8 barer i Aarhus, der er et besøg værd

Er du i tvivl om, hvor du skal drikke din næste øl? Aarhus har et hav af cafeer og barer at vælge imellem, men her er 8 barer, som kan noget forskelligt hver især, og som helt sikkert er besøget værd!

Pinds Café – En af de hyggeligste barer i Aarhus

Pinds cafe
Foto: pindscafe.dk

Pinds Café er en af de ældste cafeer i Aarhus og blev både kendt og berygtet, da tidligere ejer, Elna Pind, overtog den i 1936.

De sidste par år har baren dog gennemgået en forandring, hvor de hyggelige omgivelser er blevet bevaret, men ellers har baren fået en opgradering, hvor forkælelse af gæsten er i fokus. De gamle nikotinbeklædte genstande er blevet udskiftet, og baren har nu et rødt lysskær.

Pinds Cafe sammenlignes gerne med Sams bar, og du vil finde en blanding af stamgæster, der stadig holder af stedet og nye gæster, der er kommet til efter forvandlingen af baren. Hils gerne på de friske bartendere, der altid er med på en god gimmick!

Rygning indenfor: nej

Prisklasse: $$

Åbningstider: søndag-tirsdag: lukket, onsdag: 16-23, torsdag: 16-01, fredag og lørdag: 16-03

Adresse: Skolegade 11, 8000 Aarhus C

Under Masken

Det eksklusive Hotel Royal står i stor kontrast til deres nabo: Cafe under Masken. Når du går ned af trapperne og træder ind på baren, vil du opleve et sted, som er meget unikt både i udsmykning og klientel.

Hans Krull, som er ejer af baren, er en excentrisk kunstner, hvis værker pryder baren fuldkomment. Masker, han selv har lavet, hænger på væggene, og malerier, han selv har malet, findes overalt, når du kigger op på loftet. Man kan blive ved med at opdage nye dimser og tegninger- selv på toiletterne, hvor spejle er dækket af skrift og klistermærker.

Gæsterne på baren spænder vidt fra unge studerende til midaldrende kreative sjæle, der alle nyder en øl til en rimelig pris. Ud af højtalerne strømmer musik, der ofte er reggae-inspireret, og som du i hvert fald ikke finder på top-100.

Rygning indenfor: ja

Prisklasse: $

Åbningstider: mandag-onsdag: 12-02, torsdag-lørdag: 12-03, søndag: 13-00

Adresse: Bispegade 3, 8000 Aarhus C

Gedulgt – Anonym bar i Aarhus

I en anonym baggårdsgyde, finder du en gammel, grøn dør med et lille vindue i. Intet skilt, ingen dørmand og intet tegn på, at der indenfor ligger en eksklusiv og eksperimenterende cocktail-bar.

Denne ”speak-easy” bar serverer dig en cocktail, som du formentlig ikke har prøvet før. Prøv for eksempel deres Pop Pop Popcorn, der serveres i et popcornbæger eller American Beauty, som serveres i et lille badekar.

Indenfor har stedet en laboratorie-lignende indretning, som stemmer godt overens med deres eksperimentelle tilgang til drinks. På Gedulgt er man sikret en anderledes, gastronomisk oplevelse.

Rygning indenfor: Nej

Prisklasse: $$$

Åbningstider: søndag til onsdag: lukket, torsdag: 18-00, fredag og lørdag: 16-02

Adresse: Fredensgade 41, 8000 Aarhus

Baren Tir Na Nog –  Irske pub i Aarhus

Tir Na Nog
Foto: tirnanog.dk

I Frederiksgade ligger den irske pub, Tir Na Nog, der samtidig emmer af dansk hygge. Stedet er stort og består af fire forskellige rum, som har hvert deres kendetegn.

I ”The Tap Room” kan du opleve livemusik, som du kan få lov at danse til. Vælger du ”The Merchant Room” kan du bestille en lækker cocktail, som er specialet i den moderne del af den irske bar.

Vil du gerne sidde i mere rolige omgivelser og smage på whiskey med vennerne, så kan du booke plads i ”The Whiskey Room”. For at det ikke skal være løgn, kan du undervejs nyde en burger i ”The Dining Room”!

