Er du på udkig efter et sprødt surdejsbrød, eller en sød og saftig jordbærtærte? Aarhus emmer af gode cafeer og bagerier – men hvor skal du gå hen, hvis du ønsker kvalitet, smagfuldhed og måske også bæredygtighed?

Her får du TipAarhus’ guide til de bedste bagere i Aarhus. Alle med deres egne specialiteter, og nogle også med tilhørende café, så du kan nyde bagværket i hyggelige omgivelser og måske supplere med en god kop velbrygget specialkaffe.

Læs også: Street food i Aarhus.

La Cabra - mester i kaffe og godt bagværk

Aarhus' bedste bagere
Bagværk fra La Cabra. Foto: La Cabra

Graven 20 8000 Aarhus C & Banegårdspladsen 1F 8000 Aarhus C

I hjertet af Aarhus’, og endda på hele to adresser, finder du kaffeperlen, La Cabra. La Cabra betegner sig selv som værende et moderne kafferisteri, men ligeså gode som de er til at riste, brygge og servere en god kop kaffe, er de mestre i godt bagværk.

Smutter du forbi La Cabra kan du blandt andet få fingrene i et naturligt fermenteret og langtidshævet landbrød, eller de populære surdejscroissanter. Bageriet er placeret i kælderen under La Cabra, og deres vision bygger på præcision, tålmodighed og omhyggelighed. Derudover er alt melet økologisk og biodynamisk. Priserne afspejler naturligvis den høje kvalitet, og et brød koster typisk mellem 40-50 kroner. Men ikke desto mindre er det absolut pengene værd, og man kan tydeligt smage, at der er blevet lagt tid og omhu i brødet. Derudover byder La Cabras cafeer altid på hyggelige omgivelser, og der er rig mulighed for at nyde både kaffe og bagværk over et spil backgammon eller i solspottet, på bænken udenfor cafeen i Latinerkvarteret.

Vil du have fingrene i det gode brød, mens det stadig er lunt, kan du følge dem på de sociale medier, hvor de løbende informerer om nybagt brød og gode tilbud! Følg deres Instagram her.

Jumbo Bakery & Eatery - den hyggelige bager

Aarhus' bedste bagere
French toast. Foto: Jumbo Bakery & Eatery

Mindet 4 8000 Aarhus C

Bevæger du dig ned mod Aarhus industrihavn, finder du Jumbo. Ja, du kan nærmest bare nøjes med at skærpe lugtesansen, og så skal duften af nybagt brød nok føre dig mod Jumbos hyggelige bageri og café.

Jumbos specialitet er surdej, og i cafeen finder du alt fra surdejscroissanter til surdejsrugbrød og -boller. Deres vision er, at holde det hele simpelt men kvalitetsbevidst. Derfor får du også serveret en meget simpel anretning, men ikke desto mindre vil du tydeligt kunne smage, at Jumbo har lagt mange timer i deres bagværk.

Ligesom som La Cabra, serverer Jumbo en fantastisk kaffe. Gennem et samarbejde med Thomas Sigfred eksperimenterer de i cafeen med at riste kaffe, der bringer nye spændende smagsoplevelser til kunderne.

Brianconc - den bæredygtige bager i Aarhus

Aarhus' bedste bagere
Bagværk fra Briancon. Foto: Briancon

Åboulevarden 53 8000 Aarhus C

Smag, håndværk og bevidsthed udgør visionen hos Briancon. Selv kalder de sig også for Aarhus’ bæredygtige bageri, så vægter du bæredygtighed, kvalitet og smag højt, bør du smage Briancons fantastiske bagværk.

Mens La Cabra og Jumbo er kendt for deres fantastiske brød, er Briancon også kendt for deres overdådige kager, som kan få enhver til at vende januarkuren ryggen - ja endda helt uden at blinke. Her ved de, at godt bagværk tager tid, og du kan være stensikker på, at dit surdejsbrød eller din croissant, har været flere dage undervejs.

Hos Briancon er alle råvarer nøje udvalgte. Chokoladen er den franske kvalitetschokolade Valrhona, og de bruger altid årstidens frugt og bær. Samtidig er brød og søde sager bagt med en helt speciel kærnet smør, som gør kagen endnu bedre.

Sidst men ikke mindst er de hos Briancon specielt kendte for at lave den bedste fastelavnsbolle. Her kombinerer de traditionelle råvarer, vi kender fra bedstemors variant med nye input, og derfor kan du blandt andet få en fastelavnsbolle med creme, marcipan, chokoladeovertræk og havtorn! Fastelavnsbollerne fra Briancon er i hvert fald skyld i, at jeg elsker fastelavn, og at jeg har en tilbøjelighed til at fejre det i en hel måned (eller to)…

Mor Anna - Bageri & Deli

Aarhus' bedste bagere
Kanelsnurre. Foto: Mor Anna - Bageri & Deli

Mejlgade 5 8000 Aarhus C

Vi skal tilbage til det aarhusianske latinerkvarter, hvor du finder Mor Anna. Her er både kager og brød bagt ud fra håndværksmæssige bagertraditioner, og hos Mor Anna er der ingen hast og jag. Der er tværtimod god tid til at dedikere sig til bageriet og til håndværket.

Samtidig gør de hos Mor Anna en dyd ud af at alt skal være hjemmelavet - i hindbærsnitterne er hindbærmarmeladen hjemmelavet, og i deres sandwiches har de selv lavet rullepølsen. Mums!

Trænger du til en dejlig frokost, kan du også altid tage forbi Mor Anna. Her er der altid et stort udvalg af lækre delikatessevarer, pølser og oste.

Jeg kan personligt anbefale Mor Annas kanelsnurer. De er både cremede, lavet på den lækreste wienerbrødsdej og drysset med sukker, der giver en smule sprødhed til at sætte prikken over i’et.

Schweizerbageriet - det ældste bageri i Aarhus

Aarhus' bedste bagere
Bagværk fra Schweizerbageriet. Foto: Schweizerbageriet

M.P Bruuns Gade 56 8000 Aarhus C

Aarhus’ ældste bageri og M.P Bruuns Gades største klassiker er Schweizerbageriet. Modsat de øvrige bagerier er Schweizerbageriets vision at kunne levere byens største udvalg af bagværk - uden at kunne gå på kompromis med kvaliteten. Schweizerbageriet blev desuden kåret til byens bedste bageri i 2018!

Opskrifterne på de sprøde langtidshævede brød har rødder helt tilbage i Schweizerbageriets historie, og er derfor bagt på tradition og i en italiensk stenovn.

Samtidig leverer Schweizerbageriet kager til alle anledninger, og ønsker du at servere en af Aarhus’ bedste kager til brylluppet eller konfirmationen, skal du helt klart bestille kagen hos Schweizerbageriet. Fælles for bageriets personale er, at de alle har specialer i bagværk, og hos Schweizerbageriet bliver du altid mødt af dygtige bagere og konditorer.