Sommerhusferie ved Aarhus Bugt

Sponsoreret artikel

På en sommerhusferie ved Aarhus Bugt kan du nyde livet på de børnevenlige strande, der strækker sig fra Skæring i Nord til Ajstrup i syd. Tank op på gode ferieoplevelser i den jyske hovedstad og besøg Den Gamle By, Dansk Plakatmuseum, Tivoli Friheden og tag på shopping. Mulighederne er mange.

Ved Aarhus Bugt finder du en række skønt beliggende sommerhuse ved Egå Strand og Skæring Strand, som begge ligger nord for Aarhus. Syd for den jyske hovedstad finder du Ajstrup Strand og Norsminde. Fælles for områderne er, at de alle giver nem adgang til de mange aktiviteter og oplevelser omkring Aarhus.

Aarhus har én af Danmarks hyggeligste gågader. Åen kendetegner Aarhus midtby, og langs denne finder du et væld af hyggelige caféer, hvor du kan hvilke benene, imens du tanker op til 2. halvleg af shoppeturen.

Den Gamle By er én af de mest kendte attraktioner i Aarhus. Her finder du mange flotte bygninger fra forskellige dele af Danmark. De er genopført sådan at de tilsammen ligner en gammel, dansk købstad. I Den Gamle By finder du også Dansk Plakatmuseum, som rummer omkring 400.000 plakater fra hele verden. Her findes stort set alle temaer lige fra cirkus til H.C. Andersen og kinesiske plakater.

Besøg også Tivoli Friheden, som ligger i flotte omgivelser ved en skov i udkanten af midtbyen. Her venter mange forlystelser, aktiviteter og sjove timer sammen med børnene.

Oplev Djursland på din sommerhusferie ved Aarhus Bugt

I området omkring Aarhus kan du få mange oplevelser på din sommerhusferie.

Hvad med en tur til Djursland, der er ét af Danmarks smukkeste områder? Her finder du bl.a. børnevenlige strande med lavt vand og Nationalpark Mols Bjerge med punkter, der er op til 130 m. høje. I Mols Bjerge er der udfordringer for de aktive rejsende. Landskabet er skabt i istiden, og det bakkede terræn er derfor ideelt til cykel- og vandreture.

På Djursland er der også hyggelige gamle byer som fx Ebeltoft med bindingsværk, brosten og kulturhistorie, og børnene vil især elske Djurs Sommerland, Ree Park Safari, Skandinavisk Dyrepark og Kattegatcentret. Djursland er især også kendt for den smukke Kalø Slotsruin.

Djursland har også museer for enhver interesse. I Ebeltoft ligger Glasmuseet. Det er et arbejdende værksted og har en stor samling af moderne, international glaskunst. Ved Ryomgård ligger Djurslands Jernbanemuseum og Stenvad Mosebrugscenter ligger midt på Djursland. Ved Auning finder du Herregårdsmuseet Gammel Estrup. Clausholm Slot & Park og Fregatten Jylland kan også anbefales. Fregatten Jylland ligger ved kaj i Ebeltoft Havn. Det er spændende at gå rundt på fregatten, og her er mange aktiviteter for børn.

Tilbud i Aarhus

Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud
Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud

I samme kategori

pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356
pexels-daniel-reche-3601098

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Northside

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.