Corona børneguide med lærerige hjemmeaktiviteter

Corona har ramt Danmark og skabt en helt ny situation, hvorfor vores statsminister Mette Frederiksen torsdag aften anbefalede, at alle skoler, institutioner og offentlige arbejdspladser lukker ned i de næste 14 dage. Det har medført, at mange danskere opholder sig hjemme og inden døre, også i dagtimerne, hvor familien ellers plejer at være spredt.

Men den nye situation behøver bestemt ikke at være uoverskuelig. Der findes heldigvis masser af måder, hvorpå I kan aktivere børnene, så de kan fordybe sig i lærerige aktiviteter, mens forældrene får mulighed for at arbejde fra hjemmearbejdspladsen.

DIY – Hjemmelavede læringslege med tal og bogstaver

Selvom dit barn ikke skal gå i skole de næste 14 dage, behøver I ikke at bremse læringsprocessen. Måske I sågar skal se det som en unik mulighed for at øve jer, så barnet kan blive endnu bedre til fagene. Og heldigvis behøver det hverken være krævende eller kedeligt at lave opgaver og modtage undervisning.

På siden Legoglektie.dk finder du en masse gode DIY-guides til, hvordan du eksempelvis kan lære dit barn tal, bogstaver og ord. Legene er inddelt i alder, så dit barn kan få en udfordring, der hverken er for lille eller for stor. På siden kan du fx finde en skabelon til en talmaskine, som er perfekt til at øve talkendskab. Guiden, kan ligesom alt det øvrige indhold på siden, hentes helt gratis.

Læs også: Take away guide til Aarhus

De bedste læringsapps til børn

Mange forældre skal arbejde hjemmefra i disse tider med corona, samtidig med at børnene er hjemme fra skole eller institution. Måske synes du, at det virker uoverskueligt at klippe og klistre, når arbejdet kalder. Det er selvfølgelig helt okay, og dit barn skal ikke nødvendigvis bruge saks og papir for at lære. Der findes nemlig et hav af apps, som inkorporerer spil og leg i læringsprocessen. Måske det kunne være sjovt at udvikle børnenes engelskkompetencer? Eller de matematiske evner? Herunder har jeg samlet en oversigt over de bedste læringsapps til børn.

Lær engelsk med Minimo
Minimo er en engelsk læringsapp til børn. Foruden at træne børn i deres engelskkompetencer, er Minimo også et spil, hvor børnene skal bygge deres egen lille by, og hjælpe byens indbyggere med at stave engelske ord. Appen er for børn i alderen 5-9 år, og den koster kun 9 kroner i App Store.

Læsning og stavning med Bogstavskolen
Bogstavskolen er en App til børn fra 4 år, og er perfekt til læring af bogstavernes form og skriveretning. Med appen kan barnet lære at tegne streger, bølger og andre former, for til sidst at kunne skrive bogstaver i alfabetet. Appen er brugbar for selv de yngste børn, og den er samtidig rigtig god til at kombinere læring med kreativitet.

Quick Math til alle aldre
Når skolen holder corona lukket, bør der også stå matematik på hjemmeskemaet. En af de bedste matematik apps til børn i alle aldre er Quick Math. Spillet lærer dit barn de klassiske matematikmetoder, og lærer samtidig barnet at blive hurtigere til at regne. Der findes mange forskellige sværhedsgrader, så der hele tiden er mulighed for udfordring og udvikling.

Sound touch til de yngste
De alleryngste på 0-3 år skal bestemt ikke snydes for læring. Med appen Sound Touch kan dit barn lære at afkode tegninger af fx forskellige dyr og musikinstrumenter. Appen kombinerer flere sanser, og mens billederne vises vil tingenes navne blive nævnt. Appen har hele 30 sprog – så den er også perfekt til tosprogede eller dig, der vil lære dit barn engelsk fra en tidlig alder.

Find en oversigt over flere læringsapps til børn her. Desuden giver flere online lærebøger som Clio gratis adgang til deres portaler, imens skolerne holder lukket pga. risiko for corona smitte. Portalen giver adgang til blandt andet træningsøvelser, evalueringsopgaver og prøver.

Lærerige fjernsynsprogrammer

Der findes et hav af lærerige programmer, der ligger tilgængelige på internettet – og måske er netop i disse corona tider en god anledning til at se historieprogrammer eller naturprogrammer med børnene.

Jeg har samlet de bedste programmer her, og alle er gratis tilgængelige på Dr.dk lige nu.

Gå på opdagelse i Danmarkshistorien på Dr.dk
DR viste et par år tilbage otte helt fantastiske programmer, som tager jer med på en rejse gennem hele den danske historie. Programmet starter i stenalderen, og tager os hele vejen til enevælden og indførelse af grundloven. Programmerne er perfekte til familiehygge i sofaen, og er samtidig aldeles lærerig, og vil helt sikkert skabe både viden og nysgerrighed hos de mindste.

Matador – den danske dramaklassiker på Dr.dk
Har du lidt ældre børn, er Matador den perfekte historiske serie. Mens serien både er spændingsfyldt og dramatisk, er der masser at lære om det danske samfund og dets udvikling gennem tiden.

Fantastiske naturprogrammer på Dr.dk
Det er svært at vælge de bedste naturprogrammer fra DR, da der findes et hav af spændende programmer. I kan blandt andet fordybe jer i ‘De fantastiske dyreunger’, ‘Amerikas vilde verden’ eller ‘dyrebørn i sneen’.

Læs også: Take away guide af 11 bedste burgerjoints

Udforsk kreativiteten

Selvom det er vigtigt at inkorporere læring i denne nye hverdag, skal tiden også bruges på andre områder, fx at udforske kreativiteten. Børns kreativitet kan heldigvis udforskes på flere områder – både med og uden forældrenes involvering.

I kan eksempelvis bruge tiden på at tegne og male. Tag ned i hobbybutikken og køb tusser, fedtfarve og vandmaling. Når du alligevel er der, kan du også købe nogle perler, modellervoks eller nogle sjove fjer.
Hvis du ikke har tid til at tage et smut fordi hobbybutikken lige nu, kan du vælge at bruge det, I allerede har liggende derhjemme. Måske skal I klippe og klistre med køkkenruller, papir eller noget helt tredje?

Der er masser af sjov og læring i de kreative projekter, og samtidig kan de hyggelige projekter få børnene til at slappe af i en hektisk tid, hvor hverdagen er vendt på hovedet.

Ud i naturen
Foråret står for døren, og solen titter endelig frem på himlen. Har I tid til en pause midt i hjemmearbejdet, skal I ikke være bange for at tage ud i naturen og nyde det fine forårsvejr.

Naturen kan på mange måder være behjælpelig i den nye situation. I skal selvfølgelig være lidt påpasselige med overfyldte legepladser, men en køretur til den nærmeste skov og en fælles gåtur kan både give frisk luft til hjernerne og underholdning til børnene.

Naturen byder på mange gode oplevelser, som I kan have sammen med familien. Pluk de nyudsprungne ramsløg og påskeliljer, og snak om skovens mange dyr, som kommer frem i foråret.

Se også vores guide til aktiviteter for voksne i disse corona tider her.

Tilbud i Aarhus

Pondus
Spar 33% på 40 populære restauranter
Se tilbud
Skærmbillede 2023-09-22 kl. 13.12
Kaffe til 20 kr. hos Social Foodies
Se tilbud
Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Fris-r-Aarhus
412-T2010.4-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.