Guide: 6 gode Yogastudier i Aarhus

Har du prøvet yoga, eller overvejer du at starte? Yoga er for alle og er en blid træningsform, som styrker både krop og sind. I en travl og stressende hverdag er yoga en fantastisk måde at slappe af på, samtidig med at man gør noget for sin krop. Måske går du også og har lidt ondt i ryggen eller hovedpine? Så kan yoga blive din bedste ven. 

Aarhus bugner af yoga-muligheder, men hvilket sted skal du lige vælge? Det hjælper vi dig med her i guiden, hvor vi har samlet seks gode, specialiserede yogastudier i Aarhus. 

Læs også: Aarhus’ bedste is – 5 kolde fornøjelser

Favn Yogastudio – Holistisk sundhedshus med nærvær og fællesskab

Favn Yoga
Foto: Favn Yoga Instagram

Yogastudiet Favn er ejet af Charlotte Holm og har eksisteret siden 2011. Favn er ikke kun et yogastudie, men et holistisk sundhedshus med både yoga, andre bevægelsesformer og kropsbehandlinger. Favn har omkring 25 undervisere og behandlere, som supplerer hinanden rigtig godt med deres forskellige kompetencer indenfor bl.a. yoga, massage, coaching, healing og lydterapi. 

Hos Favn køber du ikke et medlemskab, men tilmelder dig et fast hold. Det er der en helt særlig grund til. Indehaveren Charlotte Holm er nemlig overbevist om, at det både giver en større fællesskabsfølelse, tryghed, men også bedre undervisning, da den kan tilpasses efter det enkelte hold. 

Favn er altså et sted, hvor du bliver en del af et trygt fællesskab, hvor der altid er tid til en nærværende snak over en kop kaffe eller te. Med andre ord: en favn at læne sig ind i. Favn inviterer også indimellem til fællesspisninger og inspirerende foredrag. 

Priserne er forskellige, alt efter hvilket hold du tilmelder dig. Vælger du eksempelvis “Patanjali yoga”, er prisen 2.970 kr. for 18 gange á 1,5 times varighed. På flere af holdene tilbydes der rabat til unge/studerende. Mulighederne er virkelig mange hos Favn, herunder “Hormonyoga”, Mindfuldness, “Morgendans” og “Qi Gong”. Der er hold på forskellige tidspunkter alle hverdage samt om søndagen. Kropsbehandlingerne, som Favn også tilbyder, er individuelle og tilkøbes ved siden af. 

Læs mere her: Favn yoga Aarhus

Hvor: Jægergårdsgade 14.2, 8000 Aarhus C

Prisniveau: Afhængigt af det valgte hold, men f.eks. 2.970 kr. for 18 gange

Zanne Kilden Yoga – Hatha Yoga med både faste og åbne hold

Zanna Kilden Yoga
Foto: Zanne Kilden Yoga Instagram

I nye, lækre lokaler i Pakhusene på Aarhus Ø ligger det lille yogastudie Zanne Kilden Yoga, hvor Zanne siden 2018 har undervist i yoga. Hun underviser udelukkende i hatha yoga, hvor hun ønsker at give sine deltagere mulighed for at bevæge kroppen i alle retninger. Hos Zanne Kilden kan alle være med, uanset alder, køn og erfaring med yoga. 

Der er plads til 12 deltagere på hvert hold, hvilket giver mulighed for, at Zanne kan tage individuelle hensyn. Hun tilbyder både åbne og faste hold, så du kan gøre, hvad der passer bedst for dig. Hvis du ønsker at deltage på et fast hold, er prisen 900 kr. for 7 gange á 1,5 times varighed. I øjeblikket foregår de faste yogaklasser tirsdage 9:30-11 og onsdage 10:30-12. 

Passer fleksibilitet bedre ind i din hverdag, eller har du blot lyst til at prøve det af, kan du vælge at tilmelde dig én yogaklasse ad gangen hos Zanne Kilden. Prisen ligger omkring 100-175 kr. for 1,5 time. I skrivende stund tilbyder hun eksempelvis teenageyoga, kun for teenagere, som er inklusiv en lækker olieprøve, til 175 kr. 

Kunne du tænke dig at få eneundervisning i hatha yoga? Så tilbyder Zanne Kilden også dette, hvor fokus udelukkende er på din krop. Det kan være en god idé, hvis du har specielle hensyn, der skal tages til din krop pga. sygdom eller skader. 

Læs mere her: Zanne Kilden Yoga

Hvor: Aarhus Ø – Mariane Thomsens Gade 2F, 1. sal, 8000 Aarhus C

Prisniveau: 900 kr. for 7 gange, og 100-175 kr. for én gang

Læs også: 17 seværdigheder du skal opleve i Aarhus

Ashtanga Yoga Shala – Et af de ældste i Aarhus

Ashtanga Yoga Shala
Foto: Ashtanga Yoga Shala Instagram

Beliggende i Åbyhøj har vi Ashtanga Yoga Shala, som har eksisteret i mere end 20 år. Yogastudiet tilbyder autentisk Ashtanga-Vinyasa, som er den mest aktive form for yoga. Har du et ønske om at komme i bedre form og opnå styrke og smidighed, samtidig med at blive afstresset? Så er Ashtanga-Yoga Shala måske stedet for dig. 

