Aarhus Ø skal have sin egen grønne og bæredygtige bypark. I løbet af den seneste tid, er der blevet plantet over 250 planter og træer, og torsdag i denne uge plantede Teknik og Miljø-rådmand Steen Stavnsbo det sidste træ til den nye bypark.

“Aarhusianerne bruger flittigt byens grønne åndehuller og parker. Det betyder meget, at vi nemt kan komme ud og nyde og bruge naturen i hverdagen. Derfor glæder jeg mig også til at være med til at plante den nye bypark på Aarhus Ø” siger rådmanden i en pressemeddelelse.

Billede: Unsplash

En efterspurgt og bæredygtig bypark

Byparkens faciliteter og planter, er i første omgang iværksat for at undersøge, hvad der fungerer, og hvad der passer til aarhusianernes behov. Derfor skal der også ske forbedringer - og det i samarbejde med beboere og gæster på Aarhus Ø.

Men byparken er allerede efterspurgt - for Aarhus Kommune skulle eftersigende have fået hele 123 ønsker, om at gøre Pier 2 til en grøn oase.

Byparken skal desuden etableres med flere genbrugte materialer. Bakkerne består af sand fra havbunden, og stierne er anlagte med gammelt asfalt. Derudover vil man også benytte nogle af de fældede poppeltræer fra Ringgaden, til at give nyt liv til Aarhus Ø.

En oase for både voksne og børn - men også for biller og insekter. Det er nemlig planen at lægge stammerne, så de kan bruges til ophold af de små kryb.

Er du vild med Aarhus Ø - eller vil du lære området endnu bedre at kende? Læs vores guide til bydelen.