Guide: 8 børnevenlige oplevelser i Aarhus

I denne guide sætter vi fokus på de børnevenlige oplevelser i Aarhus. Der findes nemlig fange spændende aktiviteter for hele familien i smilets by. Så tag de mindste i hænderne og udforsk byen. Der er masser af spændende og lærerige børnevenlige oplevelser der venter lige rundt om hjørnet. Der er både gratis, billige og lidt dyrere oplevelser.

1. Besøg en offentlig legeplads

Aarhus er fuld af udendørs fornøjelser for børn og voksne. Flere steder i byen finder du blandt andet masser af offentlige legepladser, hvor dine børn kan fjolle omkring og brænde lidt eftermiddags krudt af. På de offentlige legepladser kan I finde alt fra gynger, til karruseller, rutchebaner, klatrestativer og vipper.

Du kan også finde kæmpe store sandkasser, hvor de mindste børn kan få masser af tid til at gå. Lav lidt research før I tager afsted og find en legeplads, der passer til dit barns alder. Og husk så at medbringe en madpakke eller snacks til når børnene bliver sultne.

Prøv for eksempel legepladsen ved Tietgens Plads på Frederiksbjerg eller tag til Trøjborgs legeplads på Steen Billes Torv.

2. Tag en tur i dyrehaven

Dyrehaven Aarhus

I Dyrehaven i Aarhus går vilde dyr frit omkring og er dine børn modige nok, kan de tilmed få lov til at fodre de mange pattedyr, der valser omkring med frugt og brød. Der er lagt op til en spændende og lærerig dag i naturen hvor tiden nok skal flyve afsted. Fortæl dine børn hvad du ved om de forskellige dyr og lyt, når de stiller spørgsmål.

Både børn og voksne kan lære meget af at være ude i naturen og tæt på dyrelivet. Medbring eventuelt en bog, der fortæller lidt sjove historier, om de forskellige dyr, I ser på jeres vej. Lange gåture og madpakker går hånd i hånd med Dyrehaven i Aarhus.

Dyrehaven er åben for offentligheden fra solopgang til solnedgang, så pak taskerne og find ud af hvem, der spotter det første vildsvin eller hvem, der kan få øje på Bambi. Der er masser af børnevenlige oplevelser i dyrehaven.

3. Brug en dag i kulturhuset Dokk1

Dokk1 legeplads

Dokk1 er én af Aarhus’ nyere ikoniske attraktioner og her finder du også masser af oplevelser for børn. På Dokk1s mange etager, kan du finde områder, specifikt tiltænkt børnefamilier og her kan du gå på opdagelse sammen med dine børn i alderen 0-12 år.

Udover de store lege- og væresteder i Dokk1 i Aarhus, finder du også masser af medier, børnene kan udforske og fordybe sig i. Er dine børn til show, kan de klæde sig ud og optræde på den store scenetrappe, hvor I desuden kan se én af Dokk1s forestillinger i løbet af året. Har I en rolig dag, kan I også slappe af i pusterummet eller nyde en film sammen i filmområdet.

Udenfor har Dokk1’s 1. sal ligger legepladsen Kloden, hvor fantasien og børnene kan slippes løs.

Læs også: Stand up comedy i Aarhus 

4. Gå en tur i Den Gamle By

Gåtur i Den Gamle By

Den Gamle By er et must for alle aldre, men er især en god børnevenlig oplevelse. Tag dine børn med på en tidsrejse i Den Gamle By i Aarhus. I Aarhus’ købstadsmuseum kan dine børn lære om det gamle Danmark. De kan lære om en historisk tid og dykke ned i alt fra huse, biler og butikker til gamle samfunds skikke og selskabslege.

Børnene kan tilmed tage del i legene og pligterne på det levende museum i Den Gamle By. Hold øje med Den Gamle By kalender – i løbet af året vil der være temadage, særlige arrangementer og udstillinger samt underholdning, dine børn vil elske.

Et ekstra plus er at børnebilletten til Den Gamle By er gratis.

