Guide: De 6 bedste cocktailbarer i Aarhus

Så er det blevet fredag, og vi har af samme årsag smækket en lille guide sammen, så det er nemmere at overskue Aarhus’ mange cocktailmuligheder
Er du en nørdet gin-entusiast? Sætter du en ære i at finde det mest eksperimenterende på cocktail-kortet? Eller vil du bare gerne have en gedigen Long Island i festlige omgivelser? Der gemmer sig nogle helt fantastiske cocktailbarer i Aarhus, hvad end du er cocktail-connoisseur eller bare tørstig efter en god oplevelse.

Barstart – Blodige Tarentino-drinks i hyggelige omgivelser

Bedste cocktailbarer i Aarhus
Foto: Barstarts Instagram

En smule væk fra resten af Aarhus Ås mange barer, klubber og caféer, ligger Barstart hengemt under Clemens Bro. Placeringen gør, at stedet ikke er nær så overrendt, som nogle af de store barer omkring åen, og Barstart kan derfor virke som en skjult perle, når man træder ind i den dunkle belysning.

Indretningen er klassisk og hyggelig, men når man griber fat i et menukortet, finder man dog hurtigt ud af, at der er noget helt særligt ved Barstart.

Hele cocktailudvalget er inspireret af Tarentinos spraglede og til tider blodige filmunivers. Du kan blandt andet få flere cocktails inspireret af Tarentino’s filmunivers, såsom “Honey Bunny”, der er en reference til “Pulp Fiction”.

“Honey Bunny” består af en eksplosiv blanding af  Bianco Vermouth, bergamotto, lemon, honning og Angostura Bitter – og som du kan fornemme forstår barens dygtige bartendere sig altså i den grad på komplekse og spændende smagssammensætninger.

Åbningstider: Torsdag-lørdag 18-02
Pris: 100-130 kr. pr stk.
Adresse: Fiskergade 28, 8000 Aarhus C

Gedulgt – Byens eksperimentelle og nørdede cocktail-oplevelse

Gedulgt cocktailbarer i aarhus
Foto: Gedulgts Facebook

Gedulgt er byens måske mest eksperimentelle og nørdede cocktail-oplevelse. Det specielle navn, er et gammelt ord, der refererer til noget, der er skjult eller gemt. Dette afspejles da også barens placering i en lille en baggård i Fredensgade, hvor de færreste havde gættet, at en af byens allerbedste cocktail-oplevelser gemmer sig.

Konceptet er inspireret af 1920’ernes spiritusforbud i USA, hvor illegale barer lå gemt væk i gyder og stræder for ikke at vække mistanke om, at en bar lå skjult bag den neutrale facade. Og Gedulgt ser da heller ikke ud af meget udefra, men træder du ind af døren, er oplevelsen en helt anden. Atmosfæren er hyggelig og baren sprudler altid af liv.

Menukortet byder på nogle af byens mest interessante og velsmagende cocktails, og særligt deres Out of this World menu er spækket med cocktail-oplevelser, der smagsmæssigt og æstetisk tager dig på en rejse, som i den grad er af en anden verden. Her finder du for eksempel den populære cocktail  “American Beauty”, der er inspireret af Sam Mendes film af samme navn.

Denne cocktail er med blandt andet orangeblomstvand, appelsin, rosenlemonade og honning serveret i et miniature badekar dækket af rosenblade. En reference fra filmens mest ikoniske scene.

Åbningstider: Torsdag 18-00, fredag-lørdag 18-02
Pris: 95-160 kr. pr stk.
Adresse: Fredensgade 41, 8000 Aarhus C

Spis til (næsten) halv pris på 40 populære restauranter

Two Socks – Gin-entusiastens våde drøm

Aarhus bedste cocktailbarer
Foto: Two Socks Instagram

Er du gin-entuasiast, er der ét sted i byen, som er uomgåeligt; Two Socks, der ligger på Klostertorv.

Her laves der Gin og tonic i et utal af afskygninger. Besøger du Two Socks, går der ikke længe, før du finder ud af, at eksperterne bag baren ved alt, der er at vide om gin-destillering, lagring og hvad der ellers hører sig til faget. Du kan trygt lade dem dig guide gennem menukortets spændende ginudvalg, som også byde på alkoholdfri gin.

