De bedste bagere i Aarhus – din guide til det sprøde, søde og smagfulde

Hvis du også elsker godt bagværk til dit morgenbord eller en lille croissant på farten, når du er lidt lækkersulten, så vil denne guide være i din smag. Her får du nemlig en guide til, hvor du finder godt bagværk i alle dets afskygninger, uanset om det er surdejsbrød eller jordbærtærte, du er på udkig efter. Dette er en guide til de bedste bagere i Aarhus. God fornøjelse!

La Cabra – mester i kaffe og godt bagværk

Aarhus' bedste bagere
Bagværk fra La Cabra. Foto: La Cabra

Graven 20 & Borggade 4F, 8000 Aarhus C

I hjertet af Aarhus’, og endda på hele to adresser, finder du kaffeperlen, La Cabra. La Cabra betegner sig selv som værende et moderne kafferisteri, men ligeså gode som de er til at riste, brygge og servere en god kop kaffe, er de til at servere godt bagværk.

Smutter du forbi La Cabra kan du blandt andet få fingrene i et naturligt fermenteret og langtidshævet landbrød, eller de populære surdejscroissanter. Bageriet er placeret i kælderen under La Cabra, og deres vision bygger på præcision, tålmodighed og omhyggelighed. Derudover er alt melet økologisk og biodynamisk. Priserne afspejler naturligvis den høje kvalitet, men ikke desto mindre, er det absolut pengene værd.

Læs også: Guide til de 5 bedste frisør i Aarhus

Du kan følge dem på de sociale medier, hvor de løbende informerer om nybagt brød og gode tilbud. Følg deres Instagram her.

Jumbo Bakery – den hyggelige bager

Aarhus' bedste bagere
French toast. Foto: Jumbo Bakery & Eatery

Mindet 4 & Ankersgade 12 B, 8000 Aarhus C

Jumbo finder du både på Aarhus industrihavn og i Ankergsade.

Jumbos specialitet er surdej, og i cafeen finder du alt fra surdejscroissanter til surdejsrugbrød og -boller. Deres vision er, at holde det hele simpelt men kvalitetsbevidst. Derfor får du også serveret en meget simpel anretning, men ikke desto mindre vil du tydeligt kunne smage, at Jumbo har lagt mange timer i deres bagværk.

Ligesom som La Cabra, serverer Jumbo en fantastisk kaffe. Gennem et samarbejde med Thomas Sigfred eksperimenterer de i cafeen med at riste kaffe, der bringer nye spændende smagsoplevelser til kunderne.

Læs også: Street food i Aarhus.

Brianconc – den bæredygtige bager i Aarhus

Aarhus' bedste bagere
Bagværk fra Briancon. Foto: Briancon

Åboulevarden 53, 8000 Aarhus C

Smag, håndværk og bevidsthed udgør visionen hos Briancon. Selv kalder de sig også for Aarhus’ bæredygtige bageri, så vægter du bæredygtighed, kvalitet og smag højt, bør du smage Briancons fantastiske bagværk.

Briancon er kendt for deres overdådige kager. Her ved de, at godt bagværk tager tid, og du kan være stensikker på, at dit surdejsbrød eller din croissant, har været flere dage undervejs.

Hos Briancon er alle råvarer nøje udvalgte. Chokoladen er den franske kvalitetschokolade Valrhona, og de bruger altid årstidens frugt og bær. Samtidig er brød og søde sager bagt med en helt speciel kærnet smør, som gør kagen endnu bedre.

Sidst men ikke mindst er de hos Briancon specielt kendte for at lave den bedste fastelavnsbolle. Her kombinerer de traditionelle råvarer, vi kender fra bedstemors variant med nye input, og derfor kan du blandt andet få en fastelavnsbolle med creme, marcipan, chokoladeovertræk og havtorn!

Mor Anna – Bageri & Deli

Aarhus' bedste bagere
Kanelsnurre. Foto: Mor Anna – Bageri & Deli

Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Vi skal tilbage til det aarhusianske latinerkvarter, hvor du finder Mor Anna. Her er både kager og brød bagt ud fra håndværksmæssige bagertraditioner, og hos Mor Anna er der ingen hast og jag. Der er tværtimod god tid til at dedikere sig til bageriet og til håndværket.

Samtidig gør de hos Mor Anna en dyd ud af at alt skal være hjemmelavet – i hindbærsnitterne er hindbærmarmeladen hjemmelavet, og i deres sandwiches har de selv lavet rullepølsen. Mums!

Jeg kan personligt anbefale Mor Annas kanelsnurer. De er både cremede, lavet på den lækreste wienerbrødsdej og drysset med sukker, der giver en smule sprødhed til at sætte prikken over i’et.

Schweizerbageriet – det ældste bageri i Aarhus

Aarhus' bedste bagere
Bagværk fra Schweizerbageriet. Foto: Schweizerbageriet

M.P Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C

Aarhus’ ældste bageri og M.P Bruuns Gades største klassiker er Schweizerbageriet. Modsat de øvrige bagerier er Schweizerbageriets vision at kunne levere byens største udvalg af bagværk – uden at kunne gå på kompromis med kvaliteten.

Opskrifterne på de sprøde langtidshævede brød har rødder helt tilbage i Schweizerbageriets historie, og er derfor bagt på tradition og i en italiensk stenovn.

Samtidig leverer Schweizerbageriet kager til alle anledninger, og ønsker du at servere en af Aarhus’ bedste kager til brylluppet eller konfirmationen, skal du helt klart bestille kagen hos Schweizerbageriet. Fælles for bageriets personale er, at de alle har specialer i bagværk, og hos Schweizerbageriet bliver du altid mødt af dygtige bagere og konditorer.

Berta/Ved siden A – et overskueligt udvalg med fokus på kvalitet

Aarhus bedste bager
Bagvæk fra Berta. Foto: Berta/Ved siden A

Frederiks Allé 105, 8000 Aarhus C

Berta/Ved siden A er et nyere bageri i Aarhus, som bager surdejsbrød og når du står en tidlig morgen og mangler en lækker surdejsbolle, så er bageriet åbent fra kl 7 alle ugens 7 dage. Du kan også forkæle dig selv med lækre søde sager som croissanter og pain au chocolat og andre lækkerier.

Berta/Ved siden A er en hyggelig lille butik, som jeg personligt synes er enormt behagelig at komme ind i, fordi der ikke er flere hundrede ting på flere hundrede hylder. Her er fokus på kvalitet, og det er overskueligt at træffe valg om, hvad man skal forkæle sig selv med.

Du kan følge med på deres instagram, hvor du kan se, hvad de frister med af forskellige sager her.

Tilbud i Aarhus

Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud
Brødrenes Bøffen Burger
Frokost menu hos Brødrenes Original
Se tilbud

I samme kategori

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Aarhus-Festuge-1
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Restaurant Tangkroen Aarhus
Fris-r-Aarhus

Forsiden netop nu

Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023
Restaurant Tangkroen Aarhus
Restauranter Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mad og drikke

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Kultur og musik

Seal
Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus
Dracula--Aarhus-Teater-4-1
Valgaften-Svalegangen

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)