De fleste fodboldfans kan blive enige om, at intet slår stemningen på stadion. Men i Aarhus findes der en række fodboldbarer, der kommer meget tæt på, og de centrerer sig næsten alle sammen omkring Frederiksgade; sportsbarernes aarhusianske højborg.

Er du ikke fodboldentusiast, anbefaler vi alligevel, du engang imellem tager et smut forbi disse barer, når Champions League engang ruller over skærmen eller AGF har en afgørende kamp – for byens fodboldfans skaber en helt særlig stemning, når vigtige fodbold opgør er på programmet.

Panenka: Den nye sportsbar i Aarhus


Panenka er en sportsbar i tre etager, men der er mere til stedet: gastropub eller restaurant med hjemmelavet mad til ud på natten. Den ligger som mange af de andre sportsbarer i Frederiksgade. Lokalerne er nybyggede, og der er plads til omkring hele 250 gæster! Her kan du være sikker på øl i glasset og sport på de store skærme. Udover øl og bold er der sågar shuffleboards og livemusik.

Det er moderne pubmad, der laves hos baren, og så er det hjemmelavet. Et eksempel på, hvad du kan bestille på Panenka er deres egen udgave af en cowboytoast. Brødet er surdejsbrød, og bøffen er saftig med bløde løg. Baren serverer god mad uden så mange fine fornemmelser og til en pris, som de fleste vil betale. En stor del af retterne får du nemlig til under en 100-mand!

Der er 22 forskellige ølhaner at vælge imellem hos Panenka. Medarbejderne vil gerne fortælle om de forskellige øl- og ikke mindst have en snak om aftenens kamp. På menukortet på denne nye sportsbar i Aarhus kan du også finde både drinks og soft-drinks.

Adresse: Frederiksgade 35, 8000 Aarhus C

The Golden Lion: Se et hav af fodboldkampe i Aarhus

sportsbarer
Foto: thegoldenlion.dk

The Golden Lion ligger i sportsbarernes højborg; Frederiksgade. De proklamerer selv, at de er det bedste sted i byen at se de helt store kampe. Men The Golden Lion viser meget mere end de helt store kampe, hvilket gør det til det perfekte bar for den inkarnerede sportsfan. Der er fodbold fra Premier League, Superligaen, Bundesliga, La Liga, Serie A, Champions League, Europa Cup og diverse landskampe fra hele verden.

På deres hjemmeside, kan du finde en udførlig sportskalender over, hvad de viser hvornår. Har de ikke den kamp i kalenderen, du gerne vil se, kan du blot give dem et kald og foreslå en visning. Pub’en er lille og hyggelig, og de fleste aftener er pubben fyldt med sportsfans, der sidder side om side og hepper på deres hold. Trods størrelsen har The Golden Lion hele to storskærme, hvor du kan følge med i dagens kamp. Desuden kan du få et stort udvalg af øl – både på flaske og fad.

Adresse: Frederiksgade 76, 8000 Aarhus C

Sherlock Holmes: Aarhus’ største internationale udvalg og masser af engelsk fodbold


Sherlock Holmes ligger ligesom The Golden Lion i Frederiksgade og er en gennemført engelsk pub – med alt, hvad der hører til. Det mørke læderinteriør og teaktræsmøblerne henleder meget passende tankerne på Sherlock Holmes London, hvilket skaber en helt særlig atmosfære.

Pubben viser primært Premier League og Champions League kampe, men du kan også se La Liga og andre internationale opgør. Der er mange skærme rundt omkring i baren, og det er således nemt at følge med i kampen, hvor end du sidder. Samtidig har Sherlock Holmes ifølge dem selv byens største udvalg af internationale øl, og der er altså rig mulighed for at eksperimentere med nye øl, mens du læner dig tilbage og ser ugens kamp.

Adresse: Frederiksgade 76A, 8000 Aarhus C

Tir Na Nóg: Irsk pub med masser af plads til fodboldentusiaster


Tir Na Nóg er byens måske mest populære irske pub, og her er der masser af plads til, at glade fodboldfans at samle sig. Baren er delt i to; The Tap Room, som er den “gamle” traditionelle pub og The Merchant Room, som er kommet til senere, og som har et mere moderne pub-look.

Du har mulighed for at se fodbold begge steder afhængig af, hvad du er mest til – du kan som regel altid finde entusiastiske sportsfans begge steder.Tir Na Nóg har hele ti skærme og masser af plads, og derfor er det altid et godt sted at starte, når du leder efter et sted at se aftenens kamp. Der bliver primært sendt Champions League, Premier League og Superligaen, men du kan også se andre internationale ligaer. Baren byder desuden på et stort sortiment af øl og spiritus.

Adresse: Frederiksgade 40, 8000 Aarhus C

Waxies: Har ligget i Aarhus i 15 år

sportsbarer
Foto: Waxies.dk

Trækker du ned for enden af Frederiksgade og går rundt om hjørnet, rammer du Waxies, som er endnu en af byens populære sportsbarer. Waxies har ligget i Aarhus i hele 15 år, og er kendt for god livemusik og stemningsfulde sportsaftener.
Baren har da også flere storskærme, og viser både Premier League og Champions League og de største opgør i andre ligaer. Og så er Waxies selvfølgelig også altid god for en Superliga kamp og er et populært sted at følge byens hold. Her er stemningen nemlig altid helt i top, når AGF skal i kamp. Desuden serverer Waxies også lækker mad - deres burgere er altid i top og er et fantastisk supplement til dagens kamp.

Adresse: Frederiksgade 16, 8000 Aarhus C