Overvejer du at købe en brugt bil? Husk disse ting, før du køber

Bilen er blevet et uundværligt transportmiddel for mange danskere, men det er ofte en ret bekostelig omgang, hvis man overvejer at skulle købe en ny bil. Derfor er der mange, der tyer til at købe brugte biler i stedet for, fordi du ofte kan finde billige handler på biler, der stadig kan holde i nogle år endnu. Men hvis du overvejer at købe en brugt bil, er der nogle ting, som er vigtige at huske, før du skiver under på aftalen, hvis du vil undgå slemme overraskelser.

Undersøg, om der er restgæld i bilen

En bil er en stor investering for de fleste mennesker, og derfor er det ikke så unormalt, at mange har et lån i bilen. Så tjek restgæld i en bil du overvejer at købe, for handler du med en privat sælger, kan det meget let være, at lånet ikke er helt indfriet endnu. Og er der en restgæld i bilen, når du køber, overtager du også gælden og de forpligtelser, der følger med. Derfor er det altid en god idé at forhøre dig med sælger omkring restgælden, og hvis du vil, kan du også bruge den til at forhandle prisen på bilen ned. Handler du dog bilen hos en forhandler, er du dækket af købsloven og slipper derfor for restgælden.

En prøvetur giver det bedste billede af bilen

Før du køber en bil, uanset om den er ny eller brugt, er det vigtigt, at du har været ude at prøvekøre den. Det er kun sådan, du får et indtryk af, om du overhovedet kan lide at køre i den. Og du kan også samtidig få mulighed for at undersøge bilens funktioner og se, om det hele virker og lyder, som det skal. På den måde kan du for eksempel opdage en slidt kobling eller gearkasse, som du ikke ville lægge mærke til ved bare at kigge på bilen. Desuden er det også en god idé at prøvekøre bilen på både motorvej, landevej og i byen, så du får en bedre fornemmelse af, hvordan bilen er at køre i.

Få bilens tilstand undersøgt

I tråd med det forrige afsnit er det vigtigt, du også sikrer sig, at bilen er i en ordentlig tilstand. Derfor bør du altid sikre dig, at bilen er synet, så eventuelle fejl og mangler er noteret eller måske ligefrem udbedret, når du skriver under på købsaftalen.Du kan passende få det undersøgt, når du skal prøvekøre bilen – her kan du se på bilens overordnede tilstand og høre fra sælger om dens værksteds- og synshistorik, så du ved, hvad du køber.

Tilbud i Aarhus

Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud
Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud

I samme kategori

tipaarhus.dk - fdm
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356
pexels-daniel-reche-3601098

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.