Seværdigheder i Aarhus: Her er 17 attraktioner, du skal opleve i Smilets By

Uanset om du er turist i egen by, eller kommer fra den anden ende af landet, er Aarhus et fantastisk sted at gå på opdagelse. Byen er kendt som Smilets By og her finder du en rig kultur med museer, hyggelige kvarterer, shopping, caféliv og masser af gratis oplevelser. Her får du en guide til alle de seværdigheder i og omkring Aarhus, du ikke vil gå glip af!

Velkommen til Smilets By

Børnefamilie eller nyforelsket par? Smilets By har noget for alle aldre. Til tilflytteren eller turisten kan vi sige velkommen. Velkommen til en smuk by med et væld af skønne omgivelser, oplevelser og indtryk. Til aarhusianeren, siger vi velkommen til et hav af oplevelser, du måske har overset.

Uanset om det er første gang du besøger byen, eller om du har været her hundrede gange før, så er det helt sikkert værd at se dig ekstra godt omkring, når du bevæger dig rundt i byen. Måske får du øje på noget nyt.

 

Oplevelser for børnefamilier i og omkring Aarhus

Den Gamle By

Den Gamle By er ét af Danmarks mest anerkendte og besøgte museer. Frilandsmuseet, som er bygget op som en gammel købstad, er et levende museum for børn og voksne i alle aldre. Tag på en tidsrejse gennem Danmarkshistorien og dyk ned i historiefortælling på en helt ny måde. I Den Gamle By vil I opleve at blive en del af historien, når omgivelserne vækkes til live og virkelighed og leg flyder sammen. Du kan læse mere om Den Gamle By i vores guide om museet.

Den Gamle By
Foto: Den Gamle By hjemmeside

Kattegatcentret

Ikke langt fra Aarhus ligger Kattegatcentret, som er et besøg værd for hele familien. Gå på opdagelse blandt de mange akvarier, hvor fisk, bløddyr og endda gysende store hajer svømmer rundt. Her kan du tilbringe en lærerig dag sammen med 250 forskellige dyrearter. Oplev når hajerne i Kattegatcentret i Aarhus skal fodres, mærk på krebsdyr og søpølser og bliv klogere på alle de fiskearter, der lever i de danske farvande. Kattegatcentret i Aarhus tilbyder desuden de modige et prøvedyk i deres store tropiske hajtank!

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er en af Danmarks hyggeligste forlystelsesparker. Her finder du alt fra børnevenlige karruseller til adrenalinpumpende rutchebaner og gynger. Tivoli Friheden i Aarhus ligger i udkanten af skoven og byder på fine omgivelser med natur og masser af smukke blomster. Tivoli Friheden åbningstider er sæsonprægede, så hold øje med kalenderen, før I planlægger jeres besøg.

Moesgaard Museum

I de smukkeste omgivelser i Højbjerg ligger det arkæologiske museum Moesgaard Museum. Her kan du komme helt tæt på fortidens mennesker og civilisationer i dragende og dramatiske udstillinger. Det kommer helt sikkert til at være spændende for hele familien, at slå et smut forbi museet. Den smukke modernistiske bygning ligger med et skråt tag, som I kan gå op på, hvor der er en vidunderlig udsigt over marker og skov. Læs vores guide til Moesgaard Museum her!

 

Oplevelser for voksne i og omkring Aarhus

Seværdigheder Aarhus
Foto: aros.dk

Aarhus Bryghus

Er I til god øl og lokalt håndværk, skal I besøge det familie-ejede mikrobryggeri Aarhus Bryghus. Aarhus Bryghus er etableret i 2005 og byder sine gæster indenfor til Fredagsbar hver fredag fra 13-19, hvor du blandt andet kan smage på bryghusets mange forskellige øl og nyde den hyggelige baghave, hvis vejret er til det. Du kan også tage forbi Aarhus Bryghus om lørdagen, hvor der er planlagt masser af spændende overraskelser til bryghusets gæster. Måske får du æren af en intimkoncert med en lokal kunstner – måske er det strikkeklubben, der har indtaget baghaven. Alt kan ske på Aarhus Bryghus.

ARoS Kunstmuseum

ARoS kunstmuseum er det aarhusianske varetegn. Den regnbuefarvede rundgang kan de fleste danskere nævne – selv de, der endnu aldrig har sat deres ben i Smilets By. Men ARoS er meget mere end Your Rainbow Panorama, som det farvede kunstværk af glas på toppen af museet hedder. ARoS byder på kunstværker af danske såvel som internationale kunstnere og udstillinger, der kan få enhver kunstelsker til at måbe. Du kan læse mere om Skandinaviens mest besøgte museum her.

