Fald i ét med den aarhusianske natur

Aarhus bliver kaldt verdens mindste storby – men den er meget mere end det. Aarhus er nemlig omgivet af fantastisk natur, som byder på grønne, bakkede skove, lange sandstrande og smukke parker. Jeg elsker at komme væk fra bylivet, og mærke naturen, og her får du min guide til, hvordan du kan bruge den aarhusianske natur – måske du kan opdage en helt ny side af Aarhus

Den uendelige bro ved Ballehage

Din søndagstur behøver ikke at ende. For fortsætter du ud af Strandvejen ved Marselisborg, kommer du til det smukkeste stykke Aarhusiansk strand. Den uendelige bro ved Ballehage er bygget som en rund bro, hvor du bare kan gå og gå og gå, uden at skulle stoppe. Broen er et kunstværk, og var en del af ARoS-udstillingen Sculpture by the Sea som fandt sted i 2015.

Jeg elsker at besøge den uendelige bro. Den giver mig en følelse af, at være i ét med havet, som har den klareste blå farve. Og når jeg alligevel er ved Ballehage, tager jeg altid en dukkert i havet, eller en lang gåtur i den smukke skov, som er placeret lige ved strandkanten. Den uendelige bro bliver pillet ned i vintermånederne, men vender tilbage til maj.

Læs også: Pizza guide i Aarhus

Ramsløgsplukning i Risskov

Lidt nord for Aarhus C, tæt ved et hyggeligt lille havneområde og med udsigt over Aarhus Ø, finder du Risskov. En lille skov som er fyldt med løbende, festende og boldspillende studerende og børnefamilier. Befinder du dig i den nordlige del af midtbyen, skal du uden tvivl forbi Risskov. Jeg har selv brugt den skønne skov til mine løbeture – men også til plukning af ramsløg. I forårsmånederne spreder der sig nemlig et duftende, tæt tæppe af ramsløg over skovbunden, og du er altid velkommen til at plukke ramsløg med hjem til ramsløgspesto eller til din forårssalat.

Badning ved Den Permanente

Tager du trappen ned fra Risskov, kommer du til Den Permanente. Den Permanente er en hyggelig badeanstalt – som nok sammen med Aarhus havnebad er det mest populære badested i byen.

I soltimerne i sommermånederne er Den Permanente propfyldt med glade og solbadende aarhusianere. Men besøger du Den Permanente uden for højsæsonen, eller om vinteren, kan du nyde en skøn badetur i fred og ro. Jeg elsker selv at bade på sommeraftener, og ved den Permanente finder du den flotteste solnedgang og samtidig en smuk udsigt over Aarhus Ø, som lyser ekstra op i de mørke aftentimer.

Kulturel gåtur i Marselisborg Mindepark

Har jeg brug for en en smuk og samtidig kulturel gåtur, besøger jeg altid Mindeparken. Mindeparken er et stort parkområde, som samtidig huser Marselisborg Slot. I midten af mindeparken finder du et Mindemonument over 1. Verdenskrig. Det er udformet i midten af en stor cirkelformet plads. På monumentets vægge er der indgraveret navne på de 4.144 sønderjyder der døde i krigen.

Parken byder også på smukke blomster, og flotte kirsebærtræer, og er du i humør til en picnic, er der god plads til at slænge sig på det store græsareal.

Mindeparken er også aldeles god til motion – både løbeture, men er du frisk på flere udfordringer kan du benytte dig af udendørs fitnessfaciliteter.

Svampejagt i Moesgaard

Når efteråret rammer Aarhus, er min absolutte favoritbeskæftigelse, at gå på svampejagt i de aarhusianske skove. Det er både afslappende og interessant, og hyggeligt at gøre med sine nærmeste.

Du kan være heldig at finde en kantarel i Risskov. Men med mindre du er meget tidligt ude, har der højst sandsynligt været en svampejæger på territoriet før du når nordpå. Heldigvis er Moesgaard skov langt større – og derfor er der også større chance for, at du kan finde spiselige svampe. I efterårsmånederne er Moesgaard fyldt med en lang række af landets bedste spisesvampe: almindelige kantareller, tragt kantareller, trompetsvampe og Karl Johan. Husk dog at bevæbne dig med en oversigt over spiselige svampe, så  du ikke kommer til at spise en giftig svamp.

Det kræver ikke mere end en tur på cyklen, eller en halv times tid i bussen, og så er du fremme ved Moesgaards smukke skovområde. Og når du nu alligevel er i området kan jeg anbefale at besøge Moesgaard Museum.

Læs også: Guide til Aarhus bedste sportsbarer

Tilbud i Aarhus

Pondus
Spis til (næsten) halv pris på 40 populære restauranter
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud

I samme kategori

Aarhus Street Food
Gedulgt bar
DGI Huset
Yogaguide Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Sankt Hans MIBpakhusene
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.