Desuden er stemningen helt særlig på Two Socks. Den rustikke indretning bestående af rå træborde og vægge dækket af ginflasker, gør baren til én af byens hyggeligste. Desuden tilbyder Two Socks gins-smagning, der vil indføre dig i ginens komplekse verden, og give dig en ny påskønnelse af, hvor forskelligt gin kan smage.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 16-00 og fredag-lørdag 12-02
Pris: 110-140 kr. pr stk.
Adresse: Klostertorvet 4, 8000 Aarhus C

St. Pauls Apothek – Historisk og stilfuld oplevelse i byens gamle apotek

St. Pauls Apothek Cocktails
Foto: St. Pauls Apotheks Facebook

I byens gamle apotek i Jægergårdsgade, finder du en af Aarhus’ mest stilfulde cocktailbarer. Stedet har bibeholdt navnet St. Pauls Apothek, og både udefra og indenfor kan man fornemme det gamle apoteks smukke islæt. Desuden giver stuklofterne, de høje vinduespartier og den dunkle belysning associationer til Manhattans stilfulde barscene.

St. Pauls Apothek serverer nogle af Aarhus’ mest interessante og velsmagende cocktails, der leger med både smagsnuancer og æstetik. Stedets grundlægger har da også været finalist i nogle af verdens mest prestigefyldte cocktailkonkurrencer, og det bærer menukortet i den grad præg af.

Foruden cocktails byder St. Pauls Apothek desuden på lækker mad, og de dygtige kokke og bartendere er mestre i at kombinere cocktails med gourmet-serveringerne.

Åbningstider: Tirsdag-Torsdag 17.30-00 og fredag-lørdag 17.30-02
Pris: 90-150 kr. pr stk.
Adresse: Jægergårdsgade 76, 8000 Aarhus C

Grace Aarhus– Cocktailbar i 1920 omgivelser

Grace cocktailbar Aarhus
Foto: Grace Aarhus´s instagram

Grace serveres lækre og innovative cocktails i flotte omgivelser. Cocktailbaren har en fed 1920’er vibe med flotte velourmøbler og printet tapet, og bag baren står nogle af Aarhus’ bedste bartendere. Smagsoplevelsen er i højsædet, og der udvikles hele tiden nye og spændende cocktails.

De nye ejere af cocktailbaren Grace i Skolegade har skabt et sted, hvor man kan slappe af og drikke cocktails frem til midnat, hvorefter man kan danse det meste af natten væk i omgivelser, der skal føre tankerne tilbage til de swingende 1920’ere.

Drik dine kvalitetscocktails til hiphop inden midnat og dans til elektronisk musik natten lang. Der er Happy Hour alle åbningsdage, og priserne er lave, men kvaliteten er høj.

Grace er et sted, hvor man kan komme, som man er, slappe af, drikke gode cocktails og danse hele natten. Men det er også et sted, hvor man kan få en enkelt eller to, inden man skal til koncert eller i teatret.

Åbningstider: Torsdag 18-02 og fredag 16-05 og lørdag 18-05.
Pris: 70-145 kr. pr stk.
Adresse: Skolegade 26, 8000 Aarhus C

Force Majeure – sociale cocktails

Force Majeure cocktailbar
Foto: Force Majeures Instagram

Force Majeure er ud over at lave utroligt lækre cocktails også et samlingssted med socialt nærvær, hvor der ofte er mulighed for at få et par nye bekendtskaber. Den lille bar rummer 15 siddepladser og der er altid en intim og behagelig stemning. Baren er også en spiritushandel, hvor du kan udforske de unikke, håndplukkede produkter, mens bartenderne skænker op.

Cocktailmenuen på Force Majeure er lavet til at inspirere, så her er bartenderne altid klar på at udfordre dig med spændende twists på de klassiske cocktails.

Force Majeure har åbent i hverdagen, så det er også det perfekte sted til en fyraftens-drink med venner og kollegaer.

Åbningstider: Tirsdag-onsdag 11-18, og torsdag-lørdag 11-00.
Pris: 95-130 kr. pr. stk.
Adresse: Borggade 5, 8000 Aarhus C

Tilbud i Aarhus

FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Tangkroen-brunch-buffet-06-scaled
Nyd en lækker Kronch
Se tilbud
En aften på kroen
En aften på Kroen
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Juliette-brunch-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.