Rygning indenfor: nej

Prisklasse: $$

Åbningstider: mandag-torsdag: 10-03, fredag og lørdag: 09-05, søndag: 13-03

Adresse: Frederiksgade 40, 8000 Aarhus C

Baren Sway

Under Skt. Clemens Bro ligger Sway, som skiller sig ud fra mange af de andre barer beliggende omkring åen. Det bliver ikke mere centralt, men på trods af dette, er stemningen hyggelig og nede på jorden.

Røde vægge og varme farver fra neonlamperne, klyngerne af sofaer og DJ-pulten er med til at skabe stemningen på Sway. Her bliver primært spillet rock- og punkmusik, som dog ikke overdøver en god samtale.

Det specielle ved baren er blandt andet, at her er plads til alle, uanset hvordan man ser ud, bare man er kommet for at have en god aften. Kom for eksempel om onsdagen og dyst om en flaske shots i den gratis bordfodboldturnering!

Rygning indenfor: nej

Prisklasse: $

Åbningstider: Onsdag: kl. 20:00 – 02:00, Torsdag: kl. 20:00 – 03:00, Fredag – Lørdag: kl. 20:00 – 05:00

Adresse: Sankt Clemens Torv 17, 8000 Aarhus C

Cafe LeCoq – Populær bar i Aarhus

LeCoq er en populær bar i Aarhus, som er placeret ved Graven i Latinerkvarteret. Især om sommeren er baren velbesøgt. Faktisk så meget at græsarealet foran LeCoq, også kaldt hipster-højen, er fyldt med mennesker, der sidder og drikker deres flaske-øl.

Indenfor er indretningen hyggelig og uformel med gule og brune vægge og et bordfoldbord til fri afbenyttelse. Hvis du besøger LeCoq, er et godt tip, at du skal bestille deres Aarhus-sæt. Det består af en Ceres-top og et shot Chartreuse. Chartreuse er en fransk urtelikør og er barens absolutte særtegn.

Faktisk er LeCoq den bar på verdensplan, der sælger mest Chartreuse!

Rygning indenfor: opdelt i ryger- og ikke-ryger sektion

Prisklasse: $

Åbningstider: Alle ugens dage 11:30-03

Adresse: Graven 14, 8000 Aarhus

Læs også: Teaterforestillinger for alle i Aarhus

Alberts bar – Oplev comedy show i Aarhus

ruben søltoft på alberts
Foto: albertsbar.dk

På Store Torv i Aarhus C ligger en bar, der hedder Alberts. Her kan man hver uge fra mandag til torsdag opleve et open mic comedy show. Det koster ingenting, og alle kan melde sig til at prøve kræfter med at stå foran mikrofonen.

Open mic er stand up komikerens legeplads, hvor man kan prøve nye jokes af foran et mindre publikum. Mens du får et godt grin, kan du passende nyde en af Alberts skønne cocktails eller en god, stor Blanc.

Omgivelserne er intime og hyggelige, hvor loftet er beklædt med runde, brune cirkler, som skal hjælpe på akustikken. Belysningen er dæmpet, men rummet er lyst op af stearinlys og et spotlight, som rammer der, hvor mikrofonen står, og hvor komikerne aften efter aften kommer til at underholde.

Rygning indenfor: nej

Prisklasse: $$

Åbningstider: søndag-torsdag: 18-23, fredag og lørdag: 17-02

Adresse: Store Torv 3, 8000 Aarhus C

PV kaffe- og cocktailbar

PV kaffe og cocktail er centralt placeret på det gamle Pustervig Torv. Her har de masser af udendørs plads på selve torvet og en hyggelig bar indenfor med tilhørende kælder, som også kan benyttes til fest.

Indenfor lyser et neonskilt rummet op med ordene ”This must be the place”, og ellers er der masser af planter og instagramvenligt interiør. Om dagen kan du få en billig, men god kop kaffe, og om aftenen kan du frit vælge mellem de mange forskellige cocktails på kortet.

Er der en klassiker, du ikke kan finde på menuen, spørger du blot en af bartenderne, så tryller de for dig.

Rygning indenfor: nej

Prisklasse: $$

Åbningstider: Mandag-onsdag: 11-00, torsdag: 11-02, fredag og lørdag: 11-05, søndag: 11-18

Adresse: Rosensgade 21, 8000 Aarhus C

Tilbud i Aarhus

1
Fantastisk grill tallerken med kebab
Se tilbud
Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.