Slut med kød på NorthSide: Vil kun sælge plantebaseret mad

Når NorthSide 2022 løber af stablen den 2.-4. juni 2022 vil al mad til både gæster, artister og frivillige være plantebaseret og 100% økologisk. Initiativet skal gøre det grønnere at gå på festival og tage gæsterne på en smagfuld rejse ind i fremtidens gastronomiske oplevelser.

”NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed. I 2014 lancerede vi den første økologiske øl i samarbejde med Tuborg. I 2019 fjernede vi engangsplastkrus og salg af vand på flaske, og i 2022 står plantebaseret mad side om side med overgangen til 100% grøn strøm,” siger Brian Nielsen, festivalchef for NorthSide.

Han fortsætter:

”NorthSide har i sit DNA, at der er rum og forventning til, at vi sætter en retning som inspiration. Både for ny musik, men også nye bæredygtige tiltag som at gå plantebaseret. Vi vil gerne fortsætte med at overraske, udfordre og gå forrest”, siger han.

Festivalen har samarbejdet med Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, der tilsammen står bag Plantebaseret Videnscenter, om tiltaget, og her bakker de op:

”Når NorthSide vælger, at maden på festivalen er plantebaseret og 100% økologisk, sender de samtidig et vigtigt signal om, at fremtiden er og skal være grønnere. Noget af det allervigtigste, vi hver især kan gøre for klimaet, er at spise langt mere grønt og tilsvarende langt færre animalske produkter; og hvis vi så samtidig vælger økologiske fødevarer, er vi med til blandt andet at sikre vores rene grundvand, bedre dyrevelfærd og rigere biodiversitet i og ved markerne. NorthSide går forrest og tager med tiltaget endnu engang konkret ansvar for den grønne omstilling,” siger Katrine Ejlerskov, Centerleder for Plantebaseret Videnscenter.

Festivalfavoritter i ny fortolkning

Frem til festivalen vil NorthSide i samarbejde med sine stadepladsholdere udvikle lækker og delikat mad, der kan inspirere og udfordre gæsternes madoplevelser. NorthSide er den første danske festival, der udelukkende serverer plantebaseret mad, og festivalen lancerer den nye madplakat og giver et smugkig på de nye tiltag, når festivalen nærmer sig.

De sidste partoutbilletter til NorthSide sættes til salg den 1. november kl. 10.00

Et overvældende antal festivalgæster har gemt deres billetter fra de aflyste år 2020 og 2021. Det betyder, at der ikke kommer ret mange billetter til salg til festivalen i 2022. Offentliggørelsen af de første musiknavne sker op til, at de sidste partoutbilletter sættes til salg den 1. november kl. 10.00 på www.northside.dk.

Fakta om ”et plantebaseret måltid”

  • Plantebaseret Videnscenter definerer et plantebaseret måltid som ”et måltid der er bygget op omkring planter, og som kan suppleres med en mindre andel animalske fødevarer”*.
  • NorthSide har fravalgt kød og fisk i deres måltider, og vil max bruge 15% ost, æg eller mayonnaise pr. portion.
  • Måltider, der er vegetariske eller veganske vil være tydeligt mærkede.

NorthSide 2021 afvikles i Eskelunden ved Aarhus.

Tilbud i Aarhus

Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud
Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud

I samme kategori

Northside
Det sker i maj
Tivoli Friheden
Seal

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Sankt Hans MIBpakhusene
Juliette-brunch-1

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.