Guide: 6 steder med kager i Aarhus

Vær parat til en sukkerdrøm af en guide rundt i Aarhus kageunivers. Kagen er en jungle af præferencer og smage. Selvom Sønderjylland i årtier har fået stempel som kagens Julius Cæcar , så er vi altså ikke så langt fra grænsen, at Aarhus ikke har noget at skulle have sagt i den henseende.

Strålende kage i midtbyen

Kage i Aarhus hos Moccacity
Foto: Moccacity

Moccacity, Gammel Munkegade 19, 8000 Aarhus C

Siden 2004 har indehaver Ulla Dahl fristet aarhusianerne med udvalget af kager fra den lille café og butik Moccacity, som har hjemme i Gammel Munkegade midt i byen.

Ovnen i baglokalet kører på fuldt tryk fra morgenstunden, for alle kager er hjemmebagte og passer eminent til en kop kaffe eller te. Enten i Moccacitys hyggelige lokale, når det er muligt, eller til en eftermiddagsstund derhjemme. Prøv for eksempel caféens berømte smørbagte hindbærsnitter med pynt af røde hjerter. Du kan også snuppe en kanelfætter eller -kusine, eller gå om bord i et stykke af dagens kage, som kan serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Skal den knurrende mave mættes med andet end kage, sælger Ulla også sandwich og salat. Bonusinfo: Moccacity tilstræber altid at bruge gode råvarer: Det betyder for eksempel, at al bagværk bages med øko-mel.

Kage i Aarhus – læsernes favorit

Kage hos Salling
Foto: Salling Bakery

Salling Bager & Café, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Da vores søsterblad SmagAarhus’ læsere i efteråret 2020 skulle pege på deres kagefavoritsted i byen til Smag Prisen 2020: Aarhus’ bedste kage, blev det Salling Bager & Café, der løb med sejren.

Her bages alt fra bunden af faguddannede konditorer og -bagersvende i bageriet i Sallings kælder, og udvalget er stort. Omtrent 40-45 kager finder du dagligt i disken, og det er alt lige fra dem, der kan mætte hele familien til dem, du snildt kan indtage selv.

Nougattærte, brownie, jordbærtærte, kokostoppe, havregrynskager, kærlighedskranse, you name it. Salling Bager & Café går nemlig efter et bredt udvalg, så du finder helt sikker en ny eller gammel favorit til den søde tand.

Havnens bedste kage

Kage i Aarhus hos Jumbo
Foto: Jumbo

JUMBO Bakery & Eatery, Mindet 4, 8000 Aarhus C

Kage og kaffe går hånd i hånd, hvis du spørger redaktionen bag TipAarhus. Derfor er JUMBO, lige ved Sydhavnen, et oplagt sted at søge hen, næste gang du skal have stillet kagetrangen.

I de smukke, industrielle lokaler finder du et udvalg af hjemmebagte kager. De går alle glimrende til en god kop mokka, måske en cremet cappuccino eller en stærk espresso? Her kan du blandt andet finde lækre kardemommesnurrer, sprøde croissanter og surdejsbag i lange baner.

Når stedet kan holde åbent for mere end take-away, kan du også finde morgen og frokost på kortet. Du kan bestille til afhentning på stedets hjemmeside.

Mor Annas verden af kage

Mor Annas kager i Aarhus C
Foto: Mor Anna

Mor Anna, Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Mor Anna er blevet nævnt her på hjemmesiden nogle gange, men det er da altså en grund til. De brillerer, når der snakkes kage. Og det er jo dét, vi snakker om i dag. Deres udsøgte udvalg er på listen over de mest indbydende i Aarhus.

Nede i Latinerkvarteret finder du en verden af kage, og det er “brød med kærlighed”. De bager med passion og tradition. Du kan for eksempel prøve en lækker hindbærsnitte, forårsdrøm eller en ganske simpel gulerodskage uden for mange dikkedare.

MIB-bageriet i Aarhus

Martin Ibs kager i Aarhus
Foto: MIB

MIB Langenæs & Trøjborg Bageri, Skanderborgvej 18-24, 8000 Aarhus C & Tordenskjoldsgade 18, 8200 Aarhus N

Martin IB er i kendt for deres enormt brede sortiment af kager, der passer til de fleste lejligheder. Skulle det være til fødselsdage, bryllup eller bare en stille søndag eftermiddag, hvor svigerfamilien kommer forbi. Så er de altså på pletten hos MIB.

Hver nat og dag bager de nyt brød til os. Man vil altså altid få en oplevelse af hjemmebagt, friskt brød. Du kan for eksempel se frem til klassiske portionskager som hindbærsnitter og kokostoppe.

Hvis ikke du er i kagehumør, så kan man altså også få en sprød sandwich eller en kaffe.

Davids populære kage

DavidBreadHead
Foto: DavidBreadHead

DavidBreadHead, J.M. Mørks Gade 7, 8000 Aarhus C

Selvom bageriet egentlig er surdejspræget, så kan man sagtens få en lækker kage også.

Surdejs-mikrobageri har på opnået stor popularitet blandt aarhusianerne. Det er faktisk blevet så populært, at det ikke er unormalt, at det lille bageri må melde alt udsolgt. Bageriet er dog gode til at holde folk opdaterede om dagens udvalg på deres Instagram-profil.

Der er ingen tvivl om passionen og engagementet, der er lagt i bageriet, som ejeren David blot startede som en hobby. Og selvom udvalget er småt, er kvaliteten i top.

 

Tilbud i Aarhus

Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
En aften på kroen
En aften på Kroen
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
Gratis museer Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.