De bedste studietips til nye studerende 2023

TILLYKKE! Du er kommet ind på studie, og er muligvis lige flyttet hertil. Så kan det være svært at finde rundt i byen, men frygt ej! Vi giver dig en masse gode tips med alt fra de fede arrangementer, du ikke vil gå glip af og til de bedste studierabatter.

Danmarks største Fredagsbar og Idrætsdag – d. 8. september 2023

studiestart
Foto: Danmarks største Fredagsbar og Idrætsdag 2023’s Facebook-side

Tag dine nye eller gamle studievenner under armen, og tag til Danmarks største Fredagsbar og Idrætsdag 2023! Fredag d. 8. september 2022 inviterer Studenterrådet, Aarhus Universitet-Spor og Danmarks Største Fredagsbar traditionen tro til sportsturneringer, fede koncerter med både lokale kunstnere, upcoming kunstnere og større danske kunstnere.

Dagen er for alle studerende, så uanset om du læser nordisk sprog, statskundskab eller medicin, så er du velkommen. Dog er det vigtigt, at du køber billet til arrangementet! Du finder billetsalget inde på facebookbegivenheden.

Som altid starter dagen med en masse fede sportsturneringer, hvor du kan deltage sammen med dine studiekammerater i fodbold, volley, basket og så videre. Hen på eftermiddagen vil forskellige kunstnere gæste scenerne på pladsen – og i år kan du blandt andet danse til ICEKIDD, Johnson, Thor Farlov, Danser med piger, Ida Laurberg, Kalaset, Saso, Bathsheba og Hunnid22.

Studiemessen 2023

Studiestart aarhus tip
Foto: Århus Ungdommens Fællesråd Facebook

Århus Ungdommens Fællesråd afholder studiemesse d. 12 & 13. september, og her får du for alvor serveret byens studierabatter og studietilbud på et sølvfad.

På messen kan du sammen med dine nye medstuderende ved studiestart i 2023 bl.a. komme hjem med et billigt årskort til Aros, et medlemskab af en A-kasse, abonnementer på diverse nyhedsmedier og ik

ke mindst en billig indboforsikring. Samtidig får du en masse gratis chokolade, kaffe, fede muleposer og popcorn.

Hvis du allerede er begyndt at tænke på, hvad du mon kan bruge din uddannelse til og hvis du gerne vil vide, hvilke muligheder du har for at engagere dig i forskellige foreninger, så kan du også finde forskellige stande, som repræsenterer forskellige muligheder og som med sikkerhed gerne vil hjælpe dig i gang.

Du kan holde dig opdateret og bl.a. se programmet når det bliver offentliggjort inde på facebookbegivenheden.

Læs også: Her kan du spille padel tennis i Aarhus

Studierabatter for SU-fattigrøve

Studierabatter i Aarhus

Som du nok allerede har opdaget, er det dyrt at bo til leje i Aarhus – og den beskedne SU-sats har ofte svært ved at række til de mange spændende oplevelser. Heldigvis byder byens cafeer, restauranter, biografer og museer på et hav af gode studierabatter som kan forsøde dit studieliv. Herunder bliver du præsenteret for et udsnit af de mange studierabatter i byen – men hovedreglen er, at du ikke skal tøve med at finde studiekortet frem sammen med dankortet.

Download appen ‘Studiz’

Gennem appen Studiz kan du registrere dig gennem Wayf og få et digitalt studiekort. Det er vildt smart – og det fungerer samtidig uden en indskrivelsesbekræftelse, som du ellers skal vise for at bekræfte, at du er aktiv studerende.

Samtidig giver det dig et godt overblik over byens studierabatter indenfor mange forskellige kategorier. Gør det derfor til en vane at søge på Studiz, inden du foretager et køb.

Inde i appen kan du søge i forskellige kategorier efter gode tilbud og rabatter.

 

Superbrugsen Vesterbro Torv og Jægergårdsgade

Vesterbro Torv 1 og Jægergårdsgade 16, 8000 Aarhus C

Superbrugsen Vesterbro Torv og Jægergårdsgade, er de perfekte dagligvarebutikker for dig, som er studerende. Du bliver hver dag præsenteret for et hav af gode tilbud på blandt andet frugt og grøntsager – så du kan købe økologi uden at skulle gå derfra med en klump i halsen over din skrantende saldo på kontoen. Du får som studerende 10 % rabat på hele regningen i begge butikker. Det eneste du skal bruge er en stregkode, som du finder inde i Studiz-appen (ja, den app er simpelthen en livsnødvendighed som studerende!). Bare søg efter brugsen i søgefeltet inde i appen, så finder du rabatten til hver af de to butikker.

Restauranter og cafeer

Rigtig mange aarhusianske cafeer, barer og restauranter byder de studerende velkomne med studierabat, og derfor er et godt tip, at du altid kan spørge, om de har studierabat. Nogle steder kan du være heldig at spare op til 10%, så tøv ikke med at spørge. Det er ikke alle steder, at de reklamerer med det selv. Herunder kan du dog finde en oversigt over, hvor du finder de bedste rabatter. Jeg har selv benyttet mig af de gode tilbud – og det er det værd!

Restaurant Olive

Kaløgade 1, 8000 Aarhus C

Studietips århus
Foto: Restaurant Olive

Fransk charme, studierabat fra mandag-torsdag og 3 lækre retter for 270 kr . Tag et smut forbi Restaurant Olive, og nyd dagens tre retter. Du kan tilmed medbringe din egen vin – dét bliver næsten ikke billigere, og er derfor de perfekte rammer til en hyggelig aften med dine nye studiekammerater.

Vesterlauget i Vestergade

Vestergade 50 st., 8000 Aarhus C

 

Studiested spis billigt budget
Foto: Vesterlauget

Denne café/restaurant er simpelthen et fantastisk sted, hvis du vil have lækker mad til billige penge. Derudover er det bare et enormt hyggeligt sted nede i Vestergade, som jeg personligt synes er en perle i Aarhus. Huse med bindingsværk, hyggelige fortovscaféer og afslappet stemning.

Hos Vesterlauget kan du få aftenens ret for 95 kroner, og du kan få et godt stykke smørrebrød til frokost til 60 kroner og to stykker for 110 kroner. Vil du have en omgang morgenmad, så kan du få en lækker morgenplatte til 55 kroner.

Min erfaring er desuden, at portionerne er til at blive mætte af uden at man triller ud af caféen med en overfyldt mave – for portionerne er lige tilpas.

Vesterlaugets facebook kan du se dagens ret hver dag, så hold dig orienteret!

Kunst og kultur

Aarhus er en spirende kulturby, som byder på spændende oplevelser inden for både kunst og kultur. Er du kulturelsker er, så er det bare med at komme i gang med at udforske byens mange spændende institutioner og skjulte skatte.

Det er dog ikke gratis at besøge museerne, kulturinstitutionerne og biograferne, men heldigvis har langt størstedelen af dem habile studierabatter på entrépriserne.

Den gamle by

Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

studie
Foto: Den gamle by

I hjertet af Aarhus finder du Den gamle by. Her træder du ind i en mindre dansk købstad fra 16-, 17- og 1800-tallet, og du kan opleve alt fra velbevarede bindingsværk til bagerforretninger. Du kan læse vores guide til den gamle by her.

Der er tilmed skruet helt op for studierabatten hvor du får 50 % rabat på billetten.

Teatret Svalegangen

Rosenkrantzgade 21, 8000 Aarhus C

Er du vild med teater, skal du besøge Teatret Svalegangen. Her finder du ugentligt et hav af spændende forskelliger og shows, og med gyldigt studiekort får du 50 % på billetprisen.

Aarhus Teater

Teatergaden, 8000 Aarhus C

studietips århus 2023
Foto: Aarhus teater

Hos Aarhus Teater, kan du også få rabat på alle forestillinger, som koster 80 kr. for studerende – og deres motto er ‘billigere end biffen’, og selvom det også er sjovt at gå i biografen, så kan en teateroplevelse også give dig en masse gode oplevelse med i bagagen.

Aros

Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

Aros er et af Aarhus varemærker, og med den ikoniske regnbue beliggende på toppen af Aarhus, er Aros også svær at overse.

Jeg har gennem flere år købt årskort/medlemsskab til Aros, og jeg har derfor været en flittig gæst, når der kom nye udstillinger. Derudover har jeg været flittig bruger af Aros’ bibliotek, hvor man kan læse og skrive eksaminer i flotte og rolige omgivelser.

Som studerende kan du få et årskort til Aros for 220 kr. – og dette giver dig samtidig mulighed for at medbringe en gratis ledsager under 31 år. Et enkelt besøg koster 130 kr. for studerende.

Musikhuset

Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C

Foto: Musikhuset

Musikhuset Aarhus byder på comedy shows, foredrag og fede koncerter for enhver smag, og som studerende får du 80 kr. i rabat på udvalgte forestillinger.

Spar penge på tandlægeregningen

Det værste scenarie må være en visdomstand der klager, og en tandlægeregning der simpelthen er for dyr til en SU-indkomst.

Men heldigvis er det et scenarie, du kan undgå, for du kan på Tandlægeskolen spare rigtig mange penge på din tandlægeregning. Her får du behandling af tandlægestuderende. Den indledende undersøgelse er gratis, men du skal desværre stå på en venteliste, hvor der kan være mellem et halvt års til et helt års ventetid, så skynd dig hellere at skrive dig op, hvilket du gør ved at tage kontakt til tandlægeskolen ved bl.a. at ringe. Ved forundersøgelsen vurderer de, om de kan hjælpe dig. Ja, det er måske lidt mere omstændigt end blot at ringe til tandlægen og bestille en tid – men til gengæld er der virkelig penge at spare!

Cut 15 % af frisørregningen

Trænger spidserne til en studsning, kan du hos flere frisører få cuttet lidt af frisørregningen. Hos Birthe Gleerup i Badstuegade får du 15 % studierabat på alle klip og farvebehandlinger.

Et andet godt tip til dig, der vil spare på frisørregningen er at vælge de frisører der ikke ligger helt inde i centrum. Derudover kan du altid besøge Frisørskolen, hvor du kan få et elevklip gratis.

Jeg håber, at du blev klogere på Aarhus’ mange studierabatter og tilbud. Du kan finde endnu flere på Studiz, og ellers er det bare med at spørge efter studierabat, når du går på opdagelse i byens mange afkroge.

Tilbud i Aarhus

Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.