Sådan får du tid til det hele, når du studerer

Annonce:

Studerer du på Aarhus Universitet, kan du sandsynligvis nikke genkendende til, at studietiden er en krævende størrelse. Samtidig med, at du gerne vil have tid til studiet, strækker uddannelsen sig også over en stor del af din ungdom, og derfor skal der også være plads til venner og fest.

Overlad de tidskrævende opgaver til andre

Når du studerer, kan du ikke komme udenom, at nogle opgaver er det rene slavearbejde. Her er der naturligvis ikke tale om at skrive en opgave eller at deltage aktivt i forelæsning. Et eksempel på en opgave, som tager utrolig lang tid, og som du ikke får det store faglige udbytte af, er transskribering.

Transskribering kan være utrolig brugbart i forbindelse med at skrive en opgave. Dog er processen med at nedskrive en lydfil så tidskrævende, at det gør en meget stor forskel i din hverdag, hvis du overlader processen til en anden. På https://scriptomist.com kan du få løst mange af dine tekstopgaver herunder transskribering, oversættelse og forfatning af pressemeddelelser.

Læs også: Standup comedy i Aarhus

Adskil fritid og studier

Skal du have tid til det hele, mens du studerer, er det en god idé at lægge en plan, hvor der er en skarp afgrænsning mellem studie og fritid. I mange tilfælde kan man nemlig have en tendens til at prøve at studere, samtidig med at man prøver at være sammen med sine venner. Dette fører ofte til, at begge ønsker ikke bliver tilfredsstillet.

Lægger du en plan for dagen eller ugen, kan du sikre dig, at du både når at bruge tid på studiet og at bruge tid på dine venner. Med en plan får du ikke flere timer i døgnet, men til gengæld får du prioriteret din tid, så du når, hvad du gerne vil nå.

Der er altid flere lærebøger

Når du studerer, vil der altid være flere emner, som du kan blive klogere på og flere tekster, som du kan læse. Hvis du også vil have tid til andre ting, må du derfor acceptere, at du ikke kan nå det hele.

At lægge en plan for dagen kan være en metode til at nå til denne accept. På den måde har du nemlig gjort dit arbejde, hvis du blot har læst inden for det givne tidsrum. Efterfølgende kan du slappe af med god samvittighed.

Læs med et fokus

Hvis du mangler tid i din hverdag, kan det være fornuftigt at have et fokus for øje, når du læser. I stedet for at læse kapitlet fra ende til anden, kan det nemlig ofte skabe et større overblik, hvis du i stedet bliver opmærksom på, hvad du i virkeligheden skal lære.

For at læse på denne måde kræver det, at du har forståelse for studiet. Denne forståelse kommer ikke af sig selv, og derfor kan du med fordel spørge dine forelæsere og vejledere til råds.

Læs også: Guide til stegt flæsk i Aarhus

Overvej hvad der er vigtigt

Har du travlt i din hverdag, kan det føre til, at du på visse tidspunkter løber rundt med hovedet under armen. Dermed kan opgaver, som du i virkeligheden slet ikke bør bruge tid på, synes meget vigtige.

Sætter du dig ned og overvejer, hvad der rent faktisk er vigtigt for dig, kan det være, at du får en lille åbenbaring. Eksempelvis at du hellere vil nå op at træne end at bruge en time på instagram. Eller at du i virkeligheden læser mere effektivt op, hvis du giver dig selv lov til at købe den kage hos bageren, som du har tænkt på hele dagen.

Tilbud i Aarhus

Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud
Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud

I samme kategori

tipaarhus.dk - fdm
pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.