Black Friday er de sidste par år blevet en stor ting i Danmark. Traditionen er kommet fra USA, hvor kunder kan købe nedsatte varer i de fleste butikker. Læs denne guide til Black Friday i Aarhus, hvor du kan få tips til, hvordan du laver de gode køb, samt hvilke steder du skal satse på at gøre et kup.

Black Friday historisk

Black Friday er fredagen efter Thanksgiving, hvilket vil sige, at det er dagen efter den fjerde torsdag i november. I år er denne dag den 29. november. For mange går Black Friday ud på at købe billige julegaver til familien, og generelt få en god, og ikke mindst billig, start på julegaveshoppingen. Black Friday er ikke en helligdag, men hos nogle delstater er dagen fridag for delstatsansatte.  Navnet Black Friday kommer fra Philadelphia, hvor det blev brugt til at beskrive de voldsomme mængder af biler og fodgængere, som kom på gaderne. Detailbranchen forklarede dog navnet anderledes nogle år senere. De forklarede nemlig, at detailhandlere ikke tjener bemærkelsesværdigt mange penge fra januar til november. Derfor var det først ved Black Friday, at de begyndte at kunne se sorte tal på bundlinjen.

Første tip: Undersøg prisen på dine varer i god tid

Før man kaster sig ud i at købe en masse under Black Friday, er det en rigtig god idé at have undersøgt, hvilke varer man vil købe. Mange steder er der store skilte med tilbud, og hvis du er ligesom mennesker er flest, er det let, hurtigt blive fokuseret på, hvor mange penge man sparer, i forhold til hvor meget varen egentlig koster. Derved kan man komme til at købe ting til en pris, som i virkeligheden ikke er særlig god.

Der er eksempler på, at butikker nogle uger i forvejen, sætter priserne på deres varer op. På Black Friday kan det således se ud som om, at man får et rigtig godt tilbud, selvom varen i virkeligheden er tæt på normalpris. Derfor er det en god idé at overveje, hvilke varer man gerne vil købe, og holde øje med hvad varen plejer at koste, når det ikke er lige op til Black Friday. På den måde er det tydeligt at se, om man sparer så mange penge, som man tror, man sparer, eller ej.

Andet tip: Sammenlign

Som sagt kan butikker finde på at fuske en del med, hvad varerne kostede, inden varerne kom på tilbud. Hvis man ikke har været ude i så god tid, som man kunne tænke sig, i forhold til pristjek, kan det godt betale sig at sammenligne priser for det samme produkt forskellige steder.

Også her er det godt at være forberedt hjemmefra. Du kan selvfølgelig besøge et storcenter på Black Friday og løbe fra butik til butik, for at tjekke, hvad den vare du vil have fat i koster. Men et lettere alternativ er at have sammenlignet de forskellige priser online eks. på pricerunner.dk. Så du blot kan slentre ind i én butik og købe din billige vare, når dagen kommer.

Tredje tip: Vær opmærksom på sociale medier

Op til Black Friday kan det være en god idé at holde øje med sociale medier. Butikker annoncerer tilbud på deres hjemmesider og tilbudsaviser. Men også på sociale medier.

Sommetider bliver man som kunde belønnet for at følge en butik online, og derigennem kan man få notifikationer om tilbud på Black Friday, som ikke alle andre får. Det kan være en stor fordel i jagten på de gode priser.

Fjerde tip: Hold dig til planen

Black Friday er genialt, hvis man som kunde formår, at købe nogle ting, som man også ville have købt normalt, men for billigere penge. Black Friday kan ligeledes være godt, hvis der kommer tilbud på varer, som du altid har drømt, og nu har råd til på grund af nedsættelse i prisen.

Der hvor Black Friday bliver en ulempe for dig er, hvis du træder ind i et storcenter under Black Friday, og ender med at gå ud med ti forskellige varer, som du i virkeligheden ikke har brug for, men kun købte, fordi du så hvor mange penge, du kunne spare.

Derfor er rådet, hvis du skal til Black Friday i Aarhus, at du skal lave en plan, for hvilke varer du vil købe, hjemmefra. Da du kan undersøge, hvad varerne koster, kan du lave et budget, som sikrer dig, at du ikke kommer hjem med minus på kontoen.

Efter at have lagt en plan, er næste skridt at følge den. Det er sværere end det lyder, men det kan lade sig gøre.

Hvor skal jeg shoppe?

Det kan være svært at finde ud af, hvor det er mest oplagt at lave sin Black Friday shopping. Det gælder om at finde et sted, som har alle de butikker, du gerne vil besøge, i nærheden. Du kan vælge at shoppe online, da du derved slipper for det kaos, som man kan opleve, når alle i et storcenter går efter den samme vare. Ofte er det dog ikke så dramatisk, og Black Friday kan være en sjov oplevelse. Her får du en liste med steder, hvor du kan shoppe i fysiske centre til denne særlige dag i Aarhus.

Salling

Salling er et stormagasin, som ligger på Søndergade i Aarhus. Her kan du finde næsten det hele, og dette er derfor en oplagt mulighed for Black Friday shopping. Denne dag vil der nemlig være ekstra gode tilbud i alle afdelinger.

Bruuns Galleri

Hos Bruuns Galleri holder de åbent fra 06 – 24. I Bruuns galleri kan man blandt andet købe varer inden for elektronik, bolig og sport. Bruuns Galleri ligger både ved strøget og Aarhus banegård. Derfor er det muligt at komme til storcenteret både med bil, bus, tog eller til fods.

Magasin Århus

I Magasin Århus kan du finde mange forskellige brands fordelt på flere forskellige etager. Der er både herre-, dame- og børnemode. Du kan blandt andet også finde brands inden for bolig. Ligesom med Salling og Bruuns Galleri, er det smarte ved Magasin Århus, at mange forskellige brands er samlet under ét tag.

Vi ønsker jeg held og lykke med jeres shopping!

Se også vores andre artikler om Shopping muligheder i Aarhus.