Guide: 7 af de bedste vinbarer i Aarhus

Et godt glas vin skal præsenteres med vid og ynde, gerne af en sommelieruddannet der kan en masse fine ord. Derfor vil vi lade nedenstående vinbarer om den helt store præsentation. Vi vil i stedet give dig vores anbefalinger på nogle steder, vi er helt vilde med. Lige så vilde som med vinen. Her er vores guide til vinbarer i Aarhus

Vinbar uden dikkedar i Aarhus

S´vinbar i Aarhus
Foto: S’vinbar

S’vinbar, Klostergade 62, 8000 Aarhus C

Når det handler om vinbarer i Aarhus, er der ingen vej udenom S’vinbar på hjørnet af Klostergade og Gl. Munkegade. Stedet er startet af den tidligere sommelier på Restaurant ET Sabina Drachmann Sunne, og hun har formået at skabe en stemningsfyldt vinbar, der tiltrækker både studerende, erhvervsfolk og turister.

Vinene kommer blandt andet fra mindre vinhuse i lande som Georgien og Østrig. Men du kan naturligvis også sætte tænderne i et glas klassisk Barolo eller Barbera d’Alba, hvis du er mere til dét. Der bydes gerne på lidt snacks til vinen, hvis sulten melder sig.

De har altid mere end 300 forskellige vine på kortet, hvoraf størstedelen serveres på glas. Glaspriserne starter ved 55 kr. og slutter ved ca. 120 kroner. Derudover har de “Dagens Flight”, som er en uformel mini vinsmagning med 3 mindre glas vin til 175 kr. Temaet skifter dagligt og tager typisk udgangspunkt i emner som terroir, druesort eller land.

Læs også: Aarhus’ bedste is – 5 kolde fornøjelser

Café og vin

Guide til Vinbarer i Aarhus
Foto: Vincaféen

Vincaféen, Borggade 14, 8000 Aarhus C

Den lille vincafé i Borggade er ubetinget et af byens hyggeligste steder at fundere over livet, døden og de store spørgsmål over et stort glas veltempereret bourgogne. De ukurante træmøbler og de sorte kridttavler fungerer fortrinligt i det rustikke lokale, som tidligere har huset en butik med festartikler.

Prøv en af de tyske vine fra Weingut Darting eller Weingut Petri, hvis du er klar på en tur uden for komfortzonen.

Elsker du derimod din komfortzone og er komfortabel i din vinviden, så er der ingen grund til at bide skeer, eller rettere glas, med vin, du i forvejen ved, du ikke bryder dig om. Du kan i stedet prøve en eller flere af deres 261 vine, som de i øjeblikket huser på deres vinkort.

Dem kan du læse om her.

Spanske druer og hapsere i Aarhus

Pica Pica vinbar
Foto: Pica Pica


Pica Pica, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C

“Pica pica” betyder angiveligt små hapsere på catalansk, og hapsere er der masser af på den spanskinspirerede vinbodega Pica Pica bag spillestedet Voxhall. Men der er også masser af god vin på det hyggelige sted.

Størstedelen af vinene kommer fra Spanien, og hapserne dækker over hjemmebagt brød, oste, pølser, tapenader eller oliven. En fin detalje er, at der ofte er lækker livemusik i vinbaren, som også i øvrigt byder på spansk øl, hvis nogle i selskabet er mere til dét. Stedet ejes af folkene bag caféen Spiselauget på Godsbanen.

Nu er det hele jo inspireret af Spanien, så hvorfor ikke lige bestille en tapastallerken til deling. Den tapastallerken med 3 oste, 3 slags skinker/pølser, oliven, sylt, brød og tapenade koster 175 kroner. De er blandt toppen af vinbarer i Aarhus.

Vinbaren i Aarhus, Plan B, er også Plan A

Plan B Vinbar i Aarhus
Foto: Plan B

Plan B, Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C

Bag vinbaren står fem vinentusiaster, der importerer hovedparten af vinen selv og supplerer op med vin fra lokale vinimportører.

