Endnu et år står for døren - nemlig 2022. Det er blevet tid til at skifte kalenderen ud og finde på et nyt nytårsforsæt, hvis man er med på den bølge.. Uanset corona-omstændighederne så skal det nye år skydes igang med et brag - hvad end det er brag består af krudt, lækker mad eller højt musik.

Orker du ikke at stå for den helt store nytårsmenu med rejecocktails, oksemørbrad og islagkage, er der masser af hjælp at hente. Vi giver dig nemlig den ultimative nytårsguide til spisesteder i Aarhus, som allerede nu har lanceret nytårsmenuen. Vi giver dig både forslag til nytårets takeaway, og ikke mindst hyggelige restauranter hvor det er muligt at spise på nytårsaften.

Takeaway til dig der vil holde nytår hjemme

Nytårsmenu meyers
Nyd lækker mad fra toprestauranter på nytårsaften. Foto: Meyers.dk

Nytårsaften i hjemlige rammer, bordbomber og konfetti. Der kan være mange grunde til, at man vælger at holde nytårsaften derhjemme. Men hvis du ikke orker at stå for maden selv - eller du tænker, at årets sidste dag trænger ekstra forkælelse, så er der en masse fantatiske steder at få mad fra i Aarhus.

Vi har herunder samlet en liste over Aarhus’ bedste restauranter - nogle af dem har allerede løftet sløret for årets nytårsmenu, mens andre trækker spændingen lidt endnu. Følg med på deres hjemmeside, og husk at bestille i god tid!

Meyers

Er du til traditionel nytårsmenu med torsk, oksemørbrad og brownie, skal du lade Meyers stå for køkkentjansen. Meyers overdådige 3-retters nytårsmenu koster kun 395 kroner per kuvert. Meyers sørger selvfølgelig også for en vegetarisk nytårsmenu, som består af røget grøntsager, ballotine af grøntsager og brownie. Skulle der være små i selskabet, finder du også en børnemenu til dem.

Det er nemt og lækkert - og det hele kan blive leveret lige til din hoveddør. Du skal bare varme og anrette det på selve aftenen. Lige nu er der gratis levering ved brug af koden 'FRINYTÅR'.

Mellemrum

Bestil din nytårsmenu fra Restaurant MellemRum, Restaurant Komfur samt Restaurant Ombord. Du kan også her vælge mellem den traditionelle nytårsmenu og vegetarmenuen – begge fireretters og koster 450 kroner per person.

Menuen består blandt andet af hummerbisque, torsk, oksemørbrad og chokoladekage med solbær hjerte - lækkert! Vegetarmenuen er jordskoksuppe, hårdt ristet blomkål, Pommes Anna af rodfugter og chokoladekage med solbær hjerte.

Der er derudover også muligt at tilkøbe en vinmenu, som passer helt perfekt til de fire retter.

Mr. Mums

Hos Mr. Mums disker de også i år op med en helt traditionel menu. Du finder i deres nytårsmenu bestående af fireretter røget og saltet laks, jomfruhummer bisque, oksemørbrad med Pommes Anna og en kraftig chokoladekage.

Kuverten koster 395 kroner per person.

DiningSix

DiningSix har igen i år sammensat en overdådig og aldeles klassisk nytårsmenu, blandt andet bestående af ovnbagt torskefilet i cremet jomfruhummerbisque, rosastegt oksemørbrad med kartoffelgratin og siciliansk citronmousse til dessert.

Der er også mulighed for at bestille en vegetarmenu. Denne består af Asiatiske Gyoza dumplings, Luftig soufflé af marksvampe mm. og siciliansk citronmousse til dessert.

Prisen er kun 299 kroner per mand, og den er derfor guidens billigste nytårsmenu.

Lisager

Det populære takeawaysted Lisager melder sig også på banen med en nytårsmenu, og du kan selv vælge mellem to, tre eller fire retter.

Du kan samtidig selv vælge mellem flere forskellige hovedretter til din forret og dessert. Forretten er gravad torsk, og desserten er en nøddekarameltærte med solbærmousse.

Prisen varierer fra 295 kroner for 2-retters til 425 kroner for 4-retters.

Restaurant Pihlkjær

Restaurant Pihlkjærs nytårsmenu er fyldt med lækre og friske råvarer. Forretten består blandt andet af en flødelegeret pighvar cremesuppe med dampet flynder, mens du i hovedretten kan vælge mellem fisk eller kød. Til dessert kan du blandt andet nyde en mazarintærte med mocca mousse.

Prisen er 375 kroner per kuvert. Restaurant Pihlkjær har gjort det nemt for dig at få nytårsmenuen med hjem.

