Vi guider dig til 5 overdådige madboder på Aarhus Street Food

På Aarhus  Street Food er der gang i gryderne. Et sultent publikum gør sin entré og valget mellem mexicanske tacos, pad thai eller amerikansk barbecue bliver vendt og drejet. De levende køkkener er klar til at servere, den eneste de venter på, er dig – “hvilken verdensdel kunne du tænke dig at smage på?”

I denne guide giver vi dig et bud på 5 overdådige madboder fra verden over. De byder både på krydret, autentisk thaimad,  italiensk sprød pizza og cremet tarteletfyld.

Søger du i stedet en restaurant i roligere omgivelser og med gourmet-mad i verdensklasse, kan du læse vores guide om de michelin-benådede restauranter i Aarhus.

Nr. 1: Banh Mi Bandits

Aarhus Street Food - Banh Mi Bandits
Billede: Banh Mi Bandits

Drøm dig til de vietnamesiske palmestrande. Velkrydret, velsmagende og sprød Banh Mi – dét kan du få hos madboden Banh Mi Bandits. Fokus er på de simple og rene vietnamesiske smage, og det rammer de spot on. Udvalget består af forskellige vietnamesiske sandwiches, som går under navnet Banh Mi samt vietnamesiske salater. Læs mere om udvalget og madboden her.  

Nr. 2: La Rossa Pizza

Aarhus Street Food - La Rossa
Billede: Aarhus Street Food

Sprøde italienske pizzaer med kvalitetstoppings. Hos La Rossa er udvalget stort og du kan derfor både få slices med kartoffel, skinke og diverse pølser. Når du besøger boden hos Aarhus Street Food kan du købe flere forskellige stykker, og dermed smage dig frem til din personlige favorit. Læs mere om La Rossa Pizza og smugkig på menukortet her.

Læs også: Her finder du det bedste brunch i Aarhus

Nr. 3: Mormors Køkken

Aarhus Street Food - Mormors køkken
Billede: Aarhus Street Food

Tarteletter og boller i karry – præcis som mormor lavede det. Hos Mormors Køkken kan du få traditionel dansk mad. Boden er specielt populær for sine tarteletter, så ønsker du at drømme dig tilbage til 70’er køkkenets klassiker, skal du helt sikkert aflægge et besøg her. Find menuen her.

Nr. 4: Plant Food

Aarhus Street Food - Plant Food
Billede: Aarhus Street Food

Sprøde rødbedebøffer og lækre falafler! Plantebaseret er fremtiden, og er du enten vegetar, veganer, eller ønsker du blot at prøve kræfter med de plantebaserede alternativer, skal du helt sikkert besøge boden ‘Plant Food’. Alt er 100 % økologisk og 100 % plantebaseret, og menuen skifter med sæsonens råvarer. På menukortet finder du både burgers bowls og lækre sandwiches.

Nr. 5: Tuk Tuk

Aarhus Street Food - Tuk Tuk
Billede: Aarhus Street Food

Autentisk thailandsk mad, der sender dig direkte til Bangkoks street food markeder. Lækre krydderier og eksotiske smagsoplevelser. Alle de thailandske favoritter er på menuen, hvor du blandt andet finder ‘rød karry’, ‘Pad thai’ og forårsruller.

Læs også: Guide til de 5 bedste frisør i Aarhus

Mere om Aarhus Street Food

En verden af indtryk

Klokken nærmer sig 17:30 og på den gamle rutebilstation i Aarhus strømmer folk til fra nær og fjern. Duften af stegt flæsk blandes med en sydlandsk duft af vietnamesiske forårsruller. Mørket er ved at falde på udenfor, men indenfor er der lys og liv omkring de mange levende og små garager.

Ved første øjekast får du øje på burgere og fritter, der langes over disken, men i det fjerne kan du høre nogen tale om tarteletter, der smager som mormor plejede at lave dem.Du kan mærke sulten, der begynder at indfinde sig, men udvalget skriger efter at blive set og hørt og smagt på. Hvad skal du vælge?

Aarhus Street Food – midtpunktet i byen

I midten samles folk, der allerede har taget beslutningen. Beslutningen om, hvorvidt den i aften står på fremmede retter fra et fjernt verdenshjørne eller på traditionel dansk mad, som de alligevel ikke ville kunne lave bedre selv. De samles omkring borde og bænke, med deres velanrettede plates, bakker og skåle – nogle endda med en hotdog casually i hånden.

Og længere inde blandt de mange livlige køkkener på street food markedet i Aarhus, står en gruppe og hænger ud i hallens cocktail og vinbar. Kulørte lamper i loftet sætter den helt rigtige stemning og selv de, der er godt mætte er ikke på vej hjem endnu.