5. Smuk natur i Botanisk Have

Børnevenlige oplevelser i Aarhus

Lige ved siden af Den Gamle By i Aarhus ligger smukke Botanisk Have. Botanisk have er en rolig oase midt i byen, hvor I kan nyde en picnic eller lege i naturen.

I de flotte væksthuse, som ovenikøbet er gratis, finder du vaskeægte vild natur. Her kan børnene opleve eksotiske planter og fine sommerfugle i et varmt klima, der tager dig væk fra hverdagen. Du finder over 2000 slags plantearter fra hele verden, og undervejs er der små ledetråde til de mindste, så børnene kan blive klogere på naturen. En både sjov og lærerig oplevelse for hele familien.

I væksthusets cafe kan du få salater, sandwich, kaffe eller is, hvis I har brug for en pause efter de mange oplevelser. Tjek deres hjemmeside, før du tager afsted, så du kan se deres forskellige aktiviteter over sommeren.

6. Prøv forlystelserne i Tivoli Friheden

Børnevenlige oplevelser i Aarhus

Mange danskere kender Tivoli Friheden, som én af Danmarks hyggeligste forlystelsesparker. Tivoli Friheden er placeret i skoven i udkanten af midtbyen og har i løbet af de seneste år undergået en del forandringer, så forlystelsesparken nu blandt andet stråler med masser af smukke blomster.

Tag ungerne med i Tivoli Friheden i Aarhus og slip dem løs blandt de mange hurtige forlystelser. Parken er for gæster i alle aldre og der er masser af underholdning for de, der er for små til at prøve rutjebanerne. Du kan også tage de mindste med på en sejltur i motorbådene.

I forlystelsesparken er der rig mulighed for at få mad og drikke, og dermed bruge hele dagen på de mange oplevelser for store og små. Tivoli Friheden åbner sæsonen fra d. 16. juni, så det er bare med at planlægge en tur over sommeren.

7. Fjol rundt i DGI Huset

Børnevenlige oplevelser i Aarhus

Hver lørdag og søndag afholder DGI Huset gymleg for 2-5-årige, hvor dine børn kan få lov at boltre sig i DGI Husets mange forskellige faciliteter. DGI Huset puster liv i hoppepuderne og så står den på hop, dans og leg for de små. Imens kan forældrene være i hallen eller få ordnet sin egen træning i DGI-husets træningscenter.

Om søndagen kan du også komme til Sjov Søndag, hvor hele familien kan lege sammen i næsten hele huset. DGI Husets åbningstider for Sjov Søndag er 12-15:00, og en billet koster 75 kroner.

DGI Huset i Aarhus har gode faciliteter til badminton, håndbold, fodbold, tennis og mange andre aktive og sjove boldspil. Du skal huske at booke plads til dig og dine børn til deres forskellige aktiviteter, så I ikke går forgæves.

8. Fang strålerne i Endless Connection

Børnevenlige oplevelser Aarhus

Springvandet Endless Connection er én af de nyere installationer på Aarhus’ moderne havneplads, som i dag er en perfekt børnevenlig oplevelse i sig selv. To meter høje mure af vand springer op af fliserne og forsvinder igen i en smuk symfoni. Det er både et smukt syn at se byen igennem murene af vand, men det er også et sted med plads til sjov og ballade.

Hvis dit barn elsker vand, er det en skøn forfriskning på en varm sommerdag eller en sjov leg, hvor man skal undgå at blive ramt af vandet. Tag børnene med til Endless Connection og spis madpakken i ro og mag, før legen går i gang. Herefter kan I gå langs havnen og nyde den smukke udsigt.

En gratis oplevelse, som børnene stensikkert kan bruge lang tid på at nyde.

Vi har lavet kategorien “For børn”, hvor du også kan finde inspiration til andre børnevenlige oplevelser i Aarhus.

Tilbud i Aarhus

Vinsmagning
Kom til Winemakers Dinner med Francesca fra G.D. Vajra
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud
Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud

I samme kategori

Naturhistorisk museum sommerferie
IMG_4559
Væksthusene
DGI Huset

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.