De to aarhusianere Niels Ravn og Lars Hede har købt en færge, og med den vil de genåbne en sejlrute mellem Aarhus og Skødshoved på Mols fra den 13. maj 2021. Det skriver TV2 Østjylland. Færgeruten er det oplagte udflugtsmål, og fra åbningsdagen kan du også opleve live jazz-boat på det kulturhistoriske træskib 'MS Tunø'.

MS Tunø Aarhus
Billede: Aarhus Sail Events Facebookside

Når der sættes trykluft på den gamle dieselmotor, og du hører bølgernes blide brusen mod bådsiden, er dét lyden og stemningen der karakteriserer MS Tunø. De to aarhusianere, der står bag bådprojektet, kender hinanden fra studierne på Aarhus Universitet, hvor de lavede studenterradio sammen. I fællesskab istandsatte de den gamle postbåd MS Tunø, som i dag skal fragte glade og eventyrlystne aarhusianere til mols, og hjem igen.

Ruten er oprettet, fordi de to aarhusianere der står bag projektet, ikke har kunnet forstå, at aarhusianerne ikke indtil nu har kunnet komme til Mols af søvejen, fortæller de til TV2 Østjylland. Ruten har tidligere været aktuel i det aarhusianske farvand, men har været lukket ned siden 1993.

Kom til jazz-boat på MS Tunø fra den 13. maj

Er du til jazz, live musik, og ønsker du at nyde den smukke musik ud fra Havnepladsen i Aarhus? Aarhus Sail Event afholder jazz-boat arrangementer på MS Tunø. Hver torsdag, fredag og lørdag aften spiller de to jazzmusikere Jens Klüver og Esben Tjalve ombord på skibet, og du kan bestille billetter til deres events her.

Fakta om den nye færgerute:

  • Færgen har plads til 37 personer
  • Færgen torsdage og lørdage. Den sejler fra Aarhus klokken 09.00 og igen fra Skødshoved klokken 18.45. Dét gør den perfekt til dagsture til Mols.
  • Tur/retur med den nye færge, kommer til at koste 250 kroner for voksne, og 150 kroner for børn under 12 år. Du kan booke ruten her.
  • Sejladsen varer 45 minutter hver vej, og man kan både side indenfor og udenfor på båden.
  • På turen kan man nyde udsigten og man er velkommen til selv at medbringe picnic og madpakker.