Der er forår i luften. Blomsterne begynder så småt at titte frem i vejkanterne, bladene bliver grønnere, soltimerne flere og badevandet lunere. Det er marts, det er forår, og det er stadig, et åbent Danmark uden restriktioner!

Aarhus byder på masser af fede begivenheder i marts 2022, og her giver vi dig et udsnit af alt det, du ikke må gå glip af.

D. 4/3 til 6/3 - Aarhus Brætspilsfestival

Billede: Aarhus Brætspilsfestival

Er du vild med Backgammon, Scrabble eller Yatsy? Så skal du forbi Hassellager i den første weekend i marts. Her kan du både spille, købe og sælge brætspil - what's not to like?

Hvor? Beringsvej 1, 8361 Hasselager
Hvornår? d. 4/3 til 6/3

Fra d. 1/3 - The Supreme Gentleman i Aarhus Teater

Billede: Aarhus Teater

Kunne du tænke dig at blive klogere på fænomenet incels? Fra den 1. marts kan du opleve en nyskrevet monolog om incels og selvhad i Aarhus Teater.

Information om monologen: I 2020 oprullede politiet en international sag med mindst 145 ofre fra især USA og England. Kvinder og mindreårige piger, der på det mørke internet var blevet udsat for ydmygelser og mishandling af en gruppe mænd, der hader kvinder. Og lige nu ruller en retssag herhjemme om planlagte skoleskyderier og drab af unge piger i Østjylland.

Mændene kalder sig ’incels’ – det betyder, at de lever i ufrivilligt cølibat. Vrede og frustrerede over, at ingen kvinder vil indgå i forhold eller have sex med dem, samles de i obskure online-fællesskaber. Her deler de billeder og videoer, hvor de skader og skænder kvinder og piger. Nogle af dem går endda skridtet videre og myrder kvinder i virkeligheden.

Hvor? Teatergaden, 8000 Aarhus C
Hvornår? d. 1/3
Pris? 130 kr. (studerende 80 kr.)

D. 19/3 – Secondhand Bazar i Studenterhuset

Billede: Pexels

Endelig kan vi gå på loppemarkeder og købe secondhand igen! Og efter flere års nedlukning, åbner  Secondhand Bazar i Studenterhuset igen dørene for et fedt tøjmarked.

Den 19. marts fra klokken 12.00 til 15.00 kan du købe billigt, brugt, smart modetøj i Studenterhuset. Har du en masse tøj, du gerne vil sælge kan du desuden købe en stand for 120,-/200,- (medlem/ikke-medlem af Studenterhus Aarhus). Du kan læse mere om det på Facebook-begivenheden.

Hvor? Studenterhuset, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus
Hvornår? D. 19/3
Pris? GRATIS

D. 25/3 - Radars fødselsdagsfest

Billede: Pexels

Radar fylder 10 år - og du er inviteret med til et brag af en fødselsdagsfest! I løbet af fem timers højenergiske koncerter kan du blandt andet opleve navne som: KH Marie, Ravi Kuma, KR4N, Bjørn Svin + Sofus Forsberg.

Radar smider alle kort på bordet og sætter to scener i spil inde i salen, mens andre dele af huset også vil være præget af festlighederne. Det bliver med garanti årets aften på Radar!

Hele molevitten er fuldkommen gratis. Læs mere på Facebook-begivenheden.

Hvor? Radar, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus
Hvornår? d. 25/3
Pris? Gratis

D. 25/3 - Den Korte. Live On Stage i Musikhuset

Billede: Musikhuset

Er du vild med den korte radioavis? Kirsten Birgit og Rasmus Bruun vender tilbage med en langsturne, og kommer også forbi Musikhusets Store sal i Aarhus. Naturligvis for at fremføre det, de to gør bedst. Dagsaktuel, overlegen politisk satire. Læs meget mere om forestillingen og køb billetter her.

Hvor?  Musikhuset, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus
Hvornår? d. 25/3
Pris? 385-425 kr.

D. 26/3 til 27/3 - Loppemarked på Godsbanen

Loppe Feberen fortsætter - og i weekenden d. 26-27/3 rammer den også Godsbanen. 70 stande fyldt med gode genbrugsfund, vintage møbler, tøj, smykker og andre finurligheder. Den perfekte weekendaktivitet.

Markedet foregår i den Rå Hal på Godsbanen kl. 10 - 16 og entre er sølle 20 kr. Læs mere på Facebook-begivenheden.

Hvor? Skovgaardsgade 3, Indgang 3A, 8000 Aarhus

Hvornår? d. 26-27/3
Pris? 20 kr.