Vi er officielt gået ind i efteråret og efteråret betyder film festival i Aarhus. Aarhus Film Festival er nemlig en fast årlig begivenhed dedikeret til fremvisning af uafhængig filmfremstilling, der afholdes i november.

Festivalen sætter fokus på nye, innovative og enestående film, som kan betragtes som kulturelle events og skabe unikke oplevelser.

Udviklingen og afholdelsen af festivalen er sket med afsæt i den stærke position, som den digitale visuelle industri har i regionen. Målet er at inddrage lokale og regionale aktører inden for den visuelle industri i udviklingen såvel som afviklingen. Samtidigt er målet med festivalen at bidrage positivt til branchens udvikling.

Til filmfestivalen vises der eksperimentelle, sjove, chokerende og iøjnefaldende film, som udfordrer medierne og udvider verden, kunsten og den kulturelle horisont.

Er du en ægte filmnørd på udkig efter en fed og hyggelig oplevelse - helt gratis? Så er Aarhus Film Festival helt sikkert en begivenhed for dig.

Læs også: Guide til brunch Aarhus

Hvad kan jeg opleve?

Der vil være visninger, snigpremierer, talks og besøg fra kendte instruktører, skuespillere og andre brancheaktører spredt ud over hele Aarhus.

Den årlige Aarhus Film Festival giver ikke kun publikum en filmoplevelse, men også en berigende festival begivenhed for uafhængige filmskabere og produktionsselskaber fra Aarhus.

Om netop dette udtaler Jesper Jørgensen, CEO Wasabi Film: “Filmbranchen i Aarhus har aldrig været vildere. Det pibler frem med en masse spændende tiltag, som viser at branchen i Vestdanmark aldrig har været bedre. Aarhus Film Festival er én blandt flere”.

Festivalens hovedmål er altså at øge Aarhusianernes rækkevidde og engagement, samt støtte udviklingen ud over den årlige festivalkreds.

Præmier og priser ved årets festival?

Inden selve festivalen kan begynde, skal vi igennem en nominering runde samt et officielt valg, hvor filmene, der er valgt til screening, får besked, hvis de er blevet betragtet som en del af AAFFs officielle valg. Aftenens prisvinderne vælges blandt de nominerede og de officielle valg bliver annonceret efterfølgende.  

Årets kategorier er:

  • Bedste spillefilm
  • Bedste dokumentar
  • Bedste kortfilm (<35 min)
  • Bedste korte dokumentar (<35 min)
  • Bedste eksperimentelle
  • Bedste animerede kort
  • Bedste manuskript
  • Bedste danske produktion (gratis adgang til film lavet af lokale filmskabere)
  • Publikumspris, der blev stemt om aftenen for begivenheden.

Præmierne inkluderer certifikater, godbidder og eksklusive online distributionsaftaler.

Her finder du de nominerede 2020:

Photo by Aarhus film festival

Aarhus Film Festival - hvor og hvornår?

I år skal vi ære det nyeste og bedste inden for international biograf på et så vidunderligt hyggeligt sted, nemlig byens unikke kunstbiograf; Øst for Paradis. Biografen er beskrevet som ”en temmelig ukonventionel biograf” og har specialiseret sig i håndplukkede film fra hele verden.

I lyset af COVID-19 kan det ske, at årets film festival må aflyses. Begivenheden er dog endnu ikke rykket eller aflyst og vil i år finde sted den 21. november kl. 18-22.

TIPAARHUS holder sig opdateret på sagen, og skulle der ske ændringer, vil vi opdatere herinde.

Læs også: Take away guide til Aarhus