Boblende Cava, flotte fyrværkeri eksplosioner og rejecocktailen, er måske skiftet ud med Treoer og dunkende hovedpine. Et nyt år venter lige for døren, og når de værste tømmermænd har lagt sig, er der heldigvis en masse spændende oplevelser, du kan se frem til.  

Selvom Coronaen stadig lurer, og Danmark er delvist nedlukket. Det har blandt andet medført, at flere kulturinstitutioner som teatre, spillesteder og museer er lukkede til og med d. 16/1 2022, og at mange koncerter, udstillinger med videre derfor også er aflyste eller rykket til en dato herefter.

Der er dog stadig begivenheder i byen - både fysiske og online, og vi giver dig herunder vores bud på de allerbedste af slagsen - men husk at holde dig opdateret på diverse hjemmeside og Facebook-sider, så du sikrer dig, at eventet ikke er aflyst.

Godt nytår! Må 2022 byde på mere gavmildhed, frihed, gode oplevelser og mindre corona!

D. 20/1, 21/1 og 22/1 - Ringenes Herre live i Musikhuset

Billede: Ringenes Herre live i Musikhuset’s Facebook-side

Er du tosset med Ringenes Herre-universet, og kunne du tænke dig at opleve en nytænkende og magisk version af Frodos jagt efter den glitrende ring?

D. 20/1, 21/1 og 22/1 åbner Musikhuset i Aarhus dørene for en helt unik forestilling. Aarhus Symfoniorkester leverer nemlig musik, mens det episke filmeventyr ‘Ringenes Herre - Kongen vender tilbage, vises på lærred.

Bestil billetter til den magiske forestilling her, og husk samtidig at holde dig opdateret på begivenheden på Facebook-siden.

Hvor? Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus, Danmark
Hvornår? D. 20/1, 21/1 og 22/1
Pris? 185-520 kr.

Læs også: Bazar Vest: Stedet hvor sanserne får frit spil

D. 26/1 - Emma Holten - Hvad er vi værd? Om feministisk økonomi

Billede: Musikhuset Aarhus’ hjemmeside‌‌

Vil du blive klogere på feminisme, økonomi, og samspillet mellem de to? Hør Emma Holten fortælle om ‘feministisk økonomi’ som historisk og nuværende samfundsproblem, samt hvordan vi kan anskue økonomien og hinanden på en mere fair og bæredygtig måde.

I beskrivelsen på Musikhusets hjemmeside står der blandt andet: “Mens nogle tjener penge uden at arbejde, arbejder andre for at tjene penge. Feministisk økonomi er en kritik, der med udgangspunkt i alle menneskers lige værd, forsøger at komme til bunds i historiens uretfærdigheder, så vi sammen kan skabe noget bedre”.

Læs mere om foredraget og bestil billetter her.

Hvor? Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus, Danmark
Hvornår? d. 26/1
Pris? 195 kr.

D. 18/1 - Fuldmåneaften i Planetariet

Billede: Steno Museet’s hjemmeside‌‌

Varulve, utro og dårlig nattesøvn. Fuldmåne er både en kompleks og utrolig spændende størrelse - og hos Steno Museets Planetarium kan du komme helt tæt herpå. Tag til fuldmåne aften d. 18/1 kl. 20.00 i Planetariet, og gør fortællinger under stjernerne.

Billetterne koster 60 kroner, og kan købes på hjemmesiden. Køb i god tid, da der plejer at være rift om dem!

Hvor? Steno Museet, C.F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C
Hvornår? d. 18/1 kl. 20.00
Pris? 60 kr.

Fra D. 19/1 - Rusvikinger i øst på Moesgaard Museum

Billede: Moesgaard Museums Hjemmeside.

Åbningen af østlandende har givet adgang til ny viden om de vikinger, der drog mod øst og opnåede magt og umådelig rigdom. Kom med på en tidsrejse, når Moesgaard præsenterer en ny særudstilling om Rus-vikingerne.

Særudstillingen er åben fra d. 19/1 2022, og kræver blot almindelig entré til museet! Læs mere om udstillingen her.

Hvor? Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg, Danmark
Hvornår? fra d. 19/1 2022
Pris? Entré

Læs også: Guide til de 5 bedste frisør i Aarhus

D. 29/1 og 30/1 - Kazoo - Børnefestival i Musikhuset Aarhus

Billede: Musikhusets hjemmeside

Mød musikken i alle dens mærkværdige og overraskende former, når Musikhuset bliver til en musikalsk legeplads for børn i alderen 3-12 år.

På hjemmesiden skriver de “Kazoo er Musikhusets nye børnemusikfestival, hvor du kan komme tæt på Aarhus Symfoniorkesters instrumenter, synge med Den hHyske Operas familiekor eller spille og danse sammen med Teaterhuset Filuren og Det Jyske Musikkonservatorium. Du kan også møde Aarhus Jazz Orchestra, når de giver koncert i Store Sal med Sigurd Barrett og Katrine Bille.

Bestil billetter til kun 30 kr. her.

Hvor? Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus, Danmark
Hvornår? d. 29/1 og 30/1
Pris? 30 kr.