Aarhus er et dampende kulturtog

Aarhus har de seneste år for alvor fået eksponering på det store verdenskort. Med titlen som europæisk kulturhovedstad i 2017 fik verdenen øjnene op for den smukke og pulserende perle af en by. Byen appellerer både til de tusindvis af unge, der hver dag hopper på cyklen og svedende udfordrer de strenge bakker for at uddanne sig. Såvel som familierne, der bosidder sig lige uden for byen i de mange attraktive villakvarterer.

Til de ældre, der hele livet har slingret ned ad Vestergade og oplevet byen udvikle sig. Aarhus tilbyder kunst, kultur og et historisk vingesus helt tilbage fra byens blodige fortid som vikingehøjborg og nu rollen som epicenter for uddannelse, forskning og ikke mindst et sprudlende kulturliv. Læs med og få en grundig guide til nogle af byens mest attraktive kulturpunkter.

Den gamle by

Vi starter i et af de mest besøgte attraktioner i Aarhus, Den Gamle By, der siden 1914 har givet gæster et indblik i datidens Danmark, dengang hvor velfærd var en by i Rusland og landbrugssamfund og urbanisering var i opgør. Den Gamle By er verdens første frilandsmuseum for kultur og historie. Den fysiske tidsmaskine sender dig tilbage til 1864, 1927 og 1974. Gå på opdagelsesrejse og få indsigt i fortiden, mens du tænker på nutidens muligheder. Den Gamle By er en sikker vinder for både børn, unge og gamle placeret midt i byen.

Læs også: Guide til stegt flæsk i Aarhus

Botanisk Have

Efter en god spadseretur i Den Gamle By kan I med fordel gå et par skridt ekstra til Botanisk Have. Her bliver I omringet af natur, blomster i alle farver og et byliv i naturen, der er få byer forundt. Botanisk Have er en stor park, hvor både unge hænger ud om sommeren, hvor engangsgrill og festglade aarhusianere med musik og højt humør danner rammerne for en enestående scene midt i byen. Omringet af natur, spændende skulpturer og en skøn naturoplevelse i Væksthusene finder du en grøn perle i den levende by.

Murmalerier

En hammerhaj, en hvidhaj og en havskildpadde er nogle af de gigantiske dyr fra havet, der er dukket op på byens vægge og gavle i den seneste tid. Den slags er der en god del af i Aarhus, og heldigvis er rigtig mange husgavle blevet vakt til live med flotte, farverige og enorme kunstværker. Gavlmalerierne har været en fast del af det aarhusianske bybillede i rigtig mange år, og du kan gå på udkig i de smalle og hyggelige gader, hvor små farverige huse giver byen et skønt udtryk. Fra det historiske ‘Atomkraft nej tak’ til de realistiske dyrebilleder er Aarhus spækket med kunst og kultur på de gamle husgavle.

Læs også: Barer i Aarhus

Aarhus Festuge

Festugen er for nogen i Aarhus hvad Roskilde Festival er for den lille sjællandske by, der hvert år bliver 100.000 mennesker rigere. Hvert år transformeres Aarhus til en evig og konstant fest, der bræger ud over gaderne gennem de tusindvis af besøgende. Med øl i kroppen og ægte aarhusiansk dialekt fylder de byen med fællessang af Thomas Helmig og godt humør.

Festugen byder på tonsvis af musikalske og kunstneriske indslag rundt omkring i byen. Helt fra de små gader, der serverer live-musik, til de store øltelte. Hver dag, uagtet navnet på ugedagen, er fyldt til randen med festglade og humørfyldte mennesker. Festugen har de sidste par år udviklet sig til et kulturcenter i Nordeuropa. Her inviteres lokale og turister ind til en uge med hyldest til Smilets By, kunst, kultur og samvær.

Tilbud i Aarhus

FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Pondus
Spis til (næsten) halv pris på 40 populære restauranter
Se tilbud

I samme kategori

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.