DinnerDays er en afholdt, tilbagevendende begivenhed, der finder sted i hele landet to gange årligt. Den populære restaurantfestival kommer til Aarhus næste gang i uge 7 – nærmere bestemt skolernes vinterferie – fra fredag d. 7. februar til og med søndag d. 16. februar 2020.

DinnerDays er et koncept, hvor danskerne to gange om året kan besøge en række af landets bedste restauranter og få en lækker 3-retters menu til en utroligt fordelagtig pris. Prisen er nemlig 210 kr. plus gebyr, og hos udvalgte restauranter kan du få en eksklusiv gourmetoplevelse for kun 400 kr. For denne pris får du en spiseoplevele på én af landets bedste restauranter. Idéen med DinnerDays er nemlig, at gæsterne får mulighed for at få en madoplevelse, som de måske ellers ikke ville have råd til. Formålet er, at flere har råd til at smage sig igennem flere forskellige restauranter, som de længe har drømt om at besøge.

Alle de spisesteder, der er med i konceptet er nøje udvalgt af DinnerBooking, som er dem, der står bag madfestivalen. Arrangementet løb for første gang af stablen i Aarhus i 2017. Dengang var der kun 10 restauranter på programmet, men i 2020 kan du vælge mellem flere end 100 forskellige spisesteder landet over. Deltagerantallet i Smilets By steg fra 2018 til 2019 med mere end 200%, og man kan vist godt regne med, at det kun bliver endnu mere populært i fremtiden. Billetsalget til DinnerDays er allerede i gang, og du kan købe billet til 22 unikke restauranter i Aarhus.

Herunder vil jeg komme med nogle af mine anbefalinger til spisesteder, hvor du kan tage hen, hvis du for eksempel vil bruge DinnerDays til at gå på en romantisk date med kæresten, eller hvis du vil have en unik oplevelse med en fantastisk udsigt.

Romantisk date

Hvis du alligevel har en særlig anledning, som du skal fejre med din kæreste eller ægtefælle. Så kan du med fordel gøre det til DinnerDays og dermed spare penge og stadig få én gastronomisk oplevelse. Her er mine bud på, hvor du kan gå hen for at få god mad i romantiske omgivelser.

Restaurant Gäst byder på en enkel, aromatisk menu, der indeholder et væld af italienske retter. Menuen i uge 7 byder blandt andet på jordskok-tærte, solbærbargequeglaseret oksespidsbryst og brownie med vanilleis. Nyd en velsmagende aften på Gäst, som er placeret centralt, tæt på Aarhus Rådhus. Så kan i passende slutte aftenen af med en romantisk gåtur gennem Rådhusparken.

Du kan også vælge at tage din udkårne med på ATRIUM – Hotel Royal, som ligger på Store Torv i hjertet af Aarhus. På Restaurant ATRIUM prydes væggene af kunst, og gulvene er belagt med bløde tæpper, som giver restauranten et varmt og eksklusivt udtryk. I forbindelse med DinnerDays vil ATRIUM’s michellin-kokke tilberede en menu bestående af grillet torsk, skaldyrsrisotto og braiseret kalv.

3-retters i naturskønne omgivelser

Hvis du går efter en helt særlig oplevelse væk fra byens trængsel og alarm, kan du overveje én af disse to muligheder: Restaurant Skovmøllen i Højbjerg eller Marselisborg Havnekro. Disse to restauranter er begge placeret et godt stykke væk fra centrum af Aarhus, men det betyder ikke, at du får mindre for pengene – tværtimod. Du får en særlig oplevelse i anderledes omgivelser, end du ville få i midtbyen.

Marselisborg Havnekro byder på klassiske gode, danske retter kombineret med en uovertruffen udsigt over Marselisborg Lystbådehavn og Aarhus Bugt bagved. Den hyggelige havnekro er helt sikkert et besøg værd, hvis du er til god, dansk mad af kvalitetsråvarer på første parket til vandet. I forbindelse med DinnerDays står menuen på torske-rilette, oksesteg og æblekage.

Restaurant Skovmøllen i Højbjerg har lokaler ved den gamle skovmølle i Marselisborg Skov lidt syd  for Aarhus. Det er altså her, du skal tage hen, hvis du gerne vil spise uden for centrum. Tag børnene med på udflugt, for i nærheden finder du nemlig også Moesgaard Museum og Moesgaard strand. Så du kan passende kombinere det med en tur på Restaurant Skovmøllen – nu når det jo alligevel er vinterferie. Til hverdag er specialet dansk frokost og smørrebrød. I forbindelse med DinnerDays får du en treretters menu bestående af porcheret vesterhavsfisk, kalvesteg og creme bavarois au citron.

Plads til hele vennegruppen

DinnerDays er en oplagt mulighed for at samle vennegruppen, studiegruppen eller måske dit håndboldhold til en hyggelig aften med fællesspisning og god mad til en fordelagtig pris. Her kommer to gode bud på, hvor man kan bestille billet til, hvis man vil spise sammen med en større gruppe.

Café Faust er et centralt beliggende spisested på Åboulevarden i hjertet af Aarhus. Her kan du få alt fra stor bruchtallerken til lækker frokost og 3-retters aftenmenu. På menuen finder du alt fra moderne, trendy cafémad til gode, klassiske retter. Til DinnerDays består den 3-retters menu af koldrøget laks, okseculotte og mørk chokoladekage.

Globen Flakket er stedet, hvor du kan få alt, hvad hjertet begærer – de tilbyder nemlig både brunchbuffet, mad ud af huset, frokost a la carte, selskabslokaler, mødelokaler og aften all inclusive. Restauranten er placeret centralt tæt på Aarhus Havn på Åboulevarden. Derfor kan det være oplagt at tage vennegruppen med videre på én af de mange barer eller klubber i nærheden efterfølgende. DinnerDays-menuen består af cremet gulerodssuppe, ungkvægsfilet og Gateau Marcel – og der er desuden mulighed for vegetarisk hovedret med braiseret spidskål.

Gylden gourmetoplevelse

Hvis man er villig til at bruge lidt ekstra på at spise ude i løbet af madfestivalen. Så har man en enestående mulighed for en gourmet- eller michellinoplevele for bare 400 kr. Det kan du også på en restaurant i Aarhus. Restauranten har hjemme i det famøse Hotel Ritz, som ligger centralt på Aarhus Banegårdsplads. Her får du mad i særklasse, delikate drinks og velsmagende vine i hyggelige og moderne omgivelser.

Det er selvfølgelig MASH Aarhus, der er tale om. Her får du en 3-retters gourmetmenu bestående af blandt andet tatar, New Zealandsk, græsfodret striploin og MASH-kage med farin-skum og is. Der er desuden mulighed for at tilkøbe eksempelvis vinmenu til en meget fordelagtig pris.

Praktisk information om DinnerDays – februar 2020

Hvor: 22 spisesteder i Aarhus – og mere end 100 restauranter i hele Danmark
Hvornår: Fra fredag d. 7. Februar til og med søndag d. 16. Februar 2020
Pris: Fra 210 kr. + gebyr (visse gourmet-pakker koster op til 400 kr. + gebyr)

Billetter: Billetsalg startede d. 3. januar

Læs også vores andre guides om madoplevelser i Aarhus.