Aarhus gemmer på nogle helt fantastiske cocktail-oplevelser, og hvad end du er nørdet gin-entusiast, sætter pris på eksperimenterende smagssammensætninger eller bare gerne vil have en gedigen Long Island i festlige omgivelser, finder du det i Aarhus’ midtby.

Barstart – Blodige Tarentino-drinks i hyggelige omgivelser

cocktailbarer
Foto: Barstart´s instagram

En smule væk fra resten af Aarhus Ås mange barer, klubber og caféer, ligger Barstart hengemt under Clemens Bro. Placering gør, at stedet ikke er nær så overrendt, som nogle af de store barer omkring åen, og Barstart kan derfor virke som en skjult perle, når man træder ind i den dunkle belysning.

Indretningen er klassisk og hyggelig, men når man griber fat i et menukortet, finder man dog hurtigt ud af, at der er noget helt særligt ved Barstart.

Hele cocktailudvalget er inspireret af Tarentinos spraglede og til tider blodige filmunivers. Blandt andet kan du få en Django Colada inspireret af den ikoniske film Django Unchained. Du finder også en “Sharon Tate”, som referer til Tarentino’s nyeste skud på stammen, filmen Once Upon a Time in Hollywood.

Sharon Tate består af en eksplosiv blanding af rom, Falernum likør, allspice, vanilje, appelsinjuice, honning, kanel og bitter – og som du kan fornemme forstår barens dygtige bartendere sig altså i den grad på komplekse og spændende smagssammensætninger.

Åbningstider: Torsdag-lørdag 18-02

Pris: 100-110 kr. pr stk.

Adresse: Fiskergade 28, 8000 Aarhus C

Gedulgt – Byens eksperimentelle og nørdede cocktail-oplevelse

cocktailbarer i Aarhus
Foto: Gedulgt´s instagram

Gedulgt er byens måske mest eksperimentelle og nørdede cocktail-oplevelse. Det specielle navn, er et gammelt ord, der refererer til noget, der er skjult eller gemt. Dette afspejles da også barens placering i en lille en baggård i Fredensgade, hvor de færreste havde gættet, at en af byens allerbedste cocktail-oplevelser ligger hengemt.

Konceptet er inspireret af 1920’ernes spiritusforbud i USA, hvor illegale barer lå gemt væk i gyder og stræder for ikke at vække mistanke om, at en bar lå skjult bag den neutrale facade. Og Gedulgt ser da heller ikke ud af meget udefra, men træder du ind af døren, er oplevelsen en helt anden. Atmosfæren er hyggelig og baren sprudler altid af liv.

Menukortet byder på nogle af byens mest interessante og velsmagende cocktails, og særligt deres Out of this World menu er spækket med cocktail-oplevelser, der smagsmæssigt og æstetisk tager dig på en rejse, som i den grad er af en anden verden. Her finder du for eksempel  “American Beauty”, der er inspireret af Sam Mendes film af samme navn.

Her får du en cocktail med blandt andet orangeblomstvand, appelsin, rosenlemonade og honning serveret i et miniature badekar dækket af rosenblade. En reference fra filmens mest ikoniske scene.

Åbningstider: Torsdag-lørdag 18-00

Pris: 85-160 kr. pr stk.

Adresse: Fredensgade 41, 8000 Aarhus C

Two Socks – Gin-entusiastens våde drøm

cocktailbarer i Aarhus
Foto: Two Socks´s instagram

Er du gin-entuasiast, er der ét sted i byen, som er uomgåeligt; Two Socks, der ligger på Klostertorv.

Her laves der Gin og tonic i et utal af afskygninger. Besøger du Two Socks, går der ikke længe, før du finder ud af, at eksperterne bag baren ved alt, der er at vide om gin-destillering, lagring og hvad der ellers hører sig til faget, og du kan trygt lade dem dig guide gennem menukortets spændende ginudvalg.

Desuden er stemningen helt særlig på Two Socks; den rustikke indretning bestående af rå træborde og vægge dækket af ginflasker, gør baren til én af byens hyggeligste. Desuden tilbyder Two Socks gins-smagning, der vil indfører dig i ginens komplekse verden, og give dig en ny påskønnelse af, hvor forskelligt gin kan smage.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 16-00 og fredag-lørdag 16-02

Pris: 110-125 kr. pr stk.

Adresse: Klostertorvet 4, 8000 Aarhus C

St. Pauls Apothek – Historisk og stilfuld oplevelse i byens gamle apotek

St. Pauls Apothek
Foto: St. Pouls Apothek´s instagram

I byens gamle apotek i Jægergårdsgade, finder du en af Aarhus’ mest stilfulde cocktailbarer. Stedet har bibeholdt det navnet St. Pauls Apothek, og både udefra og indenfor kan man fornemme det gamle apoteks smukke islæt. Desuden giver stuklofterne, de høje vinduespartier og den dunkle belysning associationer til Manhattans stilfulde barscene.

St. Pauls Apothek serverer nogle af Aarhus’ mest interessante og velsmagende cocktails, der leger med både smagsnuancer og æstetik. Stedets grundlægger har da også været finalist i nogle af verdens mest prestigefyldte cocktailkonkurrencer, og det bærer menukortet i den grad præg af.

Foruden cocktails byder St. Pauls Apothek desuden på lækker mad, og de dygtige kokke og bartendere er mestre i, at kombinerer cocktails med gourmet-serveringerne.

Åbningstider: Tirsdag-Torsdag 17.30-00 og fredag-lørdag 17.30-02

Pris: 90-150 kr. pr stk.

Adresse: Jægergårdsgade 76, 8000 Aarhus C

Grace Aarhus– Cocktailbar i 1920 omgivelser

cocktailbarer i Aarhus
Foto: Grace Aarhus´s instagram

På Grace serveres lækre og innovative cocktails i flotte omgivelser. Cocktailbaren har en fed 1920’er vibe med flotte velourmøbler og printet tapet, og bag baren står nogle af Aarhus’ bedste bartendere. Smagsoplevelsen er i højsædet, og der udvikles hele tiden nye og spændende cocktails.

De nye ejere af cocktailbaren Grace i Skolegade har skabt et sted, hvor man kan slappe af og drikke cocktails frem til midnat, hvorefter man kan danse det meste af natten væk i omgivelser, der skal føre tankerne tilbage til de swingende 1920’ere.

Drik dine kvalitetscocktails til hiphop inden midnat og dans til elektronisk musik natten lang. Der er Happy Hour alle åbningsdage, og priserne er lave, men kvaliteten er høj.

Grace er et sted, hvor man kan komme, som man er, slappe af, drikke gode cocktails og danse hele natten. Men det er også et sted, hvor man kan få en enkelt eller to, inden man skal til koncert eller i teatret.

Åbningstider: Torsdag 18-02 og fredag-lørdag 18-03

Pris: 70-120 kr. pr stk.

Adresse: Skolegade 26, 8000 Aarhus C