ARoS

Du kender det måske mest for regnbuen på taget, hvor gæster trykker næsen flad mod glasset for at få den bedste udsigt over Aarhus. Det velbesøgte kunstmuseum ARoS byder på alt fra moderne installationskunst til yoga på taget, så hvis ikke du har besøgt ARoS i Aarhus endnu, så er der ingen tid at spilde.

Regnbuen over Aarhus

Kunstinstallationen ‘Your Rainbow Panorama’ på taget af ARoS er blevet et visuelt vartegn for Aarhus, og har i dag status som en selvstændig attraktion i byen. Aarhusianere såvel som turister fra ind- og udland flokkes til museet for at få den storslåede panoramaudsigt over Aarhus. Snyd ikke dig selv for en tur på taget langs det regnbuefarvede glas i den 150 meter lange rundgang af den dansk-islandske kunstner, Olafur Eliasson.

ARoS er arkitektonisk bemærkelsesværdig både udvendigt og indvendigt. For at komme ind på museet kan du trodse den uendelige lange trappe op til indgangen, for at blive mødt af en kæmpe hall. Inde i den store hall kan man fornemme alle 10 niveauer forbundet af en unik, spiralformet trappe.

Hall’en bruges endda som et udstillingsrum, eksempelvis for tekstilinstallationen ‘Valkyrie Rán’ af Joana Vasconcelos. Museet er i sig selv et bygningskunstværk, og er dermed et besøg værd for både arkitektonisk og kunstnerisk interesserede.

Læs også: Guide til Aarhus bedste sportsbarer

Fra guldaldermaleri til moderne installationskunst

ARoS’ kunstsamling og udstillinger spænder vidt – fra de danske guldaldermalerier til international moderne installationskunst, så der er noget for enhver kunstinteresseret. ARoS opsætter jævnligt nye særudstillinger, og museets egne værker fra samlingen sættes ofte ind i nye sammenhænge og omrokeres. Dermed kan du altid være sikker på at se noget nyt på ARoS. Er du nysgerrig på mere, kan du dykke ned i bloggen, ARoS Stories, hvor du får et dybere indblik i kunsten.

ARoS Marked, Café & Orangeri

På 4. niveau finder du det nye ARoS Marked, hvor du kan shoppe i den indbydende museumsbutik, hænge ud i lounge-området eller stille sulten i ARoS Café & Orangeri. Der er gratis adgang for alle, så selv uden billet til museet har du mulighed for at spise brunch i de smukke omgivelser.

På ARoS Marked kan du købe kunstbøger, brugskunst og plakater, ARoS pressefotos

I caféen kan du købe hjemmebagt brød og kage, kaffe og lette frokostretter. Efter kl. 17 forvandler Orangeriet sig til en restaurant, hvor du kan bestille en 3-retters menu for 200 kr. På ARoS Marked er der indimellem live-musik og prøvesmagninger, så allerede her starter museumsoplevelsen.

På ARoS kan du stille sulten i ARoS Café og Orangeri, ARoS Pressefoto

ARoS Public og Atelier

På niveau 3 finder du ARoS Public, hvor du selv kan udforske og interagere med kunsten gennem de tre digitale stationer: Blikfangeren, Portrætmaskinen og Kommentatorboksen. Her kan du ved hjælp af moderne teknologi blandt andet blive klogere på, hvor dit blik instinktivt vandrer hen, når du ser på et maleri.

Blikfangeren i ARoS Public, ARoS pressefoto

I ARoS Atelier kan du opleve skiftende kunstnere, berømte såvel som ukendte, der for en tid flytter ind i atelieret. Du kan dermed få indblik i den kunstneriske proces, og den 3. onsdag i hver måned kan du møde den/de aktuelle kunstnere til en Artist Talk. Dette event er gratis, når du har betalt entré.

ARoS for studerende

ARoS er også et studievenligt museum. De har et bibliotek på niveau 6 med tidsskrifter, bøger og arkivmateriale relateret til kunst og udstillinger. Materialerne kan ikke lånes med hjem – men fortvivl ej, for ARoS har indrettet læsepladser, naturligvis med adgang til gratis trådløst internet. Som kunststuderende har du dermed de optimale betingelser for en arbejdsdag med plads til både fordybelse og underholdning.

Er du ung, kan du for 220 kr. få årskortet ARoS30 og få fri adgang inklusiv en ledsager under 30. Dermed er årskortet allerede tjent ind ved 2. besøg.

Læs også vores tips til SU-venlige oplevelser i Aarhus.

Særlige aktiviteter og events

ARoS tilbyder en række forskellige arrangementer og aktiviteter i løbet af året. Hver måned kan du eksempelvis – som medlem af ARos30 – komme til foredraget Art Hour, hvor et kunstnerisk tema tages op og debatteres.

Et af de nyere indslag på ARoS er yoga på tagterrassen. I sommermånederne kan du købe en billet til yogatræning med professionelle yogainstruktører, mens du nyder synet af regnbuen. Billetten inkluderer også adgang til museets udstillinger.

Af børnevenlige aktiviteter tilbyder ARoS blandt andet omvisninger for barslende forældre og deres babyer. Omvisningen foregår i et hensynstagende tempo og med fokus på at skabe stimulerende oplevelser for de mindste, efterfulgt af en konsultation med en sundhedssygeplejerske. For de lidt større børn er der jævnligt kreative workshops. Besøg ARoS’ hjemmeside og se de kommende begivenheder.

Tilbud i Aarhus

Sushi takeaway
Monday Madness hos Letz Sushi
Se tilbud
Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud
Pondus
Spis til (næsten) halv pris på 40 populære restauranter
Se tilbud

I samme kategori

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Sankt Hans MIBpakhusene
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.