Er du på udkig efter Aarhus' bedste brunch? Der er et væld af muligheder for lækker brunch og morgenmad i Smilets By, og netop derfor kan det  være svært at beslutte sig for, hvad man skal vælge. Det er der heldigvis råd for! Vi har nemlig sammensat en guide til nogle af de allerbedste brunchsteder i byen.

Langhoff & Juul

Langhoff & Juul er et af byens mest ikoniske brunchsteder. Caféen ligger hyggeligt placeret i Latinerkvarteret og er kendt for sin L&J signaturbrunch, som blandt andet byder på lækker solbærymer og røræg med pølser, bacon og purløg. Spiser du ikke kød, er der desuden mulighed for at nyde en vegetarudgave, som indeholder alle de samme elementer, men  med alternativer som tomat og purløg til røræg. Langhoff & Juul har desuden stort fokus på økologi og bæredygtighed, hvilket afspejler sig i de råvarer, der bruges i brunchretterne.

Langhoff & Juul

Åbningstider: Hele ugen fra kl. 10.00 til kl. 15.00 (aftenåbent fra 18:00-22:00 tors-lør)
Pris: 225 kroner pr. person inkl. valgfri varm drik og en juice.
Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Mefisto

Mefisto Restaurant og Gårdhave er endnu en brunchmulighed, der ligger i det charmerende Latinerkvarter. Mefistos brunch består af syv selvstændige retter i én servering. Menukortet ændres seks til otte gange om året alt efter hvilke råvarer, der er i sæson, og der er således ofte nye spændende retter på menuen. Om sommeren er det anbefalelsesværdigt at sidde i deres hyggelige gårdhave og nyde den lækre brunch i solen. Det kan være en god idé at bestille bord i forvejen, da stedet er populært.

Åbningstider: Fra kl. 11.30 til kl. 22.00
Pris: 228 kroner pr. person. Med kaffe ad libitum er prisen 248 kroner pr. person.
Adresse: Volden 28, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Foto: Mefisto

Kähler Spisesalon [Midlertidigt lukket grundet COVID-19]

Kähler Spisesalon er anmelderfavorit – og det med god grund! Stedet byder både på lækker hverdagsmorgenmad til kun 99 kr., eller en overdådig weekendbrunch med forskellige varme og kolde retter til 199 kr. Brunchen består af små deleretter med klassiske morgenmadsindslag, der dog alle indeholder et twist. Restauranten har stort fokus på at bruge sæsonens råvarer og lokale leverandører, og derfor kan der være små ændringer i menuen, alt efter hvilken tid på året man besøger Spisesalonen.

Foto: Spisesalon.dk

Åbningstider: Morgenbuffet: Hverdage fra kl. 9.30 til kl. 11.30.
Weekendbrunch: Lørdag kl. 9.30 – 12.00. Søndag og helligdage 10.00 – 13.00.
Pris: Morgenbuffet: 99 kroner pr. person. Inklusiv stempelkaffe eller te ad libitum er prisen 139 kroner pr. person. Weekendbrunch: 159 kroner pr. person. Inklusiv stempelkaffe eller te ad libitum er prisen 199 kroner pr. person
Adresse: M. P. Bruuns Gade, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Juliette

Juliette ligger midt på Jægergårdsgade, og kendt for at være en af byens mest autentiske franske restauranter. Der bliver altid lavet mad efter sæsonen, naturligvis med stor inspiration fra det franske køkken. Brunchen er således i fransk bistrostil og indeholder blandt andet ventreche bacon, hønserilette og franske oste. Den fås desuden også i en vegetarisk udgave. Er vejret til det, kan brunchen både nydes i gårdhaven eller på fortovet foran restauranten med udsyn over Jægergårdsgade hyggelige caféer og butikker.  

Åbningstider: Mandag til søndag fra kl. 10.00 til kl. 14.00
Pris: 155 kroner
Adresse: Jægergårdsgade 54, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Foto: Juliette

Klassisk 65

Brunch buffeten er midlertidigt lukket grundet COVID-19.

Klassisk 65 er endnu en af Jægergårdsgades små franske brunchperler. Her kan man hver søndag få deres skønne brunch buffet, der blandt andet inkluderer pølser, skinker, hjemmerørt ymer og hjemmelavet nutella. Og bedst er alt kan æg og pandekager bestilles ad libitum fra køkkenet hele formiddagen. Desuden er både kolde og varme drikkevarer inkluderet i prisen.

Bemærk, at det kun er muligt at få deres brunch om søndagen.

Foto: Klassisk 65

Åbningstider: Søndag fra kl. 10.00 til kl. 14.00
Pris: 235 kroner pr. person
Adresse: Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Varna Palæet

Hvis du har lyst til at nyde weekendens brunch på et historisk palæ i smukke omgivelser, er Varna Palæet i udkanten af Marselisborg skov det helt rigtige sted. Her kan du få en ekstravagant buffet med alt hvad dit brunchhjertet begærer fra både det kolde og varme køkken. Faktisk er der udover morgenmadsklassikere en lang række frokostspecialiteter på menuen, blandt andet frikadeller, Ratatouille og glaserede spoleben. Desuden er både juice, kaffe og te inkluderet i prisen. Fordi brunchen hos Varna Palæet er så populær, er det nødvendigt at bestille bord hjemmefra.

Åbningstider: Udvalgte søndage fra kl. 10.30 til kl. 13.00
Pris: 365 kroner pr. person
Adresse: Ørneredevej 3, 8000 Aarhus

Læs mere på deres hjemmeside.

Café Ziggy

Café Ziggy, der ligger på Trøjborg, er en morgenmads- og brunchklassiker for de fleste Aarhusianere. De har fornyligt introduceret en nyt koncept, hvor du bestiller små morgenmads/brunchretter til bordet. Du kan enten betale for en enkelt ret seperat eller bestille tre, fire eller fem retter for en samlet pris. Småretterne inkluderer blandt andet avocadomad på ristet rugbrød, vegansk koldskål, scrambled eggs med brunchpølser, bacon og purløg og peanutbutter på surdejsbrød med banan, kokos og skovbærsirup.

Foto: Ziggy

Åbningstider: Hverdage fra kl. 09.00 til kl. 12.00 og i weekenden fra kl 10.00 til kl. 13.00
Pris: 3 retter: 89 kroner. 4 retter: 109 kroner. 5 retter: 129 kroner.
Adresse: Tordenskjoldsgade 96, 8200 Aarhus N

Læs mere på deres hjemmeside.

Her er syv af de lækreste brunchsteder i Aarhus, men der er naturligvis mange flere restauranter, der er værd at besøge. Tip os derfor gerne om dine favoritter på [email protected], så tager vi det i betragtning til vores næste guide.