Spis kager med god samvittighed og støt indlagte børn

Lørdag den 17. juni er det kagens dag – en oplagt undskyldning for at mæske sig i lækre kager og samtidig støtte indlagte og udsatte børn. Cykelholdet Legeheltene Riders har stablet arrangementet ”Smag for en sag” på benene på Lille Torv i Aarhus, hvor der mellem 10.00 og 17.00 sælges lækre kager til fordel for Børneulykkesfondens Legehelte. Legeheltene sikrer leg og bevægelse for indlagte børn og for ukrainske børn på modtagecentre.

Det er velgørenhedscykelholdet Legeheltene Riders, som har valgt at stable arrangementet på benene som en del af deres indsamling til Legeheltene og for at skabe bredere kendskab til Legeheltenes arbejde på hospitalerne. Alle kagerne, som bliver solgt til Smag for en sag er doneret af forskellige bagere i Aarhus.

Cykelholdet har i slutningen af juni sat sig for at cykle fra Aalborg til København, for at besøge Legeheltene på udvalgte hospitaler og sygehuse. I forbindelse med holdets cykeltur samler de penge ind til Legeheltenes arbejde – og det er denne indsamling, pengene fra kagesalget går til. 

Løbende offentliggørelse af bagere og kendte ansigter

Til Smag for en sag er det en række af byens bagere, som har valgt at støtte op om arrangementet og donere kagerne, så alle pengene kan gå til børnene. Derudover vil flere kendte ansigter gæste kageteltet, for at støtte op. 

Aarhus har tidligere haft tradition for kagens dag, men da den ikke længere afholdes, har vi valgt at tage idéen igen op og prøve at gøre det til en tradition – vi er meget taknemmelige for de bagere der har valgt at donere kager til os – og ligeledes meget glade for, at Arla har doneret 1.000 Mathilde kakao brikker, som sikkert bliver et hit blandt børnene…,” lyder det fra Jimmi Andersen, cykelrytter for Legeheltene Riders. 

Alle er velkomne til at kigge forbi kageteltet på Lille Torv lørdag den 17. juni, købe kager,  fra lokale bagere, vand, kaffe og Matilde kakaomælk og samtidig støtte indlagte og udsatte børn. 

Legeheltene Riders

Cykelholdet, som samler penge ind til Legeheltene, består af Lars Møller, Christian Dam, Kamilla Koldbro Fuglsang, Rikke Munksgaard, Jimmi Andersen, Anna Wieghorst, Henrik Henneberg, Janne Møller, Nikolaj Sørensen, Nadia Kjær Christensen, Jacob Nielsen og Mona Strandberg.  

Cykelturen finder sted fra fredag den 30. juni til tirsdag den 4. juli, og er fordelt på i alt fem etaper med en total længde på ca. 600 km. 

Undervejs på ruten besøger rytterne hospitaler og sygehuse i Aalborg, Viborg, Randers, Aarhus, Vejle, Kolding, Odense, Slagelse, Dianalund, Roskilde, Hvidovre, for til sidst at ende i København på Rigshospitalet. Formålet med turen er at samle midler ind til Legeheltene og at øge det generelle kendskab til Legeheltene.

Men hvor og hvornår er det?

Smag for en sag finder sted på Lille Torv, Aarhus C, lørdag d. 17. juni kl. 10.00 til 17.000.

Alle er velkomne til at komme forbi kageteltet og støtte op om Legeheltenens arbejde.

Al salg af kager, kaffe, kakaomælk og kildevand er sponsoreret af byens bagere og støtter Legeheltene.

Du kan se mere her

Om Legeheltene

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse – også børn der er ramt af sygdom. Men et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed. Det kan have store konsekvenser for indlagte børns fysiske, kognitive og sociale udvikling. Derfor arbejder Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark. Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen. 

Legeheltene er på mere end 25 børneafdelinger i Danmark og på Færøerne, tre modtagecentre for ukrainske flygtningefamilier og et børnehjem. Legeheltene er et initiativ startet af Børneulykkesfonden. 

Læs mere på www.legeheltene.dk 

Tilbud i Aarhus

Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Juliette-brunch-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.