Anmeldelse: Blomsterfestival i Tivoli Friheden

Blomsterfestivalen, der i øjeblikket giver liv til hele Tivoli Friheden, er et fremragende initiativ for både ældre og yngre. Dragende kunstinstallationer strækker sig helt fra indgangen til de bagerste afkroge af den snart 120 år gamle forlystelsespark.

TipAarhus har besøgt landets største blomsterfestival. Den foregår i Tivoli Friheden. Vi fik syn for sagen, og med dét mener vi syn for blomsterne – det fik vi i den grad. Parken er prydet af smukke kunstinstallationer, der ikke alene giver Tivoli et sommerligt udtryk, men giver anledning til et besøg af andre grunde end en galoperende høj puls, når man eksempelvis kastes ud i frit fald.

En folkevogn og et stort hoved

Folkevognens blomsterløsning
Foto: Jens-Emil Nørgaard

Et af vores yndlingssteder i parken var den hippiebetonede folkevogn, der i alle regnbuens farver stjal vores opmærksomhed. Man kunne ikke undgå at blive fascineret af de mange buketter, der berigede den ellers velholdte automobil.

I kanten på de stilstående søer, ikke mere end 20 meter derfra, var digerne på både højre og venstre side plastret til med – ja blomster selvfølgelig. De formede en nærmest malerisk ramme omkring et blomstertildækket hoved på størrelse med et mellemstort æbletræ. Hele herligheden lignede at have taget inspiration fra impressionismen, som jo især kendetegnes ved lys- og farveeksperimenter og øjebliksindtryk.

Efter blomsterbilen og det forvoksede hoved, som var to lidt mere fremtrædende dekorationer, gik vi hen imod forlystelserne, men vi nåede ikke særlig langt, inden vi igen måtte stoppe op.

Solsikken er ikke normalt noget, der forbindes med ynde og elegance. Nok er de flotte, men de er også bombastiske og upraktiske. I Tivoli formåede de dog at gøre den ellers pompøse blomst til et minimalistisk, kvadratisk aktiv på væggen.

Man skal lede lidt, men finder man det, så er det faktisk helt meditativt at kigge på.

Læs også: Guide – 8 børnevenlige oplevelser i Aarhus

Lidt til SoMe

Blomsterhoved i blomstervand
Foto: Jens-Emil Nørgaard

Blomsterfestivalen udkonkurrerer ikke resten af parkens koncepter, men bidrager til den helhedsoplevelse, som et tivoli skal være. Når man træder ind gennem de blomsteromsluttede porte, får man ikke bare forlystelser og smil, man får meget mere. Hvis intentionen er, at de skal gøre gåturen mellem boder og forlystelser lækkert for øjet, rammer Tivoli Friheden plet.

Og vi fik da også taget et profilbillede eller to, når nu omgivelserne var så billedskønne til blomsterfestival i Tivoli Friheden.

Highfive til personalet

Solsikker blomsterfestival i Tivoli Friheden
Foto: Jens-Emil Nørgaard

Blomsterdekorationerne beskrevet ovenover er ikke et samlet overblik over hele festivalen. Det er blot et kort billede af de mange flotte installationer. Og det er tydeligt, de har kræset for detaljerne. Vi skulle ikke have været der mere end et par timer, men endte med at blive i fire.

Vi vil også gerne give en highfive til de fantastisk, søde personaler, der havde et kronisk smil på læben, mens de nærmest syngende hjalp både børn og voksne.

Festivalen er ikke slut endnu, så du kan sagtens nå det. Det løber helt indtil d. 13. august 2023. Så hop på jernhesten eller folkevognen og drøn ud til blomsterfestival i Tivoli Friheden.

Du kan læse meget mere om festivalen på deres hjemmeside.

Tilbud i Aarhus

Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud
Doner-1024x702
Nyd en lækker Gemüse Döner
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.