Langt om længe kan vi hive 2020 ud af kalenderen: #2021 står for døren, og vi kan kun krydse fingre for, at det bliver et bedre år for Danmark og resten af verden. Men uanset Corona-omstændighederne, skal 2020s sidste aften naturligvis fejres med en god nytårsfest og en fantastisk nytårsmenu!

Orker du ikke at stå for den helt store nytårsmenu med rejecocktails, oksemørbrad og islagkage, er der masser af hjælp at hente. Vi giver dig nemlig den ultimative nytårsguide til spisesteder i Aarhus, som allerede nu har lanceret nytårsmenuen. Vi giver dig både forslag til nytårets takeaway, og ikke mindst hyggelige restauranter, hvor det er muligt at spise på nytårsaften.

Men først et lille tip til den 31. december, inden aftenens nytårsfest. Mellem klokken 10-12 og 12-14 serverer Salling Rooftop et glas champagne og østers for kun 125 kroner! Tag familien eller vennerne under armen, og nyd den sidste dag i 2020 med Aarhus’ bedste udsigt.

Takeaway til dig der vil holde nytår hjemme

Billede: Meyers

Lækkert nytårsmad, bragt direkte til døren! Aarhus emmer af fantastiske spisesteder, og i år, er der endnu flere gode grunde, til at støtte dem. Bestil en takeaway nytårsmenu i 2020, og støt de lokale spisesteder under coronakrisen.

Vi har herunder samlet en liste over Aarhus’ bedste restauranter - nogle af dem har allerede løftet sløret for årets nytårsmenu, mens andre trækker spændingen lidt endnu. Følg med på deres hjemmeside, og husk at bestille i god tid!

Meyers

Er du til traditionel nytårsmenu, med jomfruhummer, oksemørbrad og chokoladebrownie, skal du lade Meyers stå for køkkentjansen. Meyers overdådige 3-retters nytårsmenu koster kun 365 kroner per kuvert, og vi giver vores læsere fri levering til hjemmeadressen (normalpris 50,-). Brug koden Tip2020 ved betaling, og få nytårsmenuen leveret lige til døren – nemt, og billigt!

Mellemrum

Du kan vælge mellem den traditionelle nytårsmenu og vegetarmenuen – begge koster 450 kroner per person, og du kan finde menuen ved at klikke på linket. Jeg kan dog løfte sløret for dele af menuen, som blandt andet byder på hummerbisque, oksemørbrad og chokoladekage med råmarinerede skovbær - lækkert!

Mr. Mums

Hos Mr. Mums disker de hvert nytår op med meget traditionel menu, lidt a la mormor-mad med et frisk twist. Kuverten koster 350 kroner per person, med mulighed for tilkøb af vinmenu og bobler.

Frederikshøj

5-stjernet nytårsmiddag drysset med michelinstøv! Denne menu er helt klart blandt guides fineste, og starter med en dåse kaviar til Dronningens nytårstale, efterfulgt af fire overdådige retter. Prisen er sat derefter, og koster 760 kroner per kuvert.

Gastronome

Endnu en michelinrestaurant, hvor menuen vil imponere selv de mest kræsne nytårsgæster. Gastronomes menu består af flere mindre anretninger med tilhørende vine, og koster 2.600 kroner per kuvert.

Dining Six

DiningSix har igen i år sammensat en overdådig og aldeles klassisk nytårsmenu, blandt andet bestående af torskefilet i cremet jomfruhummerbisque, helstegt oksemørbrad med pommes au gratin, og chokoladekage til dessert. Der er også mulighed for at bestille en vegetarmenu. Prisen er kun 299 kroner per mand, og er derfor guidens billigste nytårsmenu.

Lisager

Det populære takeawaysted Lisager, melder sig også på banen med en nytårsmenu, og du kan selv vælge mellem 2, 3 eller 4 retter. Samtidig kan du selv vælge mellem flere forskellige forretter, hovedretter og desserter, så du kan sammenligne en middag der passer til dine smagsløg. Prisen varierer fra 295 kroner for 2-retters til 425 kroner for 4-retters.

