Tivoli Friheden åbner parkens 119. sæson: én af årets store nyheder 
er en splinterny udendørsscene med plads til 17.000 gæster

Når Tivoli Friheden slår dørene op, skærtorsdag den 14. april kl. 11:30, er det med store nyheder. Foråret er på vej, optimismen er stor og forårsblomsterne står i fuldt flor: Tivoli Friheden byder velkommen i påsken.

Gamle traditioner, nye oplevelser

Årets kommende sommersæson byder på en række mindeværdige musikoplevelser og et fænomenalt musikprogram bestående af 19 af landets største og mest folkekære kunstnere, som blandt andet Christopher (19/8), AQUA (20/5), Scarlet Pleasure (24/6), tv-2 (27/5) og Dizzy Mizz Lizzy (2/9).

Som gæst i Tivoli Friheden kan man i løbet af året se frem til at opleve velkendte højtider og traditioner, som Fed Fredag, Halloween og en magisk Jul i Friheden, der byder på inspiration og sjove aktiviteter for hele familien. Over sommerferien bliver der tilmed afholdt Danmarks største Blomsterfestival, der strækker sig over seks uger, og får gæsterne til at se, dufte og tænke blomster i et helt nyt lys.

Tivoli

Ny udendørsscene på 245m2 med plads til 17.000 gæster

Hvad der dog adskiller sig fra parkens traditioner, er blandt andet, at Friluftsscenen, som man kender den, i år er udskiftet med en splinterny scene med plads til 17.000 gæster.

Scenebygningen er omkranset af et langt åløb og indhyllet i grønne buske og store bøgetræer, der adskiller sceneområdet fra resten af parken og sikrer en intim og enestående musikoplevelse. Scenen indvies med en storslået åbningskoncert, fredag den 6. maj., når Tina Dickow, som årets første artist, indtager scenen til Fed Fredag.

Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, har store forventninger til årets sæson:

Tivoli Friheden er balancen mellem tradition og fornyelse. Den helt store nyhed til sæsonen 2022 bliver vores nye store udendørsscene, der giver et markant kvalitetsløft i oplevelsen – og det lige fra bedre lyd, bedre indkig til scenen, bedre mad på nye restauranter – og endnu mere hygge under temaet ”festival hver fredag”. Og det nye er også, at vi lancerer musikalsk underholdning på udvalgte lørdage. Og musikken – ja, den er stadig valgt fra den øverste hylde på den danske musikscene”.

Foruden en ny scene, byder den nye scenebygning på to nye restauranter, Madscenen og Backstage, der med afsæt i et social dining koncept bidrager til at give gæsterne en helstøbt oplevelse i parken. Her skal maden, ligesom oplevelsen, deles og nydes sammen. Begge restauranter forventes åbne over sommeren

120.000 blomster – syv gange så stort som normalt

Har man et ønske om, at 2022 skal være et år med flere oplevelser og mere samvær med dem, man holder af, så kan man vælge at nyde helligdagene sammen i Tivoli Frihedens blomstrende park. I påsken er det muligt at gå på opdagelse og beundre parkens pragt og tusindevis af farverige forårsblomster, der består af intet mindre end 120.000 tulipaner, påskeliljer og hyacinter. I løbet af april og maj vil parkens blomsterflor være syv gange så stort som normalt.

Tivoli

Tivoli Friheden får ny Pjerrot

Nøjagtig som kaklerne på facaden og gondolerne i Pariserhjulet, er Pjerrot et stærkt symbol på og en uundværlig del af Tivoli Frihedens DNA. For første gang i 25 år står parken nu over for et Pjerrot-skift, når tryllekunstner, Hasse Hjort, giver faklen videre. Det vil fra årets første åbningsdag i stedet være tryllekunstner, Kim Kenneth Nilsson, der holder traditionen ved lige bag den velkendte hvide maske og det røde smil.

Pjerrot kan opleves i Pjerrots Have hver dag i påsken kl. 15.00 og kl. 17.00.

Tilbud i Aarhus

En aften på kroen
En aften på Kroen
Se tilbud
1
Fantastisk grill tallerken med kebab
Se tilbud
Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
LePagnol
smykbar-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.