Teatret Svalegangen klar med ny dybderensende satireforestilling: HISTORIEN OM MIG

Artiklen er skrevet i samarbejde med Teatret Svalegangen.

Forbered dig på atter at læne dig tilbage i det bløde sæde og nyde en fuldstændig unik forestilling, når Teatret Svalegangen igen imponerer. Denne gang med deres nye teaterforestilling ”HISTORIEN OM MIG”, som kaster lys over adfærd og forbrug, samt hvad det egentlig er inde i os, som kolliderer mellem det gode liv og et grønnere liv.

Forestillingen vises fra den 1. april til og med den 29. april 2023.

 

En hverdag væk fra klimakatastrofer

Historien om mig
Foto: Teatret Svalegangen: “Historien om mig”

 

I “HISTORIEN OM MIG” kan du først og fremmest møde Andrea, som er i desperation og afmagt over, at klimakatastrofen ser ud som den gør. Hun har derfor søgt tilflugt i et rum af pilatesbolde, fuglekvidder og panfløjter. Et sted, som hun omtaler som hendes happy place. Her er fyldt med wellnessprodukter og Andrea får mulighed for at ånde ud langt fra hverdage fylde med oversvømmelser og præstationspres. Hun er af den overbevisning, at det hele gerne bare må være dejligt, da verden alligevel er ved at nå sin ende.

Derudover præsenteres Trine, som fremstår som en repræsentant for verden. Trine lever et liv som klimaaktivist, men lever et liv, der i høj grad er præget af kapitalistisk forårsaget stress. Hun forsøger at hive Andrea tilbage, da hun mener, at det er essentielt, at man tager del i verden, hvis man ønsker at forandre noget i verden.

De to karakterer – Andrea og Trine – spilles Andrea Øst Birkkjær og Trine Pallesen. Det er altså to af landets absolut mest markante skuespillerinder, hvilket ligeledes garanterer en eminent oplevelse rent skuespilsmæssigt.

 

Væk fra kapitalismen?

Historien om mig
Foto: Teatret Svalegangen: “Historien om mig”

 

Instruktør Niels Erling fortæller, at han med forestillingen blandt andet søger at skildre, hvordan alt det, som skal bringe mennesket væk fra kapitalismen og tættere på naturen, hurtigt bliver indoptaget af kapitalismen og bliver ekstremt kommercialiseret. Ligemeget hvor meget energi Andrea bruger på at sidde i sin sauna og dufte til røgelsespinde, så hjælper det ikke. Det er meningen, alle disse produkter skal bringe hende tættere på naturen, men de er blevet produceret under forfærdelige forhold. Desuden er de fyldt med ting, der er skadelige for individet.

Niels Erling påpeger det faktum, at vi som mennesker prøver så meget, og derfor gør vi det gennem nogle ting, der slet ikke er bidragende til formålet og som egentlig bare fremstår åndssvage i den forbindelse med at skabe et tættere bånd til naturen.

 

Hvad gør vi selv?

Historien om mig
Foto: Teatret Svalegangen: “Historien om mig”

 

Forestillingen lægger to kvinder og verdenssamfundet på den psykologiske briks. For hvad er det inde i os, som kolliderer mellem det gode liv og et grønnere liv? Noget i os må dø. Men hvem er fremtidens menneske? Og kan vi samarbejde på tværs af egne komfortbehov?

Dramatiker Vivian Nielsen – som har sat forestillingen i scene – kortlagde i 2015 de væsentligste fakta fra FN’s lange klimarapport. Det kom til udtryk i form af teaterforestillingen “NO PLANET B”, som skildrede klodens – dengang aktuelle – klimasituation. Her var fokus, hvad vi gør med planeten, som er det eneste hjem vi har, samt hvad vi egentlig gør for at ændre adfærd. Nu – otte år senere – er klimapolitikken åbenbar, men det er stadig vigtigt at kaste lys over, hvad vi selv gør.

“HISTORIEN OM MIG” er den naturlige efterfølger til “NO PLATNET B”. Teater som ser indad – helt ind i os mennesker – for at søge en forståelse af, hvordan vi har skabt en verden på randen til kollaps. Derudover også, hvorfor vi har så svært ved at gribe ind i netop denne situation.

”Hvorfor har vi svært ved at skabe en virkelig hurtig og effektiv grøn omstilling? Vi vil ind til kernen af fortællingen om vores civilisation. Fortællingen om os selv. Hvad er dit og mit narrativ om det gode liv? Og er det narrativ bæredygtigt? Kan vi skifte perspektiv og fortælle en ny historie om os selv? Det vil vi undersøge. Og vi kigger på alle niveauer. Menneskeligt, politisk, kulturelt.”

– Vivian Nielsen, dramatiker

Du kan altså være sikker på at få alle følelser frem i kroppen, når “HISTORIEN OM MIG” fra lørdag den 1. april tager dig igennem en dybderensende satireforestilling, der mixer klimaskam og skovterapi med Freud og neuroaffektiv udviklingspsykologi.

Rigtig god fornøjelse!

 

Hvor: Teatret Svalegangen (Store Sal), Rosenkrantzgade 21, 8000 Aarhus C
Spilleperiode: 1. april – 29. april 2023
Spilletider: Klokken 19:00. Lørdag klokken 16:00.
Priser: 225 kr. Studerende: 135 kr. Unge under 25: 65 kr. + gebyr på 10 kr.

Læs mere om forestillingen og køb din billet her.

Tilbud i Aarhus

Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud
Sushi takeaway
Monday Madness hos Letz Sushi
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud

I samme kategori

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.