Sådan forbereder du dig til at blive bilejer

Selvom at du bor i en storby som f.eks. Aarhus, så kan det nogle gange være nødvendigt med en bil i hverdagen. Kender du netop til dette behov og går du derfor også med tanker om hvordan du får fingrene i en bil, så bør du læse med videre her hvor vi forklarer hvordan du køber en bil.

 

Få hjælp til finansieringen

Der er mange meninger om at eje egen bil og ofte høres holdninger som f.eks. at folk fra de større byer med gode muligheder for offentlig transport, ikke bør køre rundt i egen bil til hverdag.

Holdningerne kan være mange, men står du og har brug for en bil for at få din hverdag til at hænge sammen, kan det være helt ligegyldigt hvad andre har af holdning. Vi vil derfor gerne give dig nogle tips med på vejen til at komme afsted.

Du kan vælge at købe en brugt bil og du kan også se på en ny bil. Begge dele kan du købe hos en forhandler, hvilket kan være smart hvis du ikke helt ved hvordan du finder pengene til hele bilen selv. Du kan starte med at søge information om billån online. Der er mange muligheder for at få hjælp til at finansiere et billån, men oftest er det faktisk forhandlerens samarbejdspartnere, der kan tilbyde den bedste løsning.

 

Husk at forhandle om priserne for at få den bedste aftale i hus

Når du har fundet en bil der passer til dine behov, gør du klogt i at prøvekøre den før du beslutter dig endeligt. Aftal med forhandleren, hvor du har fundet bilen, at du kan få en prøvetur og gå så hjem og tyg på selve oplevelsen. Mange gør den store fejl at beslutte sig med det samme og efter en begejstret tur i en bil er dømmekraften og de kritiske briller desværre oftest smidt langt væk.

Når du har sovet på din prøvetur, så har du sikkert også allerede en idé om hvilken pris du skal betale for bilen. Her skal du tage forhandler-suitet på og vende tilbage til din forhandler. Kend til dit budget og hvad du har stående på kontoen til en udbetaling inden du åbner munden. 

Hvis du f.eks. ved at du har mulighed for at betale 2000 kroner hver måned til din bil, så start med at høre dine muligheder for at betale 1200 kroner hver måned. Din udbetaling bør desuden være omkring 10% af købsprisen. Er der ingen nåde over din forhandler, kan forsøge at forhandle ekstraudstyr oveni prisen eller et sæt vinterhjul og en undervognsbehandling til at starte ud med.

Tilbud i Aarhus

Tangkroen-brunch-buffet-06-scaled
Nyd en lækker Kronch
Se tilbud
Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud
Skærmbillede 2023-09-22 kl. 13.12
Kaffe til 20 kr. hos Social Foodies
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Trojborgisenkram
Genbrugsbutikker i Aarhus

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.