Latinerkvarteret

Du behøver ikke at sætte dig på et fly til Paris for at opleve et vaske ægte latinerkvarter. Latinerkvarteret i Aarhus byder på en helt særlig stemning af shopping og caféliv. Udover at være fyldt med smukke historiske bygninger, har gaderne i Latinerkvarteret også stemningsfyldte baggårdscaféer, hvor du kan nyde en varm cafe latte eller en smagfuld frokostanretning. Tag på opdagelse blandt unikke brugskunstbutikker og farverige hjørner. Du finder Latinerkvarteret ved Domkirken tæt på Store Torv.

 

Gratis oplevelser i og omkring Aarhus

Basin 7 seværdighed
Foto: basin7.dk

Møllestien

I Aarhus finder du selvsagt mange smukke, bevarede bygader. En tur gennem byen kan være en sand oplevelse i sig selv, men er du på jagt efter den smukkeste brostensbelagte gade i Aarhus, skal du forbi Møllestien. Møllestien blev opført i 1300-tallet og det bærer arkitekturen i særdeleshed præg af. Gaden er en drøm for Instagrammeren, der er på evig jagt efter det perfekte billede – og for os andre, der bare sluger smukke farvede bygninger til os.

Den Uendelige Bro

I fantastiske naturskønne omgivelser finder du attraktionen Den Uendelige Bro, som du måske kun kender fra billeder. Broen ligger i Aarhus Bugten og er en populær attraktion blandt både lokale og turister i sommerhalvåret. Den Uendelige Bro var engang en del af et kunstprojekt, men blev så populær blandt byens gæster, at man besluttede at gøre den til en permanent del af bugten. Hop i badetøjet og spring i det smukke blå hav fra broen eller nyd en medbragt kop kaffe på kanten.

Dyrehaven

Besøg Dyrehaven og gå en tur blandt skovens vilde rådyr og vildsvin. Medbring en madpakke, men pas på, skovens dyr er listige og vil gøre alt for at stjæle din medbragte sandwich. For de dyreglade er der også mulighed for at spotte Bambi og hans søster og med en medbragt pose med brød eller frugt kan du komme helt tæt på de vilde dyr.

Stand Up Comedy Aarhus

Hiv vennerne med forbi Stand Up Comedy Aarhus, når der afholdes Open Mic og nyd en fadøl og et godt og gratis grin. Til Open Mic indtager både nye og gamle komikere scenen, hvor materiale testes igennem foran et spændt publikum. Open Mic er komikernes legeplads og intet kan forberede dig på hvad, der venter. Open Mic er helt gratis så inviter alle dine venner og husk at grine med og bakke op om særligt de helt grønne komikere. Stand Up Comedy Aarhus finder du på Alberts hver mandag til torsdag fra 20-22.

Væksthusene og Botanisk Have

Væksthusene og Botanisk have er byens grønne hjerte. Der er gratis adgang til væksthusene, hvor I kan vandre igennem forskellige zoner med tropiske planter. I kan også slentre ganske gratis rundt blandt blomster og træer i Botanisk have. Her er der et væld af skønne pletter til en picnic, og der er også en 3000 kvadratmeter stor legeplads, hvor børnene kan bruge noget krudt, mens de voksne nyder en kaffe i solen. Væksthusene har en café, hvor man kan købe salater, sandwiches, kaffe eller lidt til den søde tand.

Basin 7 og havnebadet

Aarhus Ø er den nyeste bydel i Aarhus, og ligger på en kunstig ø et stenkast nord for Dokk1. Basin 7 er en ø-promenade, der blev indviet i sommeren 2018. Her kan du tage en frisk dukkert i havnebadet eller stille sulten og tørsten i en af de mange madboder langs kajen. Der er konstant feriestemning ved Basin 7 med udsigt over et nærmest uendeligt blå hav. Du kan også gå på opdagelse på Øen og kigge på den forskelligartede arkitektur, hvor også det nye aarhusianske varetegn Lighthouse befinder sig.

Salling Rooftop

Er du ikke bange for højder, så tag en tur op på Salling Rooftop, hvor du får en storslået panoramaudsigt over hele Aarhus. Der er en café, hvor du kan nyde lækre serveringer og kølige cocktails eller få en kop kaffe. Salling Rooftop præsenterer også jævnligt livemusik, så husk at tjekke eventkalenderen, for at se, om der er en koncert du skal med til!

Aarhus Streetfood

Når I engang er blevet sultne af at trave byen tyndt, så slå et sving forbi Aarhus Streetfood. Her kan I bestille lige det i har lyst til  blandt de 30 forskellige mad- og drikkeboder, og slå jer ned sammen i hallen eller under parasollerne udenfor. Der er altid en hyggelig stemning, og mad fra mange af verdens lækreste køkkener.

Tilbud i Aarhus

Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud

I samme kategori

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Aarhus-Festuge-1
Fris-r-Aarhus

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.