Det sker i januar 2021

GODT NYTÅR! Kalenderen siger 2021, og vi kan langt om længe lægge låg på det herrens år 2020. Men ligesom vi igen var klar til at løsne det faste greb i tøjlerne, har Mette Frederiksen annonceret, at vi må leve med COVID19-restriktionerne lidt endnu. Vi skal væbne os med endnu mere tålmodighed, før vi for alvor, kan vende tilbage til restaurantbesøg, fester, koncerter og oceaner af krammere til vores nærmeste.

Indtil videre gælder restriktionerne frem til den 17. januar, og indebærer at restauranter, butikker og kulturinstitutioner er lukket ned, elever og studerende skal have online undervisning, og der skal helst arbejdes hjemmefra.

Men selvom Danmark stadig er lukket delvist ned, skal I ikke snydes for en januar-guide. Vi guider jer gennem en lidt anderledes måned, hvor der heldigvis stadig er mulighed for at komme ud i den smukke aarhusianske natur, tage på en uhyggelig podwalk og finde den indre vinterbade-viking frem.

Læs også: De bedste bagere i Aarhus

Interaktive gåture i Aarhus by

Foto: Eline Krarup

Podwalk: Tryk play for mord

Har du mod på at bevæge dig ud på en nervepirrende gåtur i Aarhus by? DR’s podwalk “Tryk play for mord” byder på et mordmysterier, som DU skal være med til at løse.

Den unge kvinde Simone Ventrigada bliver fundet myrdet i en snæver gyde i Aarhus midtby. Der er ingen vidner, men én mistænkt. Du føler den unge journalistpraktikant Esther Sognklø i jagten på svar. Find podcasten her eller på podcast-appen på din Iphone.

Aarhus Teater Podwalk: Gysende digital scenekunst

Vi bliver ved det genialt podwalk-koncept! Denne gang inviterer Aarhus Teater til gysende digital scenekunst. Inspireret af byens Poverty Walks kommer du med på en guidet tur gennem Aarhus’ gader. Her møder du blandt andet fem hjemløses stemmer, der fortæller om det barske liv på gaden. Hent podcasten gratis her.

Hold dig i form i naturen

Julemad, champagne og lidt ekstra kilo på sidebenene? Måske har du et nytårsfortsæt der skal overholdes, eller måske du blot ønsker at starte det nye år ud med bevægelse og velvære i den Aarhusianske natur.

Orienteringsløb i Marselisborg skov fra 2.-8. januar

Har du lyst til at prøve kræfter med orienteringsløb? Orienteringsklubben Pan Aarhus arrangerer i år orienteringsløb i Marselisborg skov fra den 2. til 8. januar. Posterne er i skoven, og du bestemmer derfor selv, hvornår du vil løbe. Det koster kun 30 kroner at deltage, og du finder oplysninger og ruter på Facebook-siden.

Træning, løb og udendørs fitness

Fitnesscentrene holder fortsat lukket på grund af COVID19 – men det kan ikke længere bruges som en dårlig undskyldning, for at lægge på sofaen og binge Netflix. Der findes masser af skønne løberuter i Aarhus, som tager dig gennem Risskov, Dyreskoven, Marseligborg og Marienlystparken. Du kan finde et udpluk af de afmærkede Aarhusianske løberuter her.

Samtidig byder Aarhus på en masse udendørs fitnessparker. Du finder oversigten her, men den byder blandt andet på fitnessparker i:

  • Mindeparken
    Riisskov
  • Tangkrogen
  • Lystrup Idrætsanlæg
  • Hasle Bakker

Vinterbadning

Måske skal 2021 været året hvor du byder velkommen til din indre viking? Vinterbadning er godt for dine blodkar, og efter et iskoldt dyp får man altid en frisk og lunende fornemmelse i kroppen. Jeg elsker at vinterbade, og i Aarhus’ er mine favoritsteder Den permanente og Ballehage. Der findes også flere badeklubber rundt omkring i Aarhus, så bliver du bidt af det, kan du skrive dig op til badeklubber som Vinterbadeklub Aarhus Ø, Vinterbadeklubben Ballehage, Badeklubben Marselisborg Havn og Vikingeklubben Jomsborg.

Spil disc golf

Er du klar på nye udfordringer for hele familien, skal I helt sikkert svinge forbi Disc Golf banen i Risskov. Den er gratis at benytte, og er den perfekte kombination af sjov og motion.

Disc Golf er et spil, hvor du skal kaste en frisbee-lignende disc, for at ramme ned i en serie af metalkurve. Også derfor, er det eneste du behøver at anskaffe en golfdisc, og voila, så er du klar! Adressen er Solbakken 7 8240 Risskov, og du kan læse mere på klubbens hjemmeside.

Læs også: Spillesteder i Aarhus

Tilbud i Aarhus

Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt
Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud

I samme kategori

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Fris-r-Aarhus
Tangkroen
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.