Guide: 6x ølbarer i Aarhus

Trænger du til en bitter IPA, tappet direkte fra hanen, eller en sommerlig, frisk hvedeøl på flaske? Aarhusiansk øl er meget mere end Grøn tuborg og Ceres top, og skal I forkæle jer selv med eksperimenterende smagsoplevelser, byder Aarhus på masser af gode ølbarer, hvor smagen matcher den hyggelige stemning.

I denne guide giver vi dig seks af Aarhus’ bedste ølbarer. Er du til cocktails, kan du læse vores cocktail-guide, og kender du et formidabelt øl-sted, der mangler på listen, så tip os endelig!

Læs også: Take away guide af 11 bedste burgerjoints

ÅBEN

ÅBEN Aarhus Ølbar
Billede: ÅBEN Aarhus’ Facebookside

Et stort udvalg af specialøl fra hele verden, kan hjælpe dig med at stille tørsten hos ÅBEN Aarhus. Øllene kommer både på hane og på flaske. Flaskeøllene byder på smage fra hele verden og kommer i mange forskellige facetter, og med sjove etiketter. Flere af øllene er brygget i samarbejde med andre koncerner og bryggerier. For eksempel finder du en øl der er brygget i samarbejde med bryggeriet Mikkeller og en øl der er brygget i samarbejde med spillestedet Atlas & Voxhall, Du kan se hele udvalget her. Der er rig mulighed for at gå på opdagelse blandt forskellige smage. Blandt andet finder du en stout med tequila og en stout med whisky.

Hjemmeside: Aabenbryg.dk
Adresse: Rosensgade 28, 8000 Aarhus C

Mig & ølsnedkeren

Mig og ølsnedkeren Aarhus
Billede: Mig & ølsnedkerens Facebookside

Spændende øloplevelser, dét byder de på hos Mig & ølsnedkeren. Med sin centrale placering i Mejlgade, er Mig & ølsnedkeren mange aarhusianeres favorit ølbar. Du finder både stout’er, IPA’er, Sours og brown ale, og skulle du have lyst til en god gammeldags pilsner, kan du bestemt også bede om sådan en. Selve ølbaren består af to planer, hvor der er god plads til både store som små selskaber.

Adresse: Mejlgade 12, 8000 Aarhus C

Mikkeller Aarhus

Mikkeller Aarhus
Billede: Mikkeller Aarhus’ Facebookside

Danmarks sjoveste etiketter, dén pris går uden tvivl til Mikkeller. I løbet af de seneste par år er Mikkeller blevet et kendt brand i hele Danmark. Det skyldes blandt andet, at de hele tiden er klar med nye øl, og at deres udvikling derfor aldrig står stille.

På Frederiksbjerg i Aarhus, kan du besøge Mikkeller’s bar. Her finder du 19 haner med et hav af forskellige specialøl. Navnene er skøre, og er du tørstig efter ‘lazy, Rite?’, ‘Jæger pils’, eller ‘Green Gold’, skal du uden tvivl aflægge et besøg hos Mikkeller. Har du lyst til at kunne servere Mikkeller på hjemmeadressen, kan du købe øllene på deres webshop.

Hjemmeside: Mikkeller Aarhus
Adresse: Jægergårdsgade 61, 8000 Aarhus C

Elings Jazz- og ølbar

Erlings Jazz- og ølbar Aarhus
Billede: Erlings Jazz- og ølbars Facebookside

Jazz og øl – dét er en festlig kombi. Hos Erlings Jazz- og ølbar ved Nørreport, har de 10 haner med specialøl. Sortimentet bliver løbende udskiftet, men du finder altid alt fra IPA og stout til lambic og pilsner. I dagtimerne kan du også købe specialøl i shoppen.

Nogle dage er der live jazz på baren, så hold øje med Facebook-siden hvorfra du kan tilmelde dig de fede jazz-arrangementer.

Hjemmeside: erlings.dk
Adresse: Nørreport 8, 8000 Aarhus C

Hantwerk

Hantwerk Aarhus
Billede: Hantwerks Facebookside

Ved havnefronten i Aarhus, finder du Hantwerk – en nytænkning inden for restauration og specialøl. I en stor, rå hal, serveres øl brygget af Humleland. De er brygget med omhu, kærlighed og gavmilde mængder humle.

Når du besøg Hantwerk, er der altid masser af gode øl på hanen, og dygtige medarbejdere, der står klar til at guide dig gennem øl-himmelen. Men på hjemmesiden, kan du læse om månedens øl, og lige nu kan du blandt andet stille tørsten med ‘Pils af! Corona’, ‘Brunetten’ eller ‘Smil’. Du kan desuden altid kombinere øl-drikkeriet med gastronomi, og køkkenet serverer altid små retter, der kan nydes til øllet.

Har du lyst til at købe Humleland med hjem, kan du bestille via webshoppen.

Hjemmeside: havnefronten.dk
Adresse: Fiskervej 2D, 8000 Aarhus C

Fairbar

Fairbar Aarhus
Billede: Fairbars Facebookside

Kultur, fede events og masser af gode øl til studievenlige priser. Fairbar sørger altid for god stemning og gode øl. Konceptet er enkelt – fairbar tilbyder over 200 gratis events om året, og du kan læse om deres kommende events her.

Hos Fairbar har de altid 10 haner med forskellige specialøl, og som løbende bliver udskiftet. Deres ‘øludvalg’ arbejder altid på højtryk for at finde nye, lækre øl til hanerne, og priserne er altid skruet helt i bund, så alle kan være med. Læs mere om de forskellige øl her.

Hjemmeside: fairbar.dk
Adresse: Klostertorvet 6, 8000 Aarhus C

Læs også: Her kan du spille padel tennis i Aarhus

Væskebalancen Bar

Væskebalancen Aarhus
Billede: Væskebalancens instagram

Hos Væskebalancen kan du få serveret lækre øl og nyde dem i enten Vestergades hyggelige omgivelser eller i kælderbaren i Jægergårdsgade. I Jægergårdsgade har de 14 haner, som er i rotation, så du kan få smagt på flere forskellige af de øl, som Væskebalancen kan tilbyde.

I Vestergade kan du se Væskebalancens store udvalg af forskellige øl og samtidig nyde en øl i solen på bænkene udenfor.

Adresse:
Jægergårdsgade 2A kælderen, 8000 Aarhus C
Vestergade 64, 8000 Aarhus C

Tilbud i Aarhus

Vinsmagning
Kom til Winemakers Dinner med Francesca fra G.D. Vajra
Se tilbud
Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud
Elle Bella Aarhus
Chefs Menu hos Elle Belle
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.