Jeg kan ikke vente med at sippe til en øl, mens jeg hører et upcoming dansk indieband på Radar! Programmerne hos de Aarhusianske spillesteder er så småt ved at være opdateret med forårets og sommerens hits – og mon ikke, der bliver masser af fede fester, der (næsten) kan opveje de manglende sommerfestivaler.  Læs med her! Vi guider jer gennem forårets og sommerens fedeste musikoplevelser.

Læs også: Frederiksbjerg din guide til Aarhus hyggeligste bydel

Atlas &  Vox Hall

Google tekst: Altas & Vox Hall Aarhus
Billede: Altas og Vox Halls Facebookside

På Vester Allé 15 finder du de skjulte musikskatte Atlas og Vox Hall. De to spillesteder har ligget i Aarhus siden 2010, og byder på en lang række koncerter inden for jazz, folk, world, heavy, rock og urban. Atlas og Vox Hall har fingeren på pulsen, og er mestre i at sammensætte et program, hvor du både kan finde kendte, etablerede navne og helt nye navne, som stadig baner sig vejen frem til rampelyset. I november 2018 besøgte jeg Vox Hall for at opleve den engelske soulgruppe Jungle. Koncerten og stemningen var magisk, og siden har Jungle blandt andet spillet på Roskilde festival.

Og hvad kan du så se frem til hos Atlas & Vox Hall? Forårets og sommerens koncerter byder på en masse spændende danske musikoplevelser. Jeg stiller skarpt på Liss den 19. maj, og Chinah den 28. maj, og ønsker man at prøve kræfter med et upcoming band, spiller den danske musiker Stefan Hjort den 2. juni. Følg med i programmet på Atlas & Vox Halls Facebookside og Instagram-profil, og husk også løbende at tjekke hjemmesiden for ændringer i programmet.

 • 19/5 Liss
 • 28/5 Chinah
 • 29/5 Luftens Helte
 • 2/6 Stefan Hjort
 • 3/6 Ice Age
 • 25/8 Liss

Læs også: Vores oversigt over byens biografer.

TRAIN

Google Tekst: Program Train Aarhus
Billede: Trains Facebookside

I 1998 åbnede dørene for første gang til Train i Toldbodgade, og dengang var missionen at “få rocken tilbage til Aarhus”. Senere er programmet udvidet, og TRAIN er nu Aarhus største spillested, med plads til 1000 koncertgæster. Og hvis du gerne vil drysses med stjernestøv, er det Train, du skal vende dig mod. Train huser nemlig de helt store navne – både de danske og udenlandske.

Der er højt til loftet og servicen er i top – så Train er det perfekte sted for dig, der elsker populærmusik og ønsker at opleve de helt store navne på den helt store scene. I foråret 2020 oplevede jeg den danske stjerne Jada på Train. Stemningen var magisk, og Jada, som først rigtigt er brudt igennem på den danske musikscene inden for de seneste par år, tryllebandt hele koncertsalen med sin helt unikke sangstemme.

Jeg giver igen et udpluk af spilleprogrammet. Personligt vil jeg på venteliste til både Aksglæde og When Saint go machine, og hvis ikke jeg får billetter, krydser jeg fingre for, at de spiller andre koncerter hen over sommeren. Følg med på Trains Instagram og Facebook, og husk desuden at følge med på hjemmesiden, hvis koncerterne skulle blive aflyste, eller der skulle komme andre ændringer i programmet.

 • 13/5 Andreas Odbjerg
 • 14/5 Aksglæde
 • 15/5 When Saints go machine
 • 23/5 Tobias Rahim
 • 10/6 Dopha

Radar

Google tekst: Radar Aarhus
Billede: Radars Facebookside

På Godsbanen finder du Radar, et hyggeligt spillested med plads til 300 gæster. Historisk er Radar kendt for at spille en central rolle som scene for de nyeste musikalske tendenser i Aarhus, og har derfor også været startskuddet for mange store navne, som nu betræder landets største scene. Også derfor har Radar særligt fokus på nichegenrer og alternative acts.

I vinteren 2019 besøge jeg Radar for at opleve det aarhusianske band Modest, en rockkoncert som fik Radar til at gynge, og som gjorde alle i godt humør.

Foråret og sommeren 2021 byder på flere nye aarhusianske og danske navne, og svinger du forbi Radar kan du blandt andet opleve det aarhusianske band, Yung den 26 juni. Fælles for alle koncerterne er, at det er en billig omgang, og du kan ofte få billetter til kun 150 kroner – perfekt til dig, der vil opleve en masse god ny livemusik inden for forskellige musikgenrer, og suge til dig af den fede koncertstemning. Hop forbi Radars Instagram og Facebook, læs mere om kunstnerne og hold dig opdateret på programmet.

 • 13/5 Maraton
 • 11/6 Ghost Coast Choir
 • 25/6 Death machine
 • 26/6 Yung
 • 21/7 Greta
 • 24/6 Møl

Fatter Eskil

Trænger du til en god gammeldags svingom? Midt i den gamle restaurationsgade Skolegade, ligger det traditionsrige spillested Fatter Eskil. Her kan du udforske nye og klassiske genrer, og nyde musikken i meget intime omgivelser, med plads til kun 150 gæster. Menuen byder blandt andet på original covermusik indenfor pop, rock, blues, metal, hiphop, soul, funk og meget mere.

OBS: Fatter Eskil har endnu ikke offentliggjort programmet efter genåbningen, men følg med på deres hjemmeside, Facebook eller Instagram og stay tuned.

Aarhus åbner op - i Musikparken

Google tekst: Aarhus åbner op
Billede: Aarhus Åbner op’s Facebookside

For at gøre forårets og sommerens koncerter endnu federe, har Musikhuset, Train og Futurelive, slået hovederne sammen under navnet Aarhus åbner op i Musikparken. Der er budt op til en folkefest, med masser af koncerter, filmvisninger, fodboldkampe og meget mere. På koncertprogrammet finder du blandt andet Peter Sommer og Tiggerne, Carl Emil og Marie Key. OG hvem savner ikke kolde fadøl og musik under åben himmel? Jeg skal I hvert fald nyde livemusik i Musikparken. Gå på opdagelse i det mangfoldige program, læs mere om konceptet, og køb billetter på hjemmesiden. Du kan også følge med på Facebooksiden eller Instagram.

Et udpluk af musikprogrammet ser sådan ud:

 • 10/6 Peter Sommer og Tiggerne
 • 11/6 Annika Aakjær og Aura Dione
 • 24/6 Marie Key og Carl Emil Peterson
 • 30/6 Thomas Dybdahl
 • 1/7 Bo Kaspers Orkester

Læs også: Museumsguide