Dette indhold er sponsoreret

Hvornår er det på tide at få en ny smartphone? Det giver muligvis mening at købe en ny, hvis det er dyrere at få repareret den ødelagte smartphone end at købe en ny.

Hvis din smartphone er mange år gammel, kan det være klogt at skifte til en nyere model, da den gamle hardware kan få svært ved at følge med den rivende udvikling, der sker inden for software. Men hvis din telefon derimod er forholdsvist ny, eller du bare er virkelig glad for modellen, giver det rigtig god mening at reparere den i stedet for at købe en ny!

Find et værksted specialiseret i Apple-enheder

Hvis du har en iPhone, er det en rigtig god idé at finde et Apple-autoriseret værksted, så du kan være sikker på, at din smartphone bliver ordnet med originale reservedele. Du kan f.eks. få din iPhone, eller andre Apple-enheder, der måske også har set bedre dage, repareret hos Green.

Finder du ud af, at det ikke kan betale sig at få den repareret, så du skal købe en ny, køber Green faktisk også gamle iPhones. Det er godt for både dig og miljøet, da du kan starte din opsparing til en ny mobil, mens telefonens dele kan genbruges eller bortskaffes på forsvarlig vis.

Behold garantien på din iPhone

Hvis du ønsker at beholde garantien på din iPhone, er det essentielt at tage fat i et Apple-autoriseret værksted, så din reparation er dækket af AppleCare eller telefonens almindelige garanti. Det kan muligvis være en smule dyrere at få repareret din smartphone på et Apple-autoriseret værksted, hvor der kun bruges originale dele. Men til gengæld kan du være sikker på, at servicen er i top, fordi reparatørerne er uddannet specielt til Apple-produkter, at du får originale reservedele og at du ikke mister din garanti.

Skærme kan nemt gå i stykker – men batterier dør hurtigst

Skærme er nok det der hyppigst bliver repareret på smartphones. I en travl hverdag, hvor du ofte er på farten og muligvis render rundt med din smartphone i hånden eller lommen, kan du let komme til at tabe den på en hård overflade. Selv med et godt cover kan uheldet desværre være ude, og på den måde kan din skærm hurtigt få sig nogle skrammer.

For forsigtige smartphone-ejere er det ofte batteriet, der er den første del, der skal skiftes. De bliver nemlig naturligt ringere med tiden. En reparatør kan heldigvis hjælpe med både ødelagte skærme, dårlige batterier og andre udfordringer, så du ikke selv behøver kaste dig ud i at skulle bestille reservedele hjem eller give dig i kast med at agere IT-ekspert.

Forbered dig på reparationen

Inden telefonen åbnes og repareres, kører teknikeren typisk en diagnose på den for at se, hvor der skal sættes ind. Diagnosticeringen gør det helt klart, hvad der er galt –måske er det noget helt andet, end du tror, eller måske er der flere ting, der skal repareres. På baggrund af diagnosticeringen får du et tilbud på, hvad det vil koste at reparere din smartphone.

Hvis du har tid til eventuelt at stå lidt i kø, kan du hos mange teknikere bare møde op uden at have bestilt en tid. Men du kan også gøre dig selv en tjeneste ved at booke tid online – så ved værkstedet i god tid, om de har de rette reservedele på lager til at foretage reparationen, mens du venter. Nogle værksteder tilbyder også, at du kan sende dem din enhed med posten og få den repareret den samme dag, så du hurtigst muligt kan komme til at bruge din iPhone igen.