Er du på udkig efter brunch i Aarhus? Der er mange muligheder for lækker brunch eller morgenmad i Aarhus. Derfor kan det også være svært at beslutte sig for, hvor man skal gå hen på de weekendmorgener, hvor man har lyst til en god brunch. Her kommer en guide til lækre muligheder for brunch i Aarhus

Det Glade Vanvid

Ved havnen i Aarhus finder man et spisested ved navn Det Glade Vanvid. Hvis du ønsker at nyde din brunch med god udsigt over lystbådehavnen, kan Det Glade Vanvid være noget for dig.

Det Glade Vanvid går ind for konceptet all-inclusive. Ved brunch får du for et fast beløb adgang til bufféten, som blandt andet byder på pocheret æg, rabarber-crumble-kage og Cava. Brunch hos Det Glade Vanvid er rigtig populært, og derfor bliver man nødt til, at bestille bord i forvejen.

Åbningstider: Lørdag og søndag fra kl. 11.00 til kl. 13.00
Pris: 399 kroner pr. person
Adresse: Pakkerivej 2, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Langhoff & Juul

Hos Langhoff & Juul kan man både få lov til at købe deres L&J signaturbrunch, som blandt andet indeholder solbærymer og røræg med pølser, bacon og purløg, og hvis du ikke spiser kød, er der også mulighed for at nyde en L&J vegetarbrunch, som indeholder alle de samme elementer som en signaturbrunch blot med alternative løsninger som tomat og purløg til røræg i stedet for kød.

Langhoff & Juul går ind for økologi og bæredygtighed. De synes, at der er mangel på nærvær og samvær i vores samfund, og det er derfor noget, som de kredser om.

Åbningstider: Hele ugen fra kl. 9.00 til kl. 14.00, søndag fra kl. 10.00 til kl. 14.00
Pris: 148 kroner pr. person. Med tilkøb af juice og en varm drik er prisen 198 kroner pr. person
Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Mefisto

Mefisto Restaurant og gårdhave ligger i det charmerende Latinerkvarter i Aarhus.

Hos Mefisto bliver der serveret syv selvstændige retter i én servering. Menukortet ændres seks til otte gange om året alt efter hvilke råvarer, der er i sæson. Hvis man er nysgerrig på nye retter, kan det derfor være, at man skal investere i mere end ét besøg hos Mefisto. Brunch hos Mefisto er populært, er det en god idé at bestille bord hjemmefra.

Åbningstider: Fra kl. 10.00 til kl. 16.00
Pris: 198 kroner pr. person. Med tilkøb af en varm drik samt et glas æblemost er prisen 248 kroner pr. person.
Adresse: Volden 28, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Kähler Spisesalon

Hos Kähler Spisesalon har man mulighed for at købe morgenmad i hverdagene og brunch i weekenderne. Kähler serverer en såkaldt delebrunch med klassiske brunchretter indeholdende et twist.

Restauranten går ind for at bruge sæsonens råvarer og lokale leverandører, og derfor kan der være små ændringer i menuen alt efter hvilken tid på året man besøger restauranten.

Åbningstider: Morgenbuffet: Hverdage fra kl. 9.30 til kl. 11.30.
Weekendbrunch: Lørdag kl. 9.30 – 12.00. Søndag og helligdage 10.00 – 13.00.
Pris: Morgenbuffet: 99 kroner pr. person. Inklusiv stempelkaffe eller te ad libitum er prisen 139 kroner pr. person. Weekendbrunch: 159 kroner pr. person. Inklusiv stempelkaffe eller te ad libitum er prisen 199 kroner pr. person
Adresse: M. P. Bruuns Gade, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Juliette

Juliette åbnede i 2012. Her bliver der lavet mad alt efter sæsonen med inspiration fra det franske køkken. Brunchen er i fransk bistrostil og kan nydes på fortovet eller i restaurantens gårdhave, hvis vejret er til det.
Brunchtallerkenen indeholder blandt andet økologisk røræg, hønserilette og karamelcreme, og fås også i en vegetarisk udgave.

Åbningstider: Mandag til søndag fra kl. 10.00 til kl. 14.00
Pris: 155 kroner
Adresse: Jægergårdsgade 54, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Klassisk 65

Tæt ved banegården i Aarhus C serverer de hver søndag brunch hos Klassisk 65. Her kan man blandt andet få pølser og hjemmerørt ymer. I tråd med indretningen er brunchen franskinspireret, og retterne får derfor et lækkert twist.

Drikkevarer er inkluderet i prisen og æg og pandekager kan bestilles ad libitum i køkkenet. Så besøger du Klassik 65 skal du bare give den gas. Om søndagen kan man få bord på restauranten ved bestemte tidspunkter. Besøg hjemmesiden og se hvornår du skal spise på restauranten.

Åbningstider: Søndag fra kl. 10.00 til kl. 14.00
Pris: 235 kroner pr. person
Adresse: Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Varna Palæet

Hvis du har lyst til at nyde weekendens brunch på et historisk palæ, er brunchen hos Varna Palæet en oplagt mulighed.
Her får du serveret en mere ekstravagant brunch end de fleste andre steder. Der er rigeligt med mad, og alt maden bliver serveret frisklavet. Fordi brunchen hos Varna Palæet er så populær, er det nødvendigt at bestille bord hjemmefra. Hvis du går efter at spise Varna Brunch på en bestemt dato, må du bestille i god tid i forvejen, da der kan være ventetid på op til et par måneder.

Åbningstider: Udvalgte søndage fra kl. 10.30 til kl. 13.00
Pris: 365 kroner pr. person
Adresse: Ørneredevej 3, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Café Ziggy

Café Ziggy ligger i bydelen Trøjborg. Alle ugens dage kan du købe lækker brunch, og i hverdagene har du også mulighed for at vælge en morgenbuffet.
Trøjborg ligger op ad Riis Skov og efter at få fyldt maven, er det oplagt med en gåtur i skoven.

Åbningstider: Morgenbuffet: Hverdage fra kl. 9.00 til kl. 11.00.
Brunch: Hverdage fra kl. 11.00 til kl. 14.00 og i weekenden fra kl 10.00 til kl. 14.00
Pris: Morgenmadsbuffet: 39 kroner pr. person
Adresse: Tordenskjoldsgade 96, 8200 Aarhus N

Læs mere på deres hjemmeside.

Her har du fået otte lækre muligheder for brunch i Aarhus. Der er naturligvis mange flere restauranter, der er værd at besøge. Tip os gerne om dine favoritter på [email protected], så tager vi det i betragtning til vores næste guide.

Bliv også inspireret i vores andre artikler indenfor “Mad og Drikke” kategorien på tipAARHUS.