Restaurant Pihlkjær

Restaurant Pihlkjærs nytårsmenu er fyldt med friske råvarer og fisk! Forretten består blandt andet af taskekrabbefarseret skærising og håndpillede XL nordsørejer, mens du i hovedretten kan vælge mellem flere forskellige serveringer, herunder både fisk og kød. Som en ekstra bonus, får du en mellemret mellem forretten og hovedretten. Prisen er 450 kroner per kuvert.

Restauranter til dig, der vil spise ude

BEMÆRK dette ikke er en mulighed i år, grundet de nye corona restriktioner.

Selvom de nuværende Covid-19 restriktioner betyder, at restauranter skal lukke kl. 22:00, har du stadig mulighed for at holde nytår ude. Den største fordel ved at holde nytår ude er helt klart, at du slipper for opvasken, og i stedet kan koncentrere dig om at nyde det gode selskab og de flotte anretninger, inden festen kan fortsætte hjemme.

Restaurant Basso

Den populære restaurant Basso med konceptet ‘social dining’, byder også indenfor til årets nytårsfest. Menuen består blandt andet af friterede kammuslinger, tatar og oksemørbrad – men som konceptet fordrer, vil der blive serveret mange forskellige retter i løbet af aftenen. Prisen er 998 kroner per kuvert.

Gäst

Restaurant Gäst, som ligger ved banegårdspladsen i hjertet af Aarhus, disker i år op med den helt store nytårsmiddag, og du er inviteret. Menuen består af tre italienske retter og der er fri adgang til vinbar med vin, øl og vand ad libitum. Aftenen starter klokken 17.45 og slutter senest klokken 22.00. Prisen for hele herligheden er 800 kroner. Der er også mulighed for overnatning inklusiv morgenmad på nytårsdag. Her koster et enkeltværelse 595 kroner og et dobbeltværelse 795 kroner.

Köd

Köd byder i år velkommen indenfor til et brag af en nytårsmenu med hele 5 retter, velkomstbobler og fri vin, øl og vand i arrangementets fire timer. Der er selv mulighed for at sammensætte sin nytårsmenu, da I kan vælge mellem flere retter; og på menukortet finder i blandt andet kaviar, nytårstorsk og krogmodnet oksemørbrad.

Nytår for singler!

Nej tak til parmiddag, og ja tak til at møde nye mennesker nytårsaften? Minglr afholder igen i år deres single nytårsarrangement i Aarhus. I år er konceptet, at du blot skal tilmelde dig på deres hjemmeside, hvorefter Minglr sammensætter dig med andre singler i samme alder (10 i hver gruppe), og sørger for reservationer på en god restaurant i Aarhus.

Underholdning til din nytårsfest

Uanset om I skal nyde nytårsmenuen hjemme, eller om I fortsætter festen, efter restauranterne lukker, er god underholdning et vigtig krydderi til nytårsfesten, uanset om fejrer den med familie eller venner. God underholdning kan for alvor få gang i festen, og samtidig sørge for, at I griner jer ind i 2021. Herunder får i et par gode tips til nytårsunderholdning.

  • To fede quizzer: Quiz jer ind i det nye år – så er der garanteret smil på læben og godt humør. Mine personlige favoritter er emojiquizzen, som blandt andet kan findes i 100 udgaver på Pinterest. Gæt en film ud fra forskellige sammensætninger af emojis! I kan også kaste jer over en DBA-quiz. Find en masse skøre ting der er til salg på DBA, indsæt dem i et powerpoint og lad gæsterne, som er inddelt i to hold, lege hammerslag, og gætte prisen på varen.
  • Back To Back: deltagerne sidder på to stole, ryg mod ryg. Der læses et udsagn op, for eksempel “hvem er bedst til at tegne?”. Kun en af parterne må række hånden i vejret – rækker de begge hænderne op, har de tabt.
  • Magretheskål: en ældgammel klassiker! Men den holder uden tvivl stadig
  • Brætspil: Disk frem med Hint eller Det dårlige – brætspil er altid et hit, også nytårsaften.

Når du skal hygge med dine nærmeste nytårsaften, er det også lækkert med lidt champagne. Er du tvivl om, hvordan du vælger den rigtige champagne til nytårsfesten? Så læs denne champagne guide, så du vælger den helt rigtige champagne til lejligheden.

Godt nytår til alle! Pas på jer selv, sprit af, hold afstand og nyd, at I slipper for at ruinere årets nytårsfest i den 100 meter lange kø til Kuhstall kl. 3:00 om natten.