Derudover kan du smage en række sjældne vine på flaske, som dog kræver, at du har den store pengepung med. Hvis sulten nager, kan du sætte tænderne i en række fine tapas med skinke, ost og andre lækkerier. Sæsonens vine 3 røde- eller hvide vine serveret på egeplanke eller 3 smageglas for 110 kroner.

Du kan også vælge at spille en slags russisk roulette med vintema. Mystery Wine menuen koster 55 kroner. Til gengæld så overlader du al magt og handling til Plan B, som vælger en tilfældig vin fra kortet. Kan du gætte vinen, jamen så betaler du 0 kroner for glasset.

VinDanmark men også Vin i Aarhus

VinDanmarks vinbar midt i Aarhus
Foto: VinDanmark

VinDanmark, Kystpromenaden 2, Aarhus C

Den kombinerede vinbar og vinbutik VinDanmark lukker desværre allerede klokken 21 torsdag, fredag og lørdag. VinDanmark er placeret kun få meter fra vandet ved Aarhus Havn og er med sit rå murstenslook, urbane indretning og udendørs pallemøbler en sublim location til indtage gode druer i glasset.

Setup’et er fantastisk: Om sommeren dypper du tæerne i vandet foran butikken med en kølig Chardonnay, mens du i vinterhalvåret konverserer de øvrige kunder indenfor ved vintønderne. For nylig har vinbaren tilmed fået en vildmarkedsbad, hvor du kan sidde i vandet og nyde udsigten over havnen med en Cabernet i hånden.

VinDanmark er altså ikke bare en vinbar, det er meget, meget mere. Præcist hvad det er, kan du læse om på deres hjemmeside, som vi har linket til øverst.

Læs ogsåGuide til brunch Aarhus

Vin og Berlin i baggården

Mere vin til ganen
Foto: MasVino

MasVino, Klosterport 4B, 8000 Aarhus C

I et gammel værksted godt skjult i en baggård i festgaden Klostergade har den såkaldte vinbodega MasVino placeret sig som en af de hæderlige vinbarer i Aarhus, hvis du er til god vin i en lidt anderledes arena. Her er absolut ingen hvide duge og fine krystalglas, men derimod rå stemning og funky indretning for alle pengene.

Med sin uformelle atmosfære virker stedet nærmest som taget ud af Berlin, men vinene kommer faktisk fra Spanien og er importeret selv af ejerne, der også står bag søsterbaren Pica Pica. På menukortet er også en række spanske tapasretter, som du kan indtage udenfor ved vintønderne i gården eller indenfor i det lille lokale.

Aarhus gør dig glad i låget

Vinbar i Aarhus
Foto: SmagFørst

SmagFørst, Jægergårdsgade 32, 8000 Aarhus C

På den kombinerede vinbar og vinbutik SmagFørst i Jægergårdsgade er der ingen smalle steder. Vinbaren har åbent fredag og lørdag kl. 15-01 og opstår i al enkelhed ved, at der flyttes nogle borde og stole ind midt i butikken. Vupti!

Vinkortet kommer hele verden rundt, men stilmæssigt har folkene bag disken en vis fascination af oversøiske vinbamser med crazy-vulgære navne og kitschy etiketter. Dead Letter Office eller Rock Lobster, anyone? Der serveres ikke mad, men det er muligt selv at medbringe.

På hjemmesiden står der, “rødvin gør dig glad i låget”. Vi har diskuteret, om der er nogle modargumenter. Vi er kommet tomhændet ud fra den diskussion. Kan du komme i tanke om nogen?

Skål og god sommer!

Tilbud i Aarhus

Doner-1024x702
Nyd en lækker Gemüse Döner
Se tilbud
Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud
Tangkroen-brunch-buffet-06-scaled
Nyd en lækker Kronch
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.