Ghrelins flytning gør drømmerestauranten til virkelighed

Den aarhusianske gourmetrestaurant Ghrelin flyttede i februar 2022 i større lokaler. Selvom den nye lokation blot ligger en spytklat fra den gamle, giver den helt nye muligheder for Ghrelin – og for de besøgende, ikke mindst.

På spidsen af det fascinerende Aarhus Ø er Ghrelin stadig at finde. Før havde restauranten sine lokaler i Z-huset, men nu er den altså flyttet til Olav de Lindes bygning SHIP. Ghrelin er dermed kun flyttet godt 250 meter, men betydningen skal man bestemt ikke tage fejl af.

Læs også: Guide til de 5 bedste cocktailbarer i Aarhus

Ghrelin Aarhus Ø
Foto: Ghrelins Instagram

Helt nye muligheder

I de nye lokaler har Ghrelin mere end tre gange så meget plads, som de havde før, og den ekstra plads bliver ikke brugt tilfældigt. Det giver nemlig restauranten mulighed for at tage imod mange flere af de store selskaber og endda afholde bryllupper og events.

Før i tiden har Ghrelin med stor ærgrelse ofte måttet sige nej til selskaber af dén kaliber, da den fysiske kapacitet simpelthen ikke har været til det. Et kompromis med kvaliteten ville aldrig være en mulighed, men nu kan Ghrelin med stolthed give sine gæster den fulde oplevelse – de helt store selskaber, såvel som små.

Restaurantchef, Anders Kuk, beskriver glæden over flytningen således:

“Vi ser frem til nu at kunne tage imod større selskaber, samtidig med at niveauet i restauranten, ved de mindre selskaber, forbliver på samme høje niveau. Det giver os nye muligheder for at løfte det samlede niveau for Ghrelin, og vi glæder os til de mange events, vi nu kan afholde.”

Testkøkken og eget groskab

Udover et stort vinrum og en eksklusiv champagnelounge, bliver de ekstra kvadratmeter nu brugt på et testkøkken, som restauranten har fået etableret i kælderen. Her eksperimenteres der med nye smage, sammensætninger og kreative ideer.

På den måde kan Ghrelin give sine gæster endnu bedre smagsoplevelser, samt lade kreativiteten få frit spil, som i sidste ende giver fornyende, unikke og spændende gourmetretter.

Desuden har Ghrelin fået sit eget groskab, hvor krydderurter og salat i alle afskygninger dyrkes. Udover at det sikrer helt friske råvarer, giver det restauranten mulighed for selv at styre processen, således de kan tilpasse dyrkningen efter hvilke ingredienser, der skal bruges i køkkenet.

Alt dette gør, at Ghrelin nu er blevet til netop dén restaurant, de længe har drømt om.

Ghrelin har fået et testkøkken
Foto: Ghrelins Instagram

Nomineret til årets restaurant

Selvom flytningen til nye lokaler uden tvivl har gjort det muligt at højne niveauet for restauranten, har man altid kunnet forvente en sublim madoplevelse hos Ghrelin.

I foråret blev dette belønnet af den danske Spiseguide med en nominering til “Årets Restaurant 2022”, som afgøres i slutningen af oktober.

Dermed placerer Ghrelin sig blandt Danmarks absolut bedste restauranter, hvilket er til at forstå, når først man har oplevet Ghrelin. Så snart du træder ind ad døren starter en unik sanseoplevelse, hvor ikke bare smagsløgene behages.

Modsat mange andre gourmetrestauranter, føler man sig hjemme hos Ghrelin. Indretningen er lun og hyggelig, og servicen er nærværende. Det er gæsten, der er i centrum, og med både lyde, dufte og smage vækkes alle sanser til live.

Læs også: Anmeldelse af Restaurant Havnær

Et europæisk inspireret køkken

Ghrelin er primært inspireret af det europæiske køkken, men har bevidst valgt ikke at fastlåse sig på at være et helt specifikt slags køkken. De ønsker nemlig at bevare friheden til at kunne udvælge netop de retter, de inspireres til. Konceptet er ærlighed og enkelthed med en sæsonbaseret menu, der korrigeres hver sjette til ottende uge.

En del af inspirationen finder Ghrelin naturligvis uden for restaurantens fire vægge, men en stor del kommer også fra gæsterne. For hos Ghrelin er intet vigtigere end gæsten, så derfor gøres der meget ud af at lytte til, hvad de besøgende faktisk gerne vil have.

Gourmetservering hos Ghrelin
Foto: Ghrelins Instagram

Hold dit næste arrangement hos Ghrelin

Skal dit næste arrangement, privat såvel som forretningsrelateret, være hos Ghrelin, kan du altså forvente at få stor medbestemmelse til menuen, som kan skræddersys, præcis som du ønsker.

Dette kan du læse mere om på Ghrelins hjemmeside, hvor du også finder kontaktoplysninger, såfremt du ønsker yderligere information.

Du finder som nævnt gourmetrestauranten på Aarhus Ø i SHIP bygningen.

Adressen er Dagmar Petersens Gade 111, 8000 Aarhus C.

Tilbud i Aarhus

FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud

I samme kategori

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.