f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Børnevenlige oplevelser
I denne guide sÌtter vi fokus pü de børnevenlige oplevelser. Der findes nemlig fange spÌndende aktiviteter for hele familien i Aarhus. Sü tag de mindste i hÌnderne og udforsk byen. Der er masser af spÌndende og lÌrerige oplevelser der venter lige rundt om hjørnet. 

1. Besøg en offentlig legeplads

Aarhus er fuld af udendørs fornøjelser for børn og voksne. Flere steder i byen finder du blandt andet masser af offentlige legepladser, hvor dine børn kan fjolle omkring og brÌnde lidt eftermiddags krudt af. Pü de offentlige legepladser kan I finde alt fra gynger, til karruseller, rutchebaner, klatrestativer og vipper. Du kan ogsü finde kÌmpe store sandkasser, hvor de mindste børn kan fü masser af tid til at gü. Lav lidt research før I tager afsted og find en legeplads, der passer til dit barns alder. Og husk sü at medbringe en madpakke eller snacks til nür børnene bliver sultne. 

2. Tag en tur i dyrehaven

I Dyrehaven i Aarhus gür vilde dyr frit omkring og er dine børn modige nok, kan de tilmed fü lov til at fodre de mange pattedyr, der valser omkring med frugt og brød. Der er lagt op til en spÌndende og lÌrerig dag i naturen hvor tiden nok skal flyve afsted. FortÌl dine børn hvad du ved om de forskellige dyr og lyt, nür de stiller spørgsmül. Büde børn og voksne kan lÌre meget af at vÌre ude i naturen og tÌt pü dyrelivet. Medbring eventuelt en bog, der fortÌller lidt sjove historier, om de forskellige dyr, I ser pü jeres vej. Lange güture og madpakker gür hünd i hünd med Dyrehaven i Aarhus. Dyrehaven er üben for offentligheden fra solopgang til solnedgang, sü pak taskerne og find ud af hvem, der spotter det første vildsvin eller hvem, der kan fü øje pü Bambi. Der er masser af børnevenlige oplevelser i dyrehaven. 

3. Brug en dag i kulturhuset Dokk1

Dokk1 er én af Aarhus’ nyere ikoniske attraktioner og her finder du også masser af oplevelser for børn. På Dokk1s mange etager, kan du finde områder, specifikt tiltænkt børnefamilier og her kan du gå på opdagelse sammen med dine børn i alderen 0-12 år. Udover de store lege- og væresteder i Dokk1 i Aarhus, finder du også masser af medier, børnene kan udforske og fordybe sig i. Er dine børn til show, kan de klæde sig ud og optræde på den store scenetrappe, hvor I desuden kan se én af Dokk1s forestillinger i løbet af året. Har I en rolig dag, kan I også slappe af i pusterummet eller nyde en film sammen i filmområdet. 

4. Kør pü skøjter i Aarhus Skøjtehal

Er vejret gråt og kedeligt, er der stadigvæk masser af børnevenlige oplevelser i Aarhus. Hvis de er gamle nok, kan du eksempelvis invitere børnene en tur i Aarhus Skøjtehal, hvor de kan få lov at løbe rundt på isen. Er de lidt usikre i skøjterne, kan du leje en støtte-pingvin, som kan hjælpe dem til at komme rundt. I Aarhus Skøjtehal er der garanti for en sjov dag med hele familien. I kan også finde den indre John Travolta frem og være med til isdisco, hvor musikken bliver skruet helt i top og discolysene kommer på. Åbningstider for Aarhus Skøjtehal er åben i weekenderne indenfor sæsonen. Husk at tjekke op på specifikke åbningstider før I tager forbi Aarhus Skøjtehal. 

5. GĂĽ en tur i Den Gamle By

Den Gamle By er et must for alle aldre. Tag dine børn med pĂĽ en tidsrejse i Den Gamle By i Aarhus. I Aarhus’ købstadsmuseum kan dine børn lĂŚre om det gamle Danmark. De kan lĂŚre om en historisk tid og dykke ned i alt fra huse, biler og butikker til gamle samfunds skikke og selskabslege. Børnene kan tilmed tage del i legene og pligterne pĂĽ det levende museum i Den Gamle By. Hold øje med Den Gamle By kalender – i løbet af ĂĽret vil der vĂŚre temadage, sĂŚrlige arrangementer og udstillinger samt underholdning, dine børn vil elske. 

6. Prøv forlystelserne i Tivoli Friheden

Mange danskere kender Tivoli Friheden, som Ên af Danmarks hyggeligste forlystelsesparker. Tivoli Friheden er placeret i skoven i udkanten af midtbyen og har i løbet af de seneste ür undergüet en del forandringer, sü forlystelsesparken nu blandt andet strüler med masser af smukke blomster. Tag ungerne med i Tivoli Friheden i Aarhus og slip dem løs blandt de mange hurtige forlystelser. Parken er for gÌster i alle aldre og der er masser af underholdning for de, der er for smü til at prøve rutjebanerne. Du kan ogsü tage de mindste med pü en sejltur i motorbüdene. De lidt større børn kan fü et legekørekort pü Bille By Køreskole og for de Ìldste er der kamp om hullerne pü minigolfbanen. Tivoli Friheden sÌson er fra den 13. april til 30. december. 

7. Fjol rundt i DGI Huset

Hver søndag afholder DGI Huset Sjov Søndag legeland, hvor dine børn kan fü lov at boltre sig i DGI Husets mange forskellige faciliteter. DGI Huset puster liv i hoppepuderne og übner pü Sjov Søndag op for fri leg i springsalen og fri klatring. For de sportsglade børn er der masser af sjov og spil i sportshallerne. DGI Huset i Aarhus har gode faciliteter til badminton, hündbold, fodbold, tennis og mange andre aktive og sjove boldspil. DGI Husets übningstider for Sjov Søndag er 12-15:00 og du skal huske at booke plads til dig og dine børn, sü I ikke gür forgÌves. 

8. Fang strĂĽlerne i Endless Connection

Springvandet Endless Connection er én af de nyere installationer på Aarhus’ moderne havneplads. To meter høje mure af vand springer op af fliserne og forsvinder igen i en smuk symfoni. Det er både et smukt syn at se byen igennem murene af vand, men det er også et sted, med plads til sjov og ballade. Hvis dit barn elsker vand, er det en skøn forfriskning på en varm sommerdag eller en sjov leg, hvor man skal undgå at blive ramt af vandet. Tag børnene med til Endless Connection og spis madpakken i ro og mag, før legen går i gang.

 

Vi har lavet kategorien “For børn”, hvor du ogsĂĽ kan finde inspiration til andre børnevenlige oplevelser i Aarhus.

Jeg er meget nysgerrig pĂĽ at udforske og opleve de mange muligheder, der er i Aarhus. Mine primĂŚre interesser er sport og events, hvorfor de fleste af mine artikler vil komme til at omhandle dette.

jacob@tipaarhus.dk

Privatlivspolitik