Det sker i Aarhus: November 2022

Kalenderen skriver november. Bladene begynder at falde af træerne. Julen nærmer sig. Og selvom solen endnu kaster sine stråler over os, så kan vi altså ikke løbe fra, at det bliver koldere og mørkere. Det betyder også, at vi i højere grad må indstille os på, at mange at de kommende arrangementer skal finde sted indendørs eller med en varm jakke på. Men fortvivl ej. November måned byder alligevel på et hav af spændende begivenheder, hvad end du er til lækre madretter, julehygge eller måske lidt shopping?

Aarhus Efterårsfestival x Mad & Marked

Foto: Aarhus Efterårsfestival

Mad & Marked inviterer – fra d. 2.-6. november – til nogle gode dage fyldt med fest, farver, musik og lækker mad. Efterårsfestivalen finder sted i Ridehuset, hvor både store og små er garanteret en hyggelig og festlig oplevelse.

I løbet af de fem dage vil der være blandt andet madbanko med mulighed for at vinde værdikuponer til Aarhus Streetfood, Social Dining, J-dagsfest med DJ, fiskebanko og ikke mindst gratiskoncert og ølsmagning.

Hvor? Ridehuset, Vester Allé 3, 8000 Aarhus
Hvornår? D. 2.-6. november 2022.
Pris? Der er gratis entré til Aarhus Efterårsfestival, dog kræver enkelte events billet. Se mere her.

Jul i Tivoli Friheden

Foto: Tivoli Friheden

Fra den 12. november kan du opleve magiske Tivoli Friheden indbyde til smukke juledage, hvor hele parken forvandles til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler over det hele.

Du vil mærke julestemningen med det samme, når du træder ind, og denne vil fortsætte, hvad end du tager en tur i det fantastiske pariserhjul, går på opdagelse i den hyggelige bodeby med julelækkerier, eller måske kigger forbi Julemandens Hus, hvor nisser og alfer vil omringe dig.

Hvor? Tivoli Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C
Hvornår? Fra d. 12. november 2022
Se mere og køb din billet her.

Black Friday

Foto: VisitAarhus

Hvis der er en ægte shopaholic gemt i dig, så er Black Friday en dag, som du bare ikke må gå glip af. Butikkerne holder ekstra længe åbent denne dag, så du har mulighed for enten at tage hul på julens mange gaveindkøb eller måske bare forkæle dig selv en smule.

Hvor? Aarhus Midtby
Hvornår? Fredag d. 25. november 2022.
Se mere her.

Juletræet tændes på Rådhuspladsen

Foto: Aarhus City

Trods energikrise og høje elpriser, ja så tændes det store juletræ på Rådhuspladsen i Aarhus igen i år. Juletræstændingen finder nemlig sted søndag d. 27. november, hvor du har mulighed for at være tilskuer, når de flotte og funklende julelys endnu en gang pryder den smukke plads.

Dog bliver det begrænset, hvor længe lyset i træet er tændt i løbet julemånederne, da det tændes om morgenen mellem 06:00 og 09:00 og igen fra 16:00 til 22:00. Derfor skal du altså komme forbi i disse tidsrum, hvis du ønsker at se det flotte træ efter tændingen.

Hvor? Rådhuspladsen, Aarhus
Hvornår? Søndag d. 27. november 2022.

Havnerundfart på JULDAMPEREN

Foto: Aarhus Sail Event

I november og december måned kan du tage en tur med JULDAMPEREN i Aarhus. Her kan magien i den grad mærkes, når der sejles havnerundfart om en smuk og oplyst by. Skibet vil være pyntet med fascinerende julepynt og der vil desuden blive spillet julemusik ombord.

Det er desuden muligt at købe lækre julelækkerier under sejladsen, heriblandt både gløgg og æbleskiver, samt øl, vin, vand og kaffe. Der sejles forbi blandt andet Toldboden og Aarhus Flydedok, samt den nye bydel i Aarhus Ø, hvor Lighthouse, imponerende bygningsværker og nye boformer kan ses på helt nært hold.

Guider vil fortælle undervejs, så du på bedste vis kan skabe dig et billede af Aarhus og visionerne for byen.

Se mere her.

AGF-FCK: Årets sidste hjemmekamp

Foto: AGF

Den 13. november spiller hjemmeholdet AGF årets sidste kamp på hjemmebane, når løverne fra FCK gæster Ceres Park. Det er en unik mulighed for at støtte op om De Hvi’e og nyde en skøn efterårssøndag på stadion med en kold fadøl i hånden.

Desuden har AGF og Studenterhus Aarhus sammen arrangeret en kæmpe tribunefest for de studerende. Her tilbydes både pre-match med beerpong, DJ og konkurrencer, gratis fadøl til de 500 første studerende, gratis billetter til kampen og naturligvis en masse holdånd, slagsange og god stemning.

Hvor? Ceres Park & Arena, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C
Hvornår? Søndag d. 13. november 2022 kl. 14:00.
Find din billet her.

Hello Vintage: Kæmpe vintage tøjmarked

Foto: Hello Vintage

Hvis du holder af at blande slik fredag aften, vælge det du allerbedst kan lide, veje det, og herefter betale for lige præcis det, som det vejer, så er Hello Vintage og deres kæmpe vintage tøjmarked uden tvivl noget, som vil falde i lige præcis din smag.

Markedet indeholder mere end 2,5 tons vintage- og secondhandtøj, som kan blive dit. Du betaler det hele i vægt og prisen er højest 300 kr. pr. kilo. Det er altså både bæredygtigt, sjovt, enkelt og ikke mindst billigt.

Hvor? Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus.
Hvornår? Lørdag d. 5. november 2022 kl. 12:00-16.00.
Pris? 30 kr. i entrépris pr. person. Børn under 12 år er gratis.

Læs mere her.

Jul i Den Gamle By

Foto: Den Gamle By

Julen nærmer sig, og det er bestemt ingen undtagelse i Den Gamle By. Her har du mulighed for at opleve en rejse gennem 400 års julehistorie og træde ind i de historiske huse, hvor det kan ses, hvorledes danske juletraditioner opstod i sin tid.

Der er garanti for julestemning, da både julepyntede gader, gamle hestevogne, hyggelige juleboder og meget andet er at finde, hvis du vælger at tilbringe en dag i Den Gamle By.

Hvor? Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C.
Hvornår? Fra d. 19. november 2022.
Læs mere her.

Juleparade og tændingen af stjernehimlen

Foto: Aarhus City

I traditionens ånd tændes Strøgets smukke stjernehimmel i forbindelse med juleparaden og Julemandens ankomst til Dokk1. Alt dette finder sted fredag d. 11. november kl. 18:00. Han går i land til en masse forventningsfulde børn og voksne, hvorefter han vil gøre sig klar til at gøre igennem Aarhus Midtby med juleparaden bag sig.

Fra havnen til Banegårdspladsen, gennem Strøget, over Store Torv, Lille Torv, Immervad og slutteligt igennem Frederiksgade for at ende ved Dokk1 igen.

Den smukke stjernehimmel på Strøget tændes, når paraden når hertil, hvilket vil sprede en helt unik julestemning. Det er altså noget du absolut skal opleve, hvis du heller ikke kan vente til julen banker på døren.

Se mere her.

Tilbud i Aarhus

Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud
Doner-1024x702
Nyd en lækker Gemüse Döner
Se tilbud
Vinsmagning
Kom til Winemakers Dinner med Francesca fra G.D. Vajra
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
Gratis museer Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Forret
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.