Mad fra hele verden

Du er kommet for at smage byens street food. Aarhus Street Food, som allerede nu har fået din opmærksomhed. Med over 20 forskellige køkkener med mad fra hele verden og du skal ikke være bange for at gå sulten i seng denne aften. De indbydende små garager, tager hånd om din sult. Sødt, salt eller umami – hvad har du lyst til at sætte tænderne i, i aften? Aarhus Street Food got you covered!

Den helt rigtige street food atmosfære

Om den helt perfekte street food atmosfære kommer fra omgivelserne. Den gamle rutebilstation, de små garager, byen, der summer lige udenfor. Eller om den kommer fra de mange selvudnævnte køkkenchefer, autodidakte kokke og madentusiaster – det skal ikke kunne siges. Men stemningen, den er i hvert fald på plads. Siden 2016 har Aarhus haft sit helt eget madmekka i hjertet af byen. Og stedet har siden sin åbning været ret så velbesøgt.

Fokus på kvalitet og friske råvarer

Blandt de godt og vel 25 forskellige små køkkener, finder du mad fra hele verden og med hele verden mener vi, hele verden. Selvom det kan virke som om, at der er langt fra frikadeller til jerk chicken fra Caribien, så har Aarhus Street Food samlet det hele under ét tag.

Med fokus på udvalg, kvalitet og friske råvarer, byder de indenfor i et univers af velkendte og nye udenlandske smage. Alle kan ansøge om et køkken på Aarhus Street Food. Men køkkenet skal leve op til konceptet og grundværdierne for at få en plads.

Alle elsker street food

Fænomenet street food stammer egentlig oprindeligt fra markeder i de mindre velstående byer i blandt andet U-lande. Her bliver maden lavet på stedet og langet hurtigt over disken. Street food er altså kendt blandt folk som værende mad, der typisk kan spises stående uden så meget bøvl og som tilmed er billigt.

Den vestlige verden har de senere år udviklet på konceptet og street food markeder og foodtrucks er skudt op i topmoderne storbyer. Dog med et lidt andet take på den billige og måske mindre kvalitetssikre madkultur. Street food er ikke længere noget vesterlændinge tager til for at få et hurtigt og billigt måltid. Det er et samlingspunkt for kulturelle smagsoplevelser – og selvom priserne har fulgt den opadgående popularitetskurve, har vi danskere taget fænomenet til os.

Prøv lidt af det hele

Hos Aarhus Street Food ligger priserne på et klassisk niveau for street food markeder i Danmark. Du kan sagtens få et måltid for 50 kroner, men det er ikke sikkert at du kan nøjes med ét måltid, hvis du skal blive mæt. Men fordelen ved de mindre portioner er også, at du kan bestille lidt forskellige retter og på den måde få mulighed for at smage på lidt af hvert.

Dertil har du mulighed for at supplere dine nøje udvalgte retter med alt fra en læskende drink til en high class vin. Måske er det også derfor, at Aarhus Street Food ligeså meget er et socialt mødested blandt mennesker, som det er et spisested.

Servering hele året rundt

Kommer du forbi Aarhus Street Food om sommeren, skal du sikre dig en plads udendørs på rutebilstationens åbne terrasse. Her kan du udover at indtage dine forskellige måltider, nyde sommerstemningen under åben himmel. Her sidder du i de rustikke gårdmøbler, der passer perfekt ind i de rå omgivelser.

Stilen har de fanget og på en god dag vil du føle, at du sidder midt i New York eller en anden chic storby. Satser du på at sidde udendørs på en varm sommerdag. Så anbefaler Aarhus Street Food selv, at du skal komme udenfor rush hour, som er mellem 17:30-20, da det ikke er muligt at reservere bord. Heldigvis har street food markedet i Aarhus åbent fra klokken 11:30 hver dag.

Der burde derfor være rigelig mulighed for et succesfuldt besøg. Kommer du i frokosttiden, er der til med frokost tilbud hos flere af de små køkkener.

Dessert?

Kan du også mærke trangen efter noget sødt? De mange indtryk får dig til at hungre efter sukker. Den søde sult skal stilles og det kan kun gå for langsomt. Gå på opdagelse blandt overdådige crepes, oversized chocolate chip cookies og brownies. Aarhus Street Food har lige dét, som du har behov for. Ikke alle køkkenerne har valgt, at satse på hovedretten. Måske kommer du udelukkende efter en dessert? Smut forbi kaffebaren og hent en latte til at skylde de syndige desserter ned, inden du dribler hjemad – eller mod cocktailbaren.

Find også inspiration til andre spisesteder i Aarhus eller læs om, hvor du og vennerne kan finde den bedste drink i Aarhus, efter et godt måltid på Aarhus Street Food.

Tilbud i Aarhus

Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud
Tangkroen-brunch-buffet-06-scaled
Nyd en lækker Kronch
Se tilbud
Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.