Privatlivspolitik
Musik & film

Slut med kød på NorthSide: Vil kun sælge plantebaseret mad

Når NorthSide 2022 løber af stablen den 2.-4. juni 2022 vil al mad til både gæster, artister og frivillige være plantebaseret og 100% økologisk. Initiativet skal gøre det grønnere at gå...

Gratis sommerbio under åben himmel!

Spillesteder i Aarhus - gå på opdagelse i det musikalske natteliv

Oplev Aarhus med 8 podcasts

Aarhus Series – 29/10-1/11 2020

Optakt til Aarhus Film Festival [2020]

SPOR Festival: Oplev ny musik og lydkunst i Aarhus

Inspiration til en aften med vennerne

Tag en tur ind i biografmørket i Aarhus

Musik & film

Her giver vi vores anbefalinger til byens bedste spillesteder, musikfestivaler og filmoplevelser.

-||-

Festival

Aarhus har en utrolig aktiv festivalkultur. Byen byder på mange forskellige og spændende festivaler hvert eneste år. Dette er med til at gøre Aarhus til en yderst attraktiv rejsedestination, hvad enten man er til mad-, film- eller musikfestivaler. 

Blandt de mest populære festivaler er musikfestivalen NorthSide, der bugner af store navne, god lyd, 100% økologisk mad. Du kan læse mere om festivalen og få 10 gode grunde til at besøge NorthSide. Er du interesseret i musik, kan du med rette også tjekke SPOR Festival ud; som er en unik musik- og lyd festival med en masse nye spændende navne. 

Udover musikfestivaler byder Aarhus naturligvis også på spændende filmfestivaler, blandt andet i form af Annual Aarhus Film Festival. Her bliver du præsenteret for en række nytænkende og avantgarde filmproduktioner — og de er alle sammen Indie-film. Så hvis du vil opleve provokerende og uafhængig filmproduktion, er Annual Aarhus Film Festival festivalen for dig. 

Koncerter

Aarhus er også kendt for sine mange spillesteder og koncertsale. Da Aarhus netop er en by fyldt med unge og kreative mennesker, er der selvfølgelig også et stort udbud af interessevækkende koncerter. 

Oplev for eksempel TRAIN, Aarhus’ største spillested med plads til over 1.000 gæster (dengang corona blot var en øl). Spillestedet hiver store, danske navne hjem såsom Phlake, Carpark North og Artigeardit. 

Biografer

Vil du gerne en tur i biografen? Så har Aarhus med sikkerhed det, du leder efter. Smilets by byder for eksempel på Jyllands største lærred — over 200 kvadratmeter stort lærred i biografen CinemaxX! Lærredet buer en smule, så du omsluttes af hele forestillingen. 

Her hos TipAarhus forsøger vi at holde dig opdateret med de seneste nyheder inden for cinematografiens verden. Så hold øje med vores mange artikler, hvor vi bringer dig det seneste nyt. 

Zulu Sommerbio

Den velkendte, højtelskede og årligt tilbagevendende begivenhed Zulu Sommerbio slår naturligvis også skærmene op i Aarhus. Her kan du opleve alverdens film på det store lærred under fri himmel. 

Alle film vises på originalsprog med danske undertekster, så enhver kan følge med. I Aarhus foregår Zulu Sommerbio i Botanisk Have. TipAarhus vil løbende give dig et overblik over de forskellige film, som vises i Zulu Sommerbio, så du ikke misser dine yndlingsfilm.

Spillesteder

Her har vi samlet et par gode forslag til spillesteder i Aarhus, hvor du med garanti vil få uforglemmelige oplevelser. Vil du have flere forslag, har vi også skrevet om flere spillesteder i Aarhus. 

Atlas, VoxHall

Atlas, VoxHall er — som tegnsætningen indikerer — egentlig to forskellige spillesteder under samme fond (Fonden VoxHall). Atlas er fondens seneste skud på stammen, hvor 350 gæster kan samles og opleve en vid udstrækning af genrer som for eksempel jazz, rock og world. Spillestedet åbnede i 2010. 

VoxHall har eksisteret siden 1999, hvor spillestedet overtog bygningerne fra det tidligere Husets Musikteater. I 2009 renoverede man VoxHall for at øge kapaciteten til 700 publikummer. Her kan man også opleve en bred vifte af genre, og grundet spillestedets lange og prestigefyldte historie, tiltrækker VoxHall de bedste talenter fra ind- og udland.

Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus er Nordens største musikhus. Spillestedet tiltrækker mange store og internationale navne, og det er et samlingspunkt for nogle af landets største musikalske talenter. Stedet fungerer også som læringsinstitution for musikstuderende. 

Herudover skaber Musikhuset Aarhus også rammer for Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera og det børneorienterede Teaterhuset Filuren.