‘Byens nye magnet’, sådan omtaler Aarhus Stiftstidende det nye projekt, der skal udvide Salling Rooftop med 140 kvadratmeter. Projektet bliver kaldt for ‘Salling roofgarden’, og skal være en park med grønne områder i seks etagers højde – det perfekte spot for aarhusianere og turister, der ønsker at opleve byen fra toppen. Det hele skal efter planen stå klar i sommeren 2022, og projektet er sat til at koste 35 milioner kroner.

Læs også: Bazar Vest: Stedet hvor sanserne får frit spil

Salling Rooftop er allerede et hot spot

Salling rooftop
Salling Rooftop

Salling rooftop er allerede velbesøgt. Med over en million besøgende om året, er det et af de mest besøgte steder i byen, og går du gennem Ryesgade kan du med sikkerhed spotte modige turister, der går ud på glasbroen, for at spejde ned mod den tætte menneskemængde.

Med Roofgarden kan man komme endnu længere op, og det er blandt andet meningen, at der skal komme endnu en høj udsigtsbro. Roofgarden skal være en grøn oase, der skal skabe rammerne om fordybelse og ro. Det er således ikke meningen, at stedet skal bruges til koncerter og festlige arrangementer, men derimod være et fristed – en grøn bypark på taget af huset til samvær, fællesskaber og afslapning.

Aarhus’ nye turistattraktion

'Aarhus’ nye turistattraktion, Danmarks samlepunkt og Østjysk magnet'. Det er mange flotte ord, der kastes efter det nye projekt.

Til Ritzau udtaler borgmester Bundsgaard, at Salling Roofgarden anses som en kæmpe gave til Aarhus, som vil lokke endnu flere turister til byen:

“Med Salling Roofgarden får Aarhus et grønt åndehul i mere end én forstand. Placeringen midt i byen giver borgere og besøgende mulighed for et pusterum, samtidig med at vegetationen på toppen af Aarhus spiller positivt ind i kommunens omstilling til at blive en klimavenlig storby. På vegne af byen sender jeg derfor en stor tak til Salling og Salling Fondene for et flot bidrag til at forbedre både hverdagen og bymiljøet”.

Arkitekter, erhvervsdirektører og turistdirektører bakker op om dette synespunkt. Efter en tid med corona, mener Marianne Bested, direktør for Salling, at projektet igen vil sætte samvær på dagsordenen og skabe rammer for fællesskabet.

Vi skal I hvert fald besøge den nye grønne oase, når den forhåbentlig står færdigbygget til næste sommer!

Kort om Roofgarden:

  • Størrelse: 1400 m2
  • Arkitekt: Henning Larsens tegnestue
  • Pris: Ca. 35 mio.
  • Forventet åbning: Sommeren 2022

Kilde: Ritzau

Læs også: Vores artikler til Mad og drikke i Aarhus