Ungdomskulturen spirer i Aarhus, og både musik og kunst lever i bedste velgående. Men hvor skal du gå hen, for at opleve de musikalske skatte? Jeg har i løbet af min tid i Aarhus været til flere forskellige koncerter – hos små som store spillesteder. Med udgangspunkt i mine egne erfaringer giver jeg dig den bedste guide til de Aarhusianske spillesteder, så du kan gå på opdagelse i det musikalske natteliv.

Atlas &  Vox Hall

På Vester Allé 15 finder du de skjulte musikskatte Atlas og Vox Hall. De to spillesteder har ligget i Aarhus siden 2010, og byder på en lang række koncerter inden for jazz, folk, world, heavy, rock og urban. Atlas og Vox Hall har fingeren på pulsen, og er mestre i at sammensætte et program, hvor du både kan finde kendte, etablerede navne og helt nye navne, som stadig baner sig vejen frem til rampelyset. I november 2018 besøgte jeg Vox Hall for at opleve den engelske soulgruppe Jungle. Koncerten og stemningen var magisk, og siden har Jungle blandt andet spillet på årets Roskilde festival.

Og hvad kan du så se frem til hos Atlas & Vox Hall? Jeg selv stiller skarpt på den 6. april, hvor Cigarettes after sex spiller på VoxHall. Bandet er blandt mine absolutte yndlings. Kender du dem ikke? Tjek dem ud!

TRAIN

I 1998 åbnede dørene for første gang til Train i Toldbodgade, og dengang var missionen at “få rocken tilbage til Aarhus”. Senere er programmet udvidet, og TRAIN er nu Aarhus største spillested, med plads til 1000 koncertgæster. Og hvis du gerne vil drysses med stjernestøv, er det Train, du skal vende dig mod. Train huser nemlig de helt store navne – både de danske og udenlandske.

Der er højt til loftet og servicen er i top – så Train er det perfekte sted for dig, der elsker populærmusik og ønsker at opleve de helt store navne på den helt store scene.

Jeg giver igen et udpluk af spilleprogrammet. Personligt synes jeg, at du skal lægge ekstra mærke til Jada og When saint go machine, alle danske popnavne i vokseværk, som helt klart er en oplevelse værd.

  • 03/4 2020 When Saint go Machine
  • 04/4 2020 Mads Langer
  • 11/4 2020 Annika Aakjær
  • 24/4 2020 Scarlet Pleasure
  • 30/10 2020 Phlake

Radar

På Godsbanen finder du Radar, et hyggeligt spillested med plads til 300 gæster. Historisk er Radar kendt for at spille en central rolle som scene for de nyeste musikalske tendenser i Aarhus, og har derfor også været startskuddet for mange store navne, som nu betræder landets største scene. Også derfor har Radar særligt fokus på niche genrer og alternative acts.

I foråret 2019 var jeg forbi Radar til koncert med sangerinden Jada – koncerten var lille, trængt og bestemt ikke udsolgt. Hen over sommeren har Jada udgivet et nyt album, spillet på mange af sommerens festivaler, og er samtidig kommet på alles læber. Måske sker det samme for nogle af de musikere, som er på vinterens og forårets spilleprogram?

  • 24/4 2020 Ravi Kuma

Fatter Eskil

Trænger du til en svingom? Midt i den gamle restaurationsgade Skolegade, ligger det traditionsrige spillested Fatter Eskil. Her kan du udforske nye og klassiske genrer, og nyde musikken i meget intime omgivelser, med plads til kun 150 gæster. Menuen byder blandt andet på original covermusik indenfor pop, rock, blues, metal, hiphop, soul, funk og meget mere. Jeg har taget et kig på programmet og her kommer mit forslag til krydser i kalenderen:

  • 16/05 2020 Almost AC/DC

TAPE

I den skæve, aarhusianske ungdomskultur er Tape et aldeles velkendt spillested. For tre år siden åbnede Tape dørene til et skævt, billigt og alternativt spillested, hvor musikerne altid prøver at være i øjenhøjde med tilskuerne. Det går ofte rimelig godt, og I de forholdsvis små lokaler i Mejlgade er der ofte udsolgt til koncerterne. Du kan opleve lidt af hvert, både indenlandsk og udenlandsk – og alt fra funk til pop til dance. Entrepriserne er ofte på under 100 kroner, og er derfor klart et af Aarhus’ absolut billigste spillesteder.

  • 01/04 2020 Hjalte Ross

Se også vores andre tips til “Musik & film” kategorien her.