Privatlivspolitik
Kultur & kunst

Kom på julet havnerundfart med juleskibet Svanen

Julen er lige om hjørnet, og det er tid til at komme i julestemning. For fjerde år i træk byder Aarhus Havnerundfart velkommen på det hyggeligste juleskib “Svanen”, som sejler dig ud...

Det sker i Aarhus: November 2022

Sportsbegivenheder i Aarhus

Teatret Svalegangen præsenterer storslået efterårsforestilling: Den Store Brand

De bedste studietips til nye studerende 2022

Nu har du chancen for at hjælpe en hjemløs trætrold

Galleri Art Expo: Tag på opdagelse i kunstens verden

Hobbitten på Moesgaard Museum bringer et legendarisk eventyr til Aarhus

LiteratureXchange - 11 dage i litteraturens tegn

Kultur & kunst

Aarhus er spækket med kultur og kunst. Vi giver dig gode fif til, hvilke museer, kulturhuse og kulturelle arrangementer, du kan opleve i byen.

-||-

Museer

Er du på udgik efter kultur og kunst i Aarhus? I så fald er heldet med dig, for Aarhus bugner nemlig af spændende kultur og bjergtagende kunst. Kan du for eksempel lide historier om fortidens Danmark, er Den Gamle By lige i din boldgade. 

Når du først har fået pirret din historiske nysgerrighed hos Den Gamle By, kan du med fordel fortsætte tidsrejsen med et besøg på Moesgaard Museum.

Nutidig kultur og installationskunst finder du ved ARoS — der blandt andet er hjemsted for Olafur Eliassons velkendte vartegn “Regnbuen over Aarhus”.

Aarhus byder også på en række spændende gallerier og teatre. Så uanset hvilken slags kunst og kultur du er til, vil Aarhus utvivlsomt have noget i gemmerne klar til dig. Følg med her på TipAarhus, hvor vi samler de bedste kultur- og kunstoplevelser til dig.  

Den Gamle By

En af de mest populære attraktioner til kunst og kultur i Aarhus er Den Gamle By. Købstadsmuseet, der fungerer som et frilandsmuseum, fortæller historien om Danmark tidligt i 1800-tallet og bevæger sig gennem tiden op til 1970’erne. 

Originale og traditionelle bygninger og brosten pryder sceneriet i Den Gamle By, mens museets ansatte er klædt ud som karakterer fra fortiden. Karaktererne beretter om tiden, der var engang.

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er Aarhus’ museum for arkæologiske udgravninger og etnografisk feltarbejde. Her får du muligheden for at opleve fund, der strækker sig helt tilbage til 12.000 f.Kr.! Museet er blandt andet også indehaver af det ikoniske arkæologiske fund Grauballemanden — verdens bedst bevarede mosefund. 

Der er også nutidige udstillinger. Blandt andet den etnografiske udstilling “De dødes liv”. Her bliver du præsenteret for den mexicanske højtid “De Dødes Dag — Día de los Muertos”. 

Og der vil naturligvis også være udstillinger, der tager udgangspunkt i vikingetiden. 

Gallerier

Aarhus råder også over en lang række gallerier. Vi kan blandt andet nævne Galleri Lene Bilgrav beliggende på Vestergade 56. Her samles forskellige kunstværker og -installationer fra samtidskunstnere. Det overordnede tema er abstrakt kunst. 

Et andet nævneværdigt galleri er Galleri Grisk på Thorvaldsensgade 33a. Det overordnede tema hos Grisk er streetart — så hvis du er til graffiti-art og samtidskunst med kant, vil vi klart anbefale, at du tager et smut forbi galleriet.

Aarhus Teater

Hvis du er til levende scenekunst skal du absolut besøge Aarhus Teater. Teatret blev indviet i 1900 og er Danmarks største landsdelsscene! Inden for i teatret bliver der jævnligt afholdt mange spændende forestillinger — for eksempel Roald Dahls gengivelse af den klassiske historie om Charlie og Chokoladefabrikken. TipAarhus forsøger her på siden løbende at holde dig opdateret med de seneste forestillinger.

Men det er ikke kun inden for teatrets vægge, du kan finde kunst og kultur. Selve bygningen er nemlig tegnet af den danske arkitekt Hack Kampmann, der yderligere har været drivkraften bag mange andre arkitektoniske perler i dansk bygningshistorie — blandt andet Marselisborg Slot, Toldboden, Erhvervsarkivet og Aarhus Katedralskole. 

Pirrer flot arkitektur dit kunstneriske øje, bør du helt sikkert også de fire nævnte bygninger, der alle er placeret i Aarhus!