Sådan bliver hudlidelser behandlet af en hudlæge

Mange danskere lever med en hudlidelse i større eller mindre grad. Eksem, akne og solskader er helt almindelige hudsygdomme. Dog minder mange hudlidelser symptomatisk meget om hinanden, og derfor kan det være svært at skelne mellem dem. Derfor kan det være vigtigt at blive henvist til en hudlæge, som kan spotte de små forskelle, og dermed også tilbyde den helt rigtige behandling. Mangler du en hudlæge, så tjek albaph.dk ud som holder til i Aarhus.

Akne behandling

Bumser og uren hud bliver også kaldt for akne. Det er en af de mest almindelige hudsygdomme hos både teenager og yngre voksne. De fleste mennesker har haft ubehandlet bumser i mange år, før der begynder at komme ro i huden, og bumserne forsvinder.

Det har vist sig, at bumser kan være med til at give både nedsat selvværd, dårlig selvtillid og forringet livskvalitet. Derfor har hudlægerne de sidste år taget behandlingen af akne meget seriøst og alvorligt.

Aknefri behandling er en behandling, som gerne skal give ro i huden hos hovedparten af patienterne inden for 4-6 måneders behandling.

Behandlingsforløbet kan bestå ofte af en kombination af en eller flere behandlinger, såsom A-vitamin på cremeform eller tabletter, bakteriehæmmende cremer eller tabletter, lysterapi med IPL, eller exfolierende peelinger som renser huden og hæmmer dannelsen af nye hudorme.

Atopisk eksem

Børneeksem er også en meget almindelig hudsygdom blandt børn og voksne. Hudsygdomme kendes også som atopisk eksem, og det vil være den betegnelse, der vil blive anvendt, når eksemen bliver set hos en voksen.

Atopisk eksem kan være utrolig forstyrrende i det daglige, da den medfører en kløen og svien i huden. Eksemen er arveligt, og der er en større risiko for, at ens barn får børneeksem, hvis enten en eller begge forældre har haft børneeksem, astma eller høfeber.

Børneeksem rammer ca. hvert 5. barn, mens 3-5% af alle voksne har atopisk eksem. Børneeksem er rødt og skællende, og sidder ofte i bøjefurerne og omkring øjnene. Det kan også indtage hele ansigtet og halsen. Behandlingen af atopisk eksem består af en kombination af rådgivning, hudpleje, fugtighedscremer og medicinske cremer.

Hudkræft og forstadier

Solens stråler kan i sommerperioden varme dejligt på huden, men desværre kan den også give en række skader i huden, som med tiden kan blive til forstadier til hudkræft eller hudkræft. Dette er en hudsygdom, som kræver en behandling. Derfor er det også vigtigt, at sætte ind så tidligt som overhovedet muligt.

Behandlingen ville starte med at være et hudtjek og en udredning af, hvilket stadie hudkræften er på. Derefter vil man komme i behandling for hudkræften. Efter behandlingen vil man skulle til kontrolforløb med årskontrol eller halvårlige kontroller.

Tilbud i Aarhus

Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud

I samme kategori

el-guitar
ben-white-mO9vKbG5csg-unsplash
spacejoy-c0JoR_-2x3E-unsplash
pexels-raka-miftah-4253888

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Restaurant Tangkroen Aarhus
Tivoli friheden
Bryllup-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mad og drikke

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Kultur og musik

Seal
Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus
Dracula--Aarhus-Teater-4-1
Valgaften-Svalegangen

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)