Kalenderen siger september, og en varm, (nogenlunde) solrig og aldeles oplevelsesrig Aarhus-sommer er forbi. Men selvom de høje bøgetræer i Marselisborgskoven snart bliver rødbrune i takt med at dagene bliver kortere, byder Aarhus på masser af festlige, aktive og indsigtsfulde events. Foruden Aarhus Festuges fede arrangementer, byder september nemlig både loppe-shopping, fester for nye studerende og koncerter for både store og små.

Samtidig begynder Covid19 endelig at være fortid - og med lempede restriktioner og vaccineudrulning på tapetet, er der ekstra mange fede events i Aarhus. Vi tipper dig om de bedste – men mangler der et fedt event, er du altid velkommen til at skrive til os på [email protected]

Få stillet loppetrangen og shop bæredygtigt!

Kæmpe vintage tøj marked - Hello Vintage

 Hello Vintage Aarhus
Billede: Hello Vintage’s Facebook-side

Bland-selv-slik - bare med vintagetøj! Dét er for fedt. Kom til Hello Vintage tøjmarked på Godsbanen den 3. september 2021. Konceptet er sjovt, enkelt og billigt. Hello Vintage sørger for 2,5 tons vintage og secondhand tøj. Dét eneste du skal gøre, er at finde det fedeste, og betale i vægt. Her er prisen 300 kroner per kilo. Du kan læse mere om konceptet og selve eventet på Facebook-siden.

Hvor? Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus
Hvornår? Fredag d. 3. sep. kl. 15:00-19:00
Pris? 30,- pr person, under 12 år = gratis

Tag til årets fedeste koncerter

Danmarks største fredagsbar og idrætsdag

Danmarks største fredagsbar og idrætsdag
Billede: Danmarks største fredagsbar og idrætsdag’s Facebook-begivenhed

Efter et år med corona er Danmarks største fredagsbar og idrætsdag endelig tilbage! I samarbejde med Aarhus Universitet inviterer Studenterrådet og Aarhus Universitets-Sport studerende og medarbejdere til Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag fredag d. 10. september 2021.

Programmet er proppet med fede musiknavne, og i år kan du blandt andet skåle, skråle og danse til Hans Philip, Noah Carter, og Ericka Jane. Alt sammen under åben himmel i Uniparken. Læs mere på hjemmesiden, eller hold dig opdateret på Facebook-begivenheden. Her finder du også oplysninger om billetkøb, hvilket er nødvendigt grundet Covid19.

Hvor? Aarhus Univeristetspark, Ole Worms Allé 8, 8000 Aarhus
Hvornår? Fredag d. 10. september 2021
Pris? 50 kr.

Fed fredag med Martin Jensen og TV2

Fed fredag med Martin Jensen
Billede: Tivoli Friheden’s hjemmeside

En klassiker, som kører hele sommeren, er Tivoli Frihedens Fed fredag. Og der er stadig to fede fredage tilbage i september 2021. Den 3. september kan du opleve Martin Jensen på Friluftsscenen fra kl. 20, og den 10. september kan du skråle med på “de føøøørste kærester på månen” når hele Danmarks TV2 indtager scenen.

Inden hver Fed Fredag kan du desuden varme op til aftenenes koncerter med kolde øl, lækre drinks og livemusik på Det Grønne Torv i Tivoli Friheden. Bestil billetter på hjemmesiden.

Hvor? Tivoli Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus
hvornår? Fredag d. 3. september og fredag d. 10 september
Pris? Fra 140 kr.

… Du kan også gå på opdagelse til:

Aarhus Student Jobs Fair

arhus Student jobs
Billede: Aarhus Student jobs Fair’s Facebook-begivenhed

Er du ny eller gammel studerende i Aarhus? Er du på udkig efter et studiejob, eller ønsker du blot at udvide dit netværk i smilets by? Mandag den 13. september inviterer Aarhus Student jobs til event i Universitetsbyen, hvor du kan møde virksomhederne bag, og få en god snak om et potentielt samarbejde. Eventet er delt op i to, og kræver billetter. Èt der løber fra 9.00 til 12.00 og et der løber fra 13.00 til 16.45. Læs mere om eventet på Facebook-begivenheden. OBS: for at få en billet skal du sende en besked til Aarhus Student jobs på Facebook.

Hvor? Nordre Ringgade (sted vil fremgå af biletten)
hvornår? Mandag d. 13. september fra 9.00 til 17.00
Pris? Gratis

Classic Race Aarhus

Billede: Classic Race Aarhus’ hjemmeside‌‌

Er du til race og fart over feltet? Så skal du svinge forbi Tangkrogen den 17.-19. september når årets Classic Race - Nordens største racefestival løber af stabelen. Eventet er centreret omkring racerløb og opvisningskørsler. Du kan læse mere om, hvornår du kan spotte de flotte biler fra sidelinjen i løbsprogrammet. Ud over at der er rig mulighed for at få drengedrømmen stillet, består Classic Race Aarhus af mange forskellige events for børn og voksne, herunder koncerter, værksteder og streetfood.

Husk at bestille billetter til eventet! Du kan læse meget mere, og bestille billetter her.

Hvor? Tangkrogen, 8000 Aarhus C
Hvornår? Den 17.-19. september 2021
Pris? Fra 100 kr.

Hearts and minds festival

Hearts and minds festival
Billede: Hearts and minds festival’s hjemmeside

Er du nysgerrig på menneskekroppen- og hjernens skøre og imponerende funktioner? Så skal du deltage i Hearts and minds festival. Det er en sundhedfaglig festival, med tværfaglige perspektiver. Festivalens arrangementer er et miks mellem vidensformidling, kunst, kultur og aktivitet og foregår på forskellige scener i hele byrummet.

Årets tema er “fra ende til anden” – og giver derfor rig mulighed for, at du kan blive klogere på krop, sind og sundhed. På programmet finder du spændende oplæg og arrangementer hvor du har mulighed for at høre om alt fra madglæde, fordøjelse og bakterier til genetik, krops aktivisme og psykedeliske stoffer. De enkelte events finder sted rundt omkring i Aarhus – du kan blandt andet se en smuk solopgang eller deltage i en interaktiv byvandring.

Hvor? Rundt i Aarhus
Hvornår? Den 24.-26. september 2021
Pris? Forskellige priser alt efter arrangement