Restauranter til dig, der vil spise ude

nytår

Den største fordel ved at holde nytår ude er helt klart, at du slipper for opvasken, og i stedet kan koncentrere dig om at nyde det gode selskab og de flotte anretninger, inden festen kan fortsætte hjemme eller videre ud i byen.

Gastronome

Hvis du er til det helt fine køkken, skal du forbi Gastronome - en nytårsmenu i Michelin-klasse. Menuen i sig selv er imponerende. Den består af flere mindre lækre anretninger med en upgraded vinmenu. Dette sublime arrangement af mad og vine koster 3.500 kroner per kuvert.

Det starter mellem 17.00 - 18.00, og restauranten lukker og takker af kl 23.40, hvor de sender jer ud i den flotte nat med et glas champagne.

Restaurant Basso

Den populære restaurant Basso med konceptet ‘social dining’, byder også indenfor til årets nytårsfest. Menuen består blandt andet af friterede kammuslinger, tatar og oksemørbrad – men som konceptet fordrer, vil der blive serveret mange forskellige retter i løbet af aftenen.

Prisen er 1348 kroner per kuvert - og der vil være fribar i øl, vin, bobler og sodavand i seks timer. Når klokken slår 00.00 er baren stadig åben - og festen fortsætter!

Gäst

Restaurant Gäst, som ligger ved banegårdspladsen i hjertet af Aarhus, disker i år op med den helt store nytårsmiddag. Menuen består af fire retter, som kan nydes sammen med vin, øl og vand ad libitum. Du finder en forret af torsk, en hovedret med oksemørbrad og en dessert bestående af braiseret ananas med cremet vanilje og bountybar.

Aftenen starter klokken 18:30, og den frie bar lukker ned klokken 22.00. Der vil være plads til hygge og fejring frem til klokken 23. Prisen for hele herligheden er 995 kroner.

Minglr - Nytår kun for singler!

Er du ikke rigtig til parmiddag, og vil du hellere møde nye mennesker nytårsaften? Så skal du være vågen nu. Minglr afholder nemlig igen i år deres single nytårsarrangement i Aarhus.

Hvis du vil have hele oplevelsen med, får du plads ved et bord med 14 andre, så der er mulighed for snak på tværs. Der er trerettersmenu og fri øl og vin under maden. Du får oplevelsen af et live band, hvor du sammen med alle de andre, kan springe ind i det nye år.

Du kan også bestille billet til Minglr-bar, der foregår efter maden, klokken 21.00 - eller kun til selve festen fra klokken 22.30 med liveband og DJ.

Underholdning til din nytårsfest

Uanset om I skal nyde nytårsmenuen hjemme, eller om I fortsætter festen, efter restauranterne lukker. Så er god underholdning et vigtig krydderi til nytårsfesten, uanset om det er med familie eller venner. Den rigtige underholdning kan for alvor få gang i festen, og samtidig sørge for at I griner jer ind i 2021. Vi har samlet lidt gode tips til nytårsunderholdning.

  • To fede quizzer: Quiz jer ind i det nye år – så er der garanteret smil på læben og godt humør. Mine personlige favoritter er emojiquizzen, som blandt andet kan findes i 100 udgaver på for eksempel Pinterest. Gæt en film ud fra forskellige sammensætninger af emojis!
    I kan også kaste jer over en DBA-quiz. Find en masse skøre ting, der er til salg på DBA, indsæt dem i et powerpoint og lad gæsterne, som er inddelt i to hold, lege hammerslag og gætte prisen på varen.
  • Back To Back: to deltagere sidder på stole, ryg mod ryg. Der læses et udsagn op, for eksempel “hvem er bedst til at tegne?”. Kun en af parterne må række hånden i vejret – rækker de begge hænderne op, har de tabt. I kan selv vælge, hvilken retning quizzen skal gå, alt afhængig af hvor godt I kender hinanden.
  • Magretheskål: en ældgammel klassiker! Men den holder uden tvivl stadig. Situationer, personer eller ting skrevet ned på små sedler, hvor I trækker lod om, hvem der skal frem og gættes efter.
  • Brætspil: Disk frem med Hint eller Det Dårlige Selskab – brætspil er altid et hit, også nytårsaften.

nytår champagne
Få inspiration til at finde den helt rigtige champagne.

Når du skal hygge med dine nærmeste nytårsaften, er det også lækkert med lidt champagne. Er du tvivl om, hvordan du vælger den rigtige champagne til nytårsfesten? Så kan du finde inspiration via denne champagne guide, så du forhåbentlig vælger den helt rigtige champagne til at fejre det nye år med.

Holder du nytårsaften hjemme, og vil du sikre dig en lækker kransekage, til når uret slår 00.00? Så læs vores guide over de bedste bagere i Aarhus.