Disse lokale kunstnere optræder på Smukfest 2023

Danmarks Smukkeste Festival er lige om hjørnet, og programmet er spækket med spændende kunstnere. Men er du klar over, hvem og hvor mange af dem, der faktisk er fra Aarhus og omegn? Vi har samlet alle de (21!) lokale kunstnere i artiklen her. 

Smukfest i Skanderborg løber i år af stablen søndag den 30. juli og frem til søndag den 6. august. Skal du afsted og opleve en masse fantastisk musik og god stemning? 

Læs også: Anmeldelse af Blomsterfestival i Tivoli Friheden

Carpark North

Carpark North Smukfest 2023
Foto: Smukfest

Et af de helt store bands, som du kan opleve på årets Smukfest, er selvfølgelig Carpark North. Rockbandet er aarhusiansk og blev dannet tilbage i 1999 i Beder, som ligger syd for Aarhus. 

Carpark North forstår at skabe en fest, når de rammer scenen med hits som “Transparent And Glasslike” og “Save Me From Myself”. Bandet består af Lau Højen, Søren Balsner og Morten Thorhauge. 

Scene: The Hood

Showstart: Søndag 21:45

Tobias Rahim

Tobias Rahim Smukfest
Foto: Smukfest

Den 33-årige Tobias Rahim tog os alle med storm på ganske kort tid med sine ørehængere og sit helt særlige budskab. Især nummeret “Når Mænd Græder” har bidraget til at rykke på dét billede, vi som samfund har af mænd. Rahim anerkender den følsomme mand, og det, sammen med hans fantastiske lyd, har givet ham en kæmpe fanskare. 

I Aarhus har vi god grund til at være stolte, for Tobias Rahim er nemlig vaskeægte aarhusianer. Rahim er både født og opvokset i Aarhus med sin mor. Glæd dig til en fest, når Tobias Rahim fyrer den af på Bøgescenen med hits som “Mucki Bar” og “Flyvende Faduma”. 

Scene: Bøgescenen

Showstart: Onsdag 19:30

L.O.C.

L.O.C. Smukfest
Foto: L.O.C. Instagram

Den danske rapper L.O.C., som oprindeligt hedder Liam O’Connor, er selvfølgelig også på Smukfest programmet. L.O.C. er født i Aarhus V, og i 2023 kan han fejre 20 års jubilæum for sit album “Inkarneret”, som blev rapperens gennembrud i sin tid. 

Den 44-årige L.O.C. spiller selvfølgelig på Bøgescenen, og du kan gøre dig klar til at skråle med på hits som “Frk. Escobar” og “Karma”. 

Scene: Bøgescenen

Showstart: Torsdag 21:30

Medina

Medina Smukfest
Foto: Medina Instagram

Hun har vundet adskillige priser ved Danish Music Awards og haft intet mindre end 10 nummer 1-hits på den danske single-hitliste. Det er selvfølgelig Medina, som er en af Danmarks største popdronninger.  

Medina er født og opvokset i Risskov med sin danske mor og chilenske far. I 2009 slog hun igennem med hittet “Velkommen til Medina”. Du kan glæde dig til at opleve Medina i bøgeskoven, hvor hun giver den gas efter midnat med sine allerstørste hits som “Kun for mig” og “Kl. 10”. 

Scene: Teltet

Showstart: Lørdag 00:45

Rasmus Walter

Rasmus Walter Smukfest
Foto: Smukfest

“Ja, det ‘r så endeløst” – er vist en tekst, de fleste kan synge med på. Rasmus Walter er blandt de lokale kunstnere på Smuk, for han er nemlig født i Højbjerg ved Aarhus. Allerede tilbage i 2001 var han med til at starte bandet “Grand Avenue” som forsanger. 

I dag er han under sit eget navn som soloartist, og vi kender ham for hits som “Endeløst” og “Brænder op”. Til Rasmus Walter koncerten på Stjernescenen kan du forvente nærvær og indlevelse, som du sent vil glemme. 

Scene: Stjernescenen

Showstart: Lørdag 16:00

Saint Clara

Saint Clara Smukfest
Foto: Smukfest

Den unge Clara Toft Simonsen på blot 22 år, kendt under navnet Saint Clara, udgav i 2018 sit første album “August Eighteen”. Her gjorde hun det klart, at det ikke var det sidste, vi skulle høre fra hende. 

Saint Clara er fra Kolind nær Aarhus, og med hits som “Oh My God” og “Girl Like You” kender de fleste hende nu. 

Scene: The Hood

Showstart: Søndag 14:00

Mek Pek Party Band

Mek Pek Party Band Smukfest
Foto: Smukfest

Gode, gamle Mek Pek er naturligvis også på årets Smuk program – og fra Aarhus. Siden 80’erne har Mek Pek været en del af dansk musik. Han har både lavet underholdningsmusik til børn som “Åh Abe” og spillet med store musikere som Kim Larsen, Anne Linnet og Sanne Salomonsen. 

Tidligere på året udgav Mek Pek Party Band pladen “Simpel Mand”, som du til Smukfest kan opleve live til et brag af en fest. 

Scene: The Hood

Showstart: Søndag 15:45

Luftens Helte

Luftens Helte Smukfest
Foto: Smukfest

Hvem kan ikke lide de klassiske Disney-sange, der bringer barndomsminder frem? Det er lige, hvad du får, når Luftens Helte spiller på Smukfest med alle sine 18 medlemmer i bandet. 

Gør dig klar til de bedste sange fra Aladdin, Løvernes Konge og mange flere endnu, når det aarhusianske band indtager The Hood scenen. 

Scene: The Hood

Showstart: Søndag 12:15

Peter Sommer og Tiggerne

Peter Sommer Smukfest
Foto: Smukfest

8-6-6-0” er titlen på en af Peter Sommers største hits. Han er nemlig opvokset i Skanderborg (som har postnummeret 8660), men faktisk er han født i Aarhus. Vi kan derfor roligt kalde Peter Sommer for en af de lokale, som vi får æren af til årets Smukfest. 

I 2004 udgav Peter Sommer og Tiggerne deres første album “På den anden side”, og siden er der kommet yderligere otte albums til. Du kan derfor glæde dig til alle de gode hits, når de rammer Bøgescenen i år. 

Scene: Bøgescenen

Showstart: Torsdag 17:30

Queen Machine

Queen Machine Smukfest
Foto: Smukfest

De aarhusianske gutter fra Queen Machine gæster også årets Smukfest. Godt nok er det ikke selveste Freddie Mercury, der er forsanger. Men det bliver ikke tættere på, når coverbandet Queen Machine fyrer den af med de største hits fra Queen. 

Vær klar til et brag af en midnatsfest på Stjernescenen, når numre som “We Are The Champions” og “Don’t Stop Me Now” bliver spillet i bedste stil af Queen Machine. 

Scene: Stjernescenen

Showstart: Lørdag 23:45

Johnson

Johnson Smukfest
Foto: Smukfest

En rigtig Aarhus-dreng er Johnson. Han startede sin musikkarriere i Aarhus på den lokale ungdomsklub, hvor han sammen med L.O.C. og U$O startede gruppen B.A.N.G.E.R.S. 

Med sin populære rap har Johnson været med til at styre retningen for dansk musik gennem 00’erne. Til årets Smukfest kan du opleve Johnson med sine største hits gennem tiden. Er du klar på at skråle med på hits som “Bawler hele dagen” og “Kig forbi”? Så kig forbi The Hood scenen fredag kl. 12!

Scene: The Hood

Showstart: Fredag 12:00

Almost AC/DC

Almost AC/DC Smukfest
Foto: Smukfest

Med base i Silkeborg, er bandet Almost AC/DC også blandt de lokale kunstnere, som vi kan opleve på Smuk i år. Bandet består af fem fyre, som matcher selveste AC/DC til perfektion! 

Det bliver en fest uden lige, når Almost AC/DC leverer tæt på den ægte vare med hits som “Highway to Hell” og “Thunderstruck”. 

Scene: Stjernescenen

Showstart: Lørdag 13:00

BAEST

BAEST Smukfest
Foto: Smukfest

Er du til tung dødsmetal? Så kan du godt glæde dig, når aarhusianske BAEST gæster årets Smukfest. Guitar, trommer og growl spiller hele skoven op med numre som “Ecclesia” og “Genesis”. 

BAEST har siden 2015 været dominerende indenfor dansk metal og har de seneste år turneret rundt i hele Europa. 

Scene: Teltet

Showstart: Lørdag 22:45

Kingsfield

Kingsfield Smukfest
Foto: Smukfest

En dag i 2007 sad tre gamle venner i et ombygget haveskur i Kongsvang ved Aarhus. Tilfælles havde de en ustoppelig kærlighed til blues, som blev til bandet Kingsfield.

I dag består bandet af hele ni medlemmer, hvoraf fem står for vokaler og kor, mens resten spiller instrumenter. Når Kingsfield gæster årets Smukfest, kan du forvente fed blues, americano og soul – med et strejf af country. 

Scene: The Hood

Showstart: Fredag 15:45

Pentia

Pentia Smukfest
Foto: Smukfest

DJ Pentia er fra Aarhus og har formået at gøre sig utrolig bemærket med sin melodiske techno. Med sit unikke musikalske udtryk har Pentia lagt natklub efter natklub ned i lande som Kroatien og Estland. 

Gør dig klar til et brag en fest, når Pentia rammer The Hood scenen på årets Smukfest. Han går naturligvis på lørdag kl. 02:00, og der er vist ingen tvivl om, at han har tjek på at holde festen i gang! 

Scene: The Hood

Showstart: Lørdag 02:00

Zar Paulo

Zar Paulo Smukfest
Foto: Smukfest

Det aarhusianske band Zar Paulo er i rivende udvikling og stormer frem! Til SPOT festival i 2022 slog de for alvor igennem, og siden har de varmet op for Minds of 99 samt været på Danmarksturné. 

De fem unge mænd leverer sjove musiktekster med satiriske træk, som tager udgangspunkt i en new-wave pop-rock stil. Gå ikke glip af Zar Paulo, når de på Stjernescenen fyrer den af med “Klap For Fædrelandet” og mange flere af deres sange. 

Scene: Stjernescenen

Showstart: Onsdag 17:45

Aarhus Symfoniorkester

Traditionen tro, står Smukfests sidste dag på fornemt besøg. Aarhus Symfoniorkester er navnet, som har spillet på Smukfest allerflest gange. Med fællessang, klassisk og popkultur er det et hit hvert eneste år.

Du vil opleve musikstykker fra store komponenter som Mozart, Beethoven og Bach. Aarhus Symfoniorkester tæller hele 66 mand i deres stiveste puds, så sceneshowet er en oplevelse i sig selv. 

Scene: Bøgescenen

Showstart: Søndag 12:00

Skanderborg Pige- og Ungdomskor

Et kor af højeste kvalitet – det er hvad du kan opleve, når det lokale Pige- og ungdomskor fra Skanderborg spiller på hjemmebane på The Hood scenen. Pigekoret optræder til daglig i internationale konkurrencer i lande som USA og Kina, hvor de endda ofte tager 1. pladsen.

De har også sunget med stjerner som Carpark North, Wafande og Ida Corr. Du kan både forvente pop- og rockhits, klassiske opsætninger og meget mere endnu – i 4-stemmige satser. 

Scene: The Hood

Showstart: Søndag 10:30

To aarhusianske upcoming musiktalenter spiller på Live Camp

Traditionen tro, er der Live Camp scenen, som er til de spirende, musikalske talenter. Live Camp koncerterne foregår på camp-området KærligHeden søndag-tirsdag, inden Smukfest for alvor starter. 

Til årets Smukfest er to aarhusianske talenter på programmet til Live Camp. Det drejer sig om to bands – Tredjeperson og Baby Did a Bad Thing. 

Tredjeperson består af fire mænd, som giver den gas med deres rock og elektroniske musik, som dog også har elementer fra pop. Med sine sange inddrager de lytterne i ungdommens eksistentialistiske overvejelser. Du kan opleve Tredjeperson tirsdag kl. 22:00 på Live Camp. 

Baby Did a Bad Thing er ligeledes et aarhusiansk band bestående af fire mænd. Bandet kombinerer den nordiske musikstil med americana på deres helt egen unikke måde. Du kan forvente melankoli, nærhed, personlighed og ærlighed. Baby Did a Bad Thing kan opleves mandag kl. 20:00 på Live Camp.

Læs også: Guide – 7 af de bedste vinbarer i Aarhus

Lokal upcoming-komiker gæster Live Camp

Simon Tang på Smukfest 2023
Foto: Smukfest

På Live Camp scenen sker der lidt af hvert, og det er blandt andet Comedy på Kærligheden, som igen i år er på programmet. Her skal 8 af Danmarks sjoveste upcoming-komikere dyste om at få publikum til at grine mest. 

Blandt de otte komikere er Simon Tang, som er fra Randers og nu bosiddende i Aarhus. Måske kender du ham fra ZULU Comedy Galla, hvor han i 2020 var nomineret til Årets Talent. 

Med sin selvironi og charme har Simon Tang gode chancer for at blive den komiker, der får publikum til at grine mest til årets Comedy på Kærligheden. Det sker tirsdag kl. 14:00 på Live Camp. 

Se hele programmet for Smukfest 2023 her. 

Tilbud i Aarhus

FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.