Ashtanga-Vinyasa yoga er serier af forskellige stillinger, hvor bevægelser og åndedræt forbindes. Yogatræningen foregår i et rent, roligt og stemningsfyldt miljø. Udover at være et yogastudie med holdtræning, er Ashtanga Yoga Shala også et samlingssted for yogaentusiaster fra hele landet. Til dette har de indrettet en hyggekrog, som giver anledning til en masse snak og fællesskab blandt yogainteresserede. 

Hos Ashtanga Yoga Shala koster et abonnement med ubegrænset yogatræning på holdene 480 kr. om måneden. Er du studerende, er prisen kun 380 kr. Du kan også vælge et månedsklippekort, hvor du for 350 kr. får 4 yogatimer (300 kr. for studerende). Ønsker du blot en enkelt yogatime, er prisen 120 kr. (100 kr. for studerende). En prøvelektion koster 75 kr. 

Læs mere her: Ashtanga Yoga Shala

Hvor: Søren Frichs Vej 36 G, lok. 09, 8230 Åbyhøj

Prisniveau: 480 kr./md for ubegrænset deltagelse på hold (380 kr. for studerende)

Yogaskolen Aarhus –  Alsidig, klassisk mindful yoga og meditation 

Yogaskolen Aarhus
Foto: Yogaskolen Aarhus Instagram

Leder du efter et helt klassisk yogastudie, som tilbyder forskellige former for yoga? Så skal du måske vælge Yogaskolen Aarhus, som i over 30 år har undervist i klassisk yoga. 

Hos Yogaskolen Aarhus kan alle være med, og der er hold til både begyndere, fortsættere, gravide og seniorer. Faktisk tilbyder Yogaskolen også efterfødselsyoga, som er helt særligt tilrettelagt. 

Du tilmelder dig et hold, som du går til 8 gange á 1,5 times varighed. Prisen for de 8 gange er 790 kr. Yogaskolen giver 10% studierabat, så er du studerende, er prisen blot 670 kr. De fleste torsdage kl. 20-21 kan du få en gratis prøvetime, hvor du introduceres til yoga hos Yogaskolen. 

Læs mere her: Yogaskolen Aarhus

Hvor: Vestergade 45, Baghuset, 8000 Aarhus C

Prisniveau: 790 kr. for 8 gange (studerende 670 kr.)

Hot Yoga Aarhus – Yoga der øger fedtforbrændingen og stofskiftet

Hot Yoga Aarhus
Foto: Hot Yoga Aarhus Instagram

Har du lyst til at prøve en anderledes form for yoga, hvor fedtforbrændingen skydes i vejret, og stofskiftet øges? Så er Hot Yoga måske noget for dig. Du skal dog være forberedt på at svede en masse, for yogatræningen foregår i 40 graders varme. 

Den høje varme øger både fedtforbrændingen og stofskiftet, så du får maksimalt ud af din yogatræning. Yogaformen er bl.a. Bikram, som udspringer af den klassiske hatha yoga. Bikram varer 90 minutter og består af 26 forskellige stillinger, hvor der arbejdes med muskler, led, organer og blodkar. Alle hold foregår på engelsk. 

Skal det være ekstra hårdt, og skal pulsen op, tilbyder Hot Yoga Aarhus også Hot Inferno Pilates. Her er temperaturen 37 grader, og træningen er af høj intensitet med blandt andet intervaltræning. Efter en sådan omgang på 60 minutter, vil din høje kalorieforbrænding fortsætte i helt op til 12 timer efter. 

Prisen for et fast medlemskab er 800 kr. pr. måned. Er du studerende, kan du nøjes med at slippe 500 kr. pr. måned. Du kan også købe et 10-turs klippekort til 1500 kr., eller en enkelt time til 259 kr. Hot Yoga Aarhus har desuden et helt særligt introtilbud, hvor du de første 14 dage får ubegrænset yoga til 359 kr. 

Hver fredag kl. 17 kan alle uden medlemskab desuden være med på yogahold for et minimumsbeløb på blot 100 kr. Alle disse indtægter går ubeskåret til et godt formål, som hver måned udvælges. Man bestemmer altså selv, hvor meget man vil give for yogatimen – men 100 kr. er minimum.

Læs mere her: Hot Yoga Aarhus

Hvor: Havnegade 2b, 8000 Aarhus C

Prisniveau: 800 kr./md (500 kr. for studerende)

Læs også: 6 sjove legepladser for børn i Aarhus

Samāveśa Yoga – Lille og intimt yogastudie

Samavesa Yoga
Foto: Samavesa Yoga Instagram

I yogastudiet Samāveśa Yoga er rummelighed og en uhøjtidelig stemning i centrum. Yogalærerne underviser intuitivt fra hjertet, men altid med henblik på at forene krop og sind. Der er plads til alle hos Samāveśa Yoga, og man bliver en del af et fællesskab, uanset om man er garvet yogaudøver eller aldrig har prøvet det før. 

Yogastudiet tilbyder en del forskellige hold: yin, vatha, vinyasa og blid hatha. Underviserne er forskelligt uddannede, så måske skal du prøve lidt forskellige hold for at finde det rette for dig. 

Prisen for et medlemskab er 445 kr. om måneden, hvor du får fri yogatræning. Er du pensionist eller studerende, er prisen kun 229 kr. om måneden. En enkelt yogatime kan købes for 120 kr., men alle kan få en gratis prøvetime. 

Læs mere her: Samāveśa Yoga

Hvor: Skt. Pauls Kirkeplads 9 B, baghuset 2. sal, 8000 Aarhus C

Prisniveau: Fri yogatræning for 445 kr./md (229 kr. for studerende og pensionister)

Tilbud i Aarhus

Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud

I samme kategori

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.