LiteratureXchange: 11 dage med nogle af tidens største forfattere

Snart begynder 11 dage med over 150 litteraturarrangementer i Aarhus. Og der er virkelig noget at glæde sig til! LiteratureXchange er en litteraturfestival i Aarhus, som fylder byen med bøger, spændende foredrag, interviews med nogle af verdens mest kendte forfattere lige nu og masser af læseglæde.

Nogle af arrangementerne er gratis og andre skal du købe billet til. Det er dog altid vigtigt at huske at tilmelde sig de enkelte arrangementer.

Ud over foredrag, interviews og litterære ølsmagninger kan du også tage på BogGods for at støtte mikroforlagene og møde tidsskrifter og grafiske designere, der arbejder med boghåndværk og litteraturformidling.

Læs med her for at se, hvad du kan opleve på festivalen.

Hvor: Festivalen foregår i hele Aarhus, men hovedscenerne er Godsbanen og Dokk1
Hvornår: 8.-18. juni

 

Køb en stjernebillet og oplev det hele

Litteraturfestival Aarhus
Foto: LiteratureXchange

Er du en læsehest, der spiser store murstensromaner til morgenmad? Og skal du ikke gå glip af en eneste af de allerstørste navne på den litterære scene lige nu? Så skal du helt sikkert købe en stjernebillet.

En stjernebillet giver adgang til alle de arrangementer i programmet, som er markeret med en stjerne. Disse er arrangementer, der koster penge, men køber du en stjernebillet, kan du melde dig til lige så mange events, du har lyst til. Så er du garanteret dage fyldt med god litteratur og mulighed for at møde alle hovednavnene på festivalen.

En stjernebillet koster 500 kr. eller 250 kr., hvis du er under 30 år. Det er også muligt at købe en stjerne+ billet, som giver adgang for en ekstra person. En stjerne+ billet koster 750 kr. eller 375 kr., hvis I begge er under 30.

Nogle er stjernearrangementerne er blandt andet en talk med bestsellerforfatter Hanya Yanagihara eller du kan opleve forfatter Naja Marie Aidt og litterat Gyrith Ravn i en samtale om Agota Kristofs forfatterskab.

Du kan købe din stjernebillet her.

Ønsker du bare at se enkelte arrangementer, kan du købe billet på hjemmesiden.

Klimaet i litteraturen

Literaturexhange
Foto: LiteratureXchange

Hvert år har LiteratureXchange nogle temaer, og i år er ingen undtagelse. Klimakrisen er hot i samtidslitteraturen, og den tendens har litteraturfestivalerne også spottet. Med afsæt i FN’s 13 verdensmål om klimaindsatsen har LiteratureXchange skabt en del af programmet omkring temaet ‘Klimaet i litteraturen’.

Du kan blandt andet være en del af en litterær klimamarch, høre klimarap med Per Vers på Salling Rooftop, drikke bitre øl mens du lærer om grøn litteratur eller høre forfatterforedrag om bierne i litteraturen.

Østeuropa i dag

Literaturexchange
Foto: LiteratureXchange

Det andet tema til årets LiteratureXchange er ‘Østeuropa i dag’, som sætter fokus på Europas brændpunkter, særligt Ukraine og Rusland. Du kan høre både nye forfattere og dykke ned i gamle klassikere. Den internationalt anerkendte russiske forfatter Maria Stepanova kommer f.eks. og fortæller om sin roman Til minde om erindringen eller du kan høre Leif Davidsen fortælle om Rusland og russisk historie.

 

Film og litteratur

Er du ikke bare en læsehest men også filmentusiast har du på årets litteraturfestival mulighed for at dykke ned i begge interesser. Der vil være både filmvisninger og talks om alt fra adaptation til tegneserie og animationsfilm. Du kan blandt andet se filmen The Super 8 Years om nobelprisvinder i litteratur Annie Ernaux eller opleve Haruki Murakamis litterære univers komme til live i filmen Drive My Car.

Find hele festivalprogrammet her.

Rigtig god festival!

Tilbud i Aarhus

1
Fantastisk grill tallerken med kebab
Se tilbud
Vinsmagning
Kom til Winemakers Dinner med Francesca fra G.D. Vajra
Se tilbud
Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Galleri Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.