmadsanretning får du æg, granola og brød med smør og ost.

Dét bliver ikke mere simpelt, men Emmerys gør det simple til det lækre, når de sørger for høj kvalitet og lækre råvarer. Perfekt til dig, der ønsker at læse avisen, og nyde solens stråler over en morgenanretning.

Åbningstider: Hverdage fra 07.00 til 18.00 og weekenden fra 07.00 til 17.00
Pris: En morgenmadstallerken 59 kroner
Adresse: M.P. Bruunsgade 49 og emmerys Guldsmedgade 24-26, 8000 Aarhus C

Læs mere på deres hjemmeside.

Café Englen - brunch i Latinerkvarteret

Aarhus - byens bedste brunch
Foto: Café Englen

En ‘Engle-brunch’ kan kurere søndagens tømmermænd, og nyder du den i solen, med en kop god kaffe, er weekend-humøret sikret. Café Englen ligger i det hyggelige Latinerkvarter, og de er specielt kendt for deres lækre brunch. Du kan enten nyde brunchen ved cafébordene langs fortovet, i den hyggelige ældre café eller i det lune solfyldte gårdområde.

I brunchen finder du blandt andet flere forskellige oste, hjemmelavet æble-kanel muffins, og trøffelsalami. Mums!

Åbningstider: Hverdage fra 10-24, og fredag-lørdag fra 10-02 og søndag fra 10-24
Pris: Englebrunch til 135 kroner
Adresse: Studsgade 3, 8000 Aarhus C

Læs mere på deres hjemmeside.

Casablanca

Aarhus - byens bedste brunch
Foto: Casablanca

Byens bedste brunch! Dén pris gik i 2020 til Casablanca, som ligger lige ved Mejlgade i Aarhus C. Over 600 gæster om ugen, besøger Casa Blanca, for at smage på deres overdådige brunch-buffet, som de selv kalder for ‘crunch’.

I buffeten finder man blandt andet hjemmerørte lakse- og kyllingesalater, brød og kager, fra kvalitetsbageren Mor Anna, som ligger lige om hjørnet. Drikkevarer er desuden ad libitum, og her finder du både friskpresset juice, kaffe og økologiske ingefærshots.

Åbningstider: mandag-onsdag kl. 09.00-22.00, torsdag-fredag kl. 09.00-23.00, lørdag kl. 08.30-23.00 og søn- og helligdage fra 08.30-16.00.
Pris: mandag-fredag 200 kroner
Adresse: lørdag og søndag 225 kroner

Læs mere på deres hjemmeside.

Café Frida - den økologiske brunch

Aarhus - byens bedste brunch
Foto: Café Frida

‘Økologisk velsmag og livsmod’ – dét lyder lækkert! Hos Café Frida i Mejlgade, kommer livsmod i form af friske økologiske råvarer og en hyggelig atmosfære.

Du kan selv vælge mellem seks eller 10 forskellige små anretninger, og her kan du blandt andet vælge pandekager, karryhumus eller bruchetta med svampetopping.

Åbningstider: mandag til fredag 09.00-16.00. Lørdag og søndag lukket.
Pris: Vælg 6 ting for 125 kroner eller 10 ting for 160 kroner.
Adresse: Mejlgade 14, 8000 Aarhus C

Læs mere på deres hjemmeside.

Her er ti af de lækreste brunchsteder i Aarhus, men der er naturligvis mange flere restauranter, der er værd at besøge. Tip os derfor gerne om dine favoritter på [email protected], så tager vi det i betragtning til vores næste guide.

Mangler du inspiration til take-away i Aarhus, kan du læse vores take-away guides om sushi eller burger.