Trænger du til at spice hverdagsmenuen lidt op, eller byder weekenden på en fødselsdagsfejring? Sushi er både friskt, nemt og lækkert, og passer både til en lørdag aften på sofaen og en fest på hjemmeadressen. Vi giver dig seks bud på Aarhus’ bedste sushi take away, så du kan nyde fisk i form af maki, nigiri, sashimi og resten af sushi-holdet.

Byens Sushi - billigt med fri levering

Sushi takeaway
Billede: Byens Sushi Instagram‌‌

En helt ny spiller på det aarhusianske sushimarked er Byens Sushi. På rekordtid er de blevet virkelig populære, og det er bestemt ikke uden grund. De tilbyder kun take away, og med mottoet “kvalitet. Ærligt. Billigt”, lover de lækre råvarer til virkelig gode priser. Aarhusianerne er vilde med konceptet, og giver Byens sushi rigtig gode anmeldelser. Desuden tilbyder de gratis levering inden for fem kilometer – perfekt til den dovne sushielsker, der ikke orker at hente sushi hos restauranten.

Prisniveau: 16 stykker sushi for 99 kroner.
Adresse: Tordenskjoldsgade 65, 8200 Aarhus N, Tage Hansens gade 1, 8000 Aarhus C og Kridthøjvej 5, 8270 Højbjerg
Website: byens-sushi.dk
Levering? Ja! De tilbyder gratis levering inden for 5 kilometer (OBS: grundet travlhed har de lige nu et gebyr på 40 kroner).

Læs også: Pizza guide i Aarhus

Karma Sushi - luksuriøse kunstværker

Takeayay Aarhus
Billede: Karma Sushi Instagram

Trænger du til luksus og god karma, i form af den helt perfekte kombination af friske råvarer og høj kvalitet, skal du bestille sushi hos Karma Sushi. Her er de små stykker sushi nærmest farvestrålende kunstværker, og de er heller ikke bange for at eksperimentere. Med deres ekstravagante signatur menu, kan du blandt andet smage på sushi med flammegrillet hummer og kammusling med japalenomariande. Du finder også andet end sushi på menukortet, og er du en kødelsker kan du prøve deres japanske bøf.

Prisniveau: ca. 220 kroner for 14 stykker sushi
Adresse: Vestergade 48 og Frederiksgade 83, 8000 Aarhus C
Website: Karmasushi.dk
Levering? Ja. Der er både mulighed for levering og afhentning. Bestil her.

Thai Plus - klassisk og billigt

Er du sushisulten, men gider du ikke at bruge en formue på en fancy sushimenu, kan du bestille sushi hos Thai Plus. Udvalget er stort, råvarerne er gode og prisen i bund. Desuden er de stærkt inspireret af det fantastiske thailandske køkken, og du kan derfor også nyde en phat thai eller en grøn carry med ris.

Prisniveau: 110 kroner for 16 stykker sushi
Adresse: Sankt Pauls Kirkeplads 9, 8000 Aarhus C
Website: Thaiplus.dk
Levering? Det er en selvhente.  Bestil her.

Letz Sushi - det bæredygtige valg

Sushi Aarhus
Billede: Letz sushi Instagram

Vil du nyde din sushi med god samvittighed, skal du helt sikkert bestille fra Lets sushi. De går nemlig ind for den fantastiske kombination af bæredygtighed, friske råvarer og overdådige smagsoplevelser. I praksis betyder det, at de kun benytter certificerede fisk, at risene er økologiske og at sushibakkerne består af 80 procent genbrugsplast.

Deres menukort er desuden altid kreativt og fyldt med sjove overraskelser. Du kan blandt andet få menuen ‘made in Denmark’ med broccoli som sidedish og råvarer fra Danmark. Eller menuen ‘Share with care’, hvor der er to Mikkeller øl med. Som noget nyt, kan du få sushi med fuldkornsris – et sundere alternativ til de klassiske hvide sushiris.

Prisniveau: 16 stykker sushi for 150 kroner
Adresse: Guldsmedegade 33 og M. P. Bruunsgade 54, 8000 Aarhus C
Website: Letzsushi.dk
Levering? Ja! Bestillinger kan både leveres og afhentes. Bestil her.

Sota Sushi - autentisk luksussushi

Sushi Aarhus
Billede: Sota sushis Instagram

Vi bliver ved den absolutte luksus, for Sota Sushi indtager er uden tvivl leverandører af noget af Aarhus’ bedste sushi. Sota Sushi er autentisk luksussushi, og dét kan smages.

Selvom kvaliteten er i top, er priserne stadig overkommelige, og du kan for eksempel få stillet din sushisult med 20 stykker sushi for 195 kroner. Mon ikke det er nok, til at stille sulten?

Prisniveau: 20 stykker sushi for 195 kroner
Adresse: Vestergade 48 og Banegårdspladsen 2, 8000 Aarhus C
Website: sotasushibar.dk
Levering? Ja! Du kan få leveret med JustEat, eller bestille til afhentning.

Saichi Sushi - friskt og lokalt

Sushi Aarhus

Friske råvarer, leveret fra Aarhus havn. Dét er jo nærmest indbegrebet af en lokal japansk oplevelse. På menukortet hos Saichi sushi finder du de klassiske nigiri, maki, sashimi og yakitori, og Saichi ønsker netop, at holde deres menukort klassisk og japansk. Jeg har selv besøgt Saichi mange gange, og min personlige anbefaling er deres sashimi, som er 100 % frisk, og smager som en sushi-drøm.. mmhh…

Prisniveau: 17 stykker sushi for cirka 150 kroner
Adresse: Jægergårdsgade 81, 8000 Aarhus C
Website: saichi.dk
Levering? Ja! De tilbyder levering til adresser i Aarhus, og afhentning. Bestil her.

Nori Bar

Sushi Aarhus
Billede: Nori Bars Instagram

Sushi og cocktails! What’s not to like? Konceptet bag guidens sidste sushisted er enestående: de blander sushi og drinks, og gør det med stil. Bestiller du som take away er det dog desværre ikke muligt at få cocktails med, men sushien er også i sig selv en oplevelse værdig. Den perfekte kombination af friske råvarer, og eksperimenterede smagsoplevelser, og så er priserne super gode. Psst… De kører ofte med 20 % på alt take away, så det kan godt betale sig, at holde ekstra godt øje med siden.

Prisniveau: 12 stykker sushi for 98 kroner
Adresse: Sankt Clemens Stræde 7, 8000 Aarhus C
Website: Noribar.dk
Levering? Nej, det er en selvhenter. Bestil til afhentning her.

Læs også: Guide til brunch Aarhus