Restauranter i Aarhus åbner igen – her skal du spise hen over sommeren

Caféhygge ved åen, klassisk bistrostemning i Latinerkvarteret eller franske fornøjelser i Mejlgade. Aarhus er et overflødighedshorn af restauranter og spisesteder, hvor man både bliver forkælet med hyggelig stemning og lækker mad.

På grund af foranstaltningerne i forbindelse med Corona-krisen har det i et stykke tid ikke været muligt at benytte sig af byens mange muligheder for at spise ude. Men nu ser det ud til, at tingene langsomt begynder at løsne op – og at aarhusianerne forhåbentligt kan se frem til en sommer fyldt med gastronomiske oplevelser.

Efter en lang periode uden restaurantbesøg har du en god undskyldning for at slå dig lidt ekstra løs, når spisestederne begynder at åbne op igen. Men hvor skal du starte, og hvad må du ikke gå glip af?

2 klassiske restauranter i Aarhus, som du ikke kan komme udenom

Selvom der hele tiden popper spændende nye restauranter og barer op overalt, så er Aarhus kendt for en række ikoniske spisesteder, som har ligget i byen i mange år. Disse caféer og restauranter er en del af byens historie, og er evigt populære hos aarhusianerne.

Skal du nyde den ægte, aarhusianske stemning til sommer, er der især to restauranter, som du ikke må snyde dig selv for.

Læs også: De bedste bagere i Aarhus

Café Englen i Studsgade

Denne café og restaurant har ligget i Aarhus’ Latinerkvarter siden 1984. Som få andre af byens spisesteder formår den at kombinere den aarhusianske ånd med fransk bistrostemning og et kreativt vibe.

“Englen” som den ganske enkelt kaldes af de lokale, tilbyder både morgenmad, frokost og aftensmad. En all time klassiker er deres overdådige engleburger, men deres croque monsieur eller brunchtallerken er også altid et hit.

Mackies Pizza på Clemens Torv

Det er snasket, farverigt og larmende – og så er det indbegrebet af Aarhus. Hos Mackies kan du spise dig mæt i lækre pizzaer, saftige burgere og kæmpeportioner af nachos – til rimelige priser og omringet af kuriøse plakater, figurer, guitarer og andre finurlige genstande, som ejeren har indsamlet siden restauranten åbnede i 1980.

Mackies abonnerer ikke på æstetik eller avanceret kogekunst. Til gengæld er der garanti på den hyggelige stemning. Og så er du sikker på, at du forlader restauranten meget mæt og meget tilfreds.

Læs her om Aarhus bedste ishuse

Budgetvenligt og lækkert

Du kan sagtens spise meget godt og meget dyrt i Aarhus. Men Danmarks andenstørste by er også en sand guldgrube, når det kommer til at finde kulinariske perler på budget.

Madklubben Aarhus – 3 retter tæt på vandet

For nogle år siden åbnede det lækre og budgetvenlige koncept Madklubben Aarhus i lokaler på Hack Kampmanns Plads på havnen tæt på Dokk1. Restauranten er en del af et kædekoncept, der fokuserer på gourmetmad til priser, som alle kan være med på.

Her kan du få hele 3 retter til 225 kroner – og du kan endda selv sammensætte din menu. Det betyder, at et besøg hos Madklubben Aarhus aldrig bliver kedeligt.

På grund af den store succes har Madklubben i løbet af de seneste par år åbnet flere andre restauranter i Aarhus. Blandt andet den italienske Restaurant Mammas’ og Grill Aarhus. Disse spisesteder er også et besøg værd for dig, som leder efter god mad på budget.

Er du vild med Madklubbens restauranter? På vores søsterside, tipkbh.dk, har vi en hel underside dedikeret til Madklubbens mange restauranter…

Nye restauranter i Aarhus

Corona-krisen har ikke ligefrem skabt de bedste vilkår for nyåbnede restauranter i Aarhus. Derfor er der endnu større grund til at vælge at støtte nye spisesteder, når du igen begynder at kunne gå ud for at spise. Og der er kommet rigtig mange spændende, nye tiltag bare i løbet af det seneste år.

SYV NI 13 – publikumsfavorit med social dining

Denne restaurant åbnede i 2019 og har siden taget aarhusianerne med storm. Konceptet er centreret omkring social dining, så her er der lagt op til en lidt anderledes spiseoplevelse. Samtidig er menuen sammensat med tanke på minimalisme, sæsonens råvarer og det nordiske køkken.

Den enkle, men sociale kombination har været populær hos beboerne i Smilets By. I hvert fald blev SYV NI 13 for nylig kåret som læsernes favorit hos magasinet SMAG Aarhus.

Al Arz på Frederiksberg

Hvis man er mere til det eksotiske køkken, så har der siden sidste år ligget den perfekte restaurant på Frederiks Allé midt i smukke Frederiksbjerg. Al Arz er en nytænkning af den tidligere Al Meza og tilbyder et væld af smagfulde libanesiske retter.

Konceptet er delemad, og rammerne er uformelle – og så bliver maden tilberedt af en kok med rødder i Libanon. Derfor er du sikker på, at oplevelsen er både lækker og autentisk.

Læs også: Frederiksbjerg din guide til Aarhus hyggeligste bydel

Er restauranterne lukkede? Lav mad derhjemme

Lige nu tror og håber vi alle på, at sommeren kommer til at byde på færre corona-restriktioner og flere åbne caféer og restauranter. Alt tyder da også på det.

Skulle din personlige yndlingsrestaurant alligevel komme til at vente på sig, så er der dog ingen grund til at fortvivle helt! Du kan nemlig genskabe meget af den lækre mad og den hyggelige stemning fra de aarhusianske restauranter i dit eget køkken ved at bestille lækre råvarer direkte til din dør – for eksempel fra en af udbyderne online a la nemlig.com og rigtigmad.dk, der også leverer til Aarhusområdet.

Tilbud i Aarhus

Restaurant Mellemrum
Gå all-in på Restaurant Mellemrum
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud
Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt

I samme kategori

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.