På pressemødet den 7. december annoncerede statsminister Mette Frederiksen nye restriktioner for en række af landets kommuner, heriblandt Aarhus Kommune, gældende fra den 9. december 2020 til og med 3. januar 2021. Samtidigt forlænges de hidtil gældende landsdækkende restriktioner frem til 28. februar. Bliv klogere på, hvordan de nye restriktioner rammer Aarhus i julemåneden og i det nye år.

Læs også: Guide til stegt flæsk i Aarhus

Barer, caféer og restauranter

Barer, caféer og restauranter er lukket ned til og med 3. januar. Dog har de tilladelse til at sælge take-away. Det betyder, at vi fra på onsdag ikke længere kan spise ude i Aarhus, ligesom nytårsmenuen heller ikke kan nydes ude i år. Find inspiration til nytårs take-away og underholdning til nytårsaften i vores artikel Sådan skal du holde nytårsaften i Aarhus.

Kulturliv, sport og fritid

Spillesteder, biografer, teatre, museer, biblioteker og lignende kulturinstitutioner er lukket til og med 3. januar. Det samme gælder for sport og fritidstilbud, heriblandt fitnesscentre, dog med undtagelse af professionelle sportsudøvere.

TipAarhus har tidligere lavet guides til hjemmeaktiviteter for børn og hjemmeaktiviteter for voksne, som også kan gøre gavn nu, hvor mange af byens underholdningstilbud holder lukket.

Skoleelever og offentligt ansatte

Skoleelever fra 5. klasse og opefter skal undervises hjemme. Det samme gælder for studerende på ungdomsuddannelser, voksenuddannelser og videregående uddannelser. Offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner skal arbejde hjemme, og ansatte i det private opfordres til at gøre det samme, så vidt det er muligt.

Landsdækkende restriktioner forlænges til 28. februar

De landsdækkende restriktioner med mundbind, håndsprit, forsamlingsforbud på 10 personer og salg af alkohol efter klokken 22:00 forlænges til 28. februar.
Mette Frederiksen opfordrer ligeledes til, at vi i juledagene, juleaften og nytårsaften ikke samles mere end 10 personer i private hjem og bør holde 2 meters afstand under julesalmerne.

Læs også: 6 x sushi